Greenhousing zdarma navyšuje diskovou kapacitu na 1 Tb a nechává se nezávisle měřit

Dnešním dnem rozšiřuje společnost Greendata s.r.o. u všech dedikovaných a managed serverů diskový prostor z 500 GB na 1 TB se zachováním konečné ceny. Greenhousing navíc nechává své serverovny hlídat nezávislým měřením, aby transparentně doložil své tvrzení 99,9% SLA.  (TZ)

Dvojnásobný disk za stejné peníze

Technologický vývoj jde ve všech směrech kupředu a nevynechává ani obchod se servery. „Ještě před nedávnem jsme nakupovali 500GB disk za částku, která se dnes blíží ceně 1TB disku. A protože chceme dělat business jinak než konkurence, rozhodli jsme se pevné disky Greenhousingových serverů rozšířit z 500 GB na 1 TB při zachování pořizovací ceny,“ vysvětluje strategický krok Petr Hromádko, technický ředitel Greenhousing.cz, a své vyjádření doplňuje: „Dedikovaný server s 1TB diskem příjde zákazníka na 990 Kč a za managed server zaplatí 1190 Kč.“

Greenhousing je pod nezávislou kontrolou

Greenhousing.cz nabízí všem svým zákazníkům smluvní SLA 99,9 %, za čímž si firma stojí, a proto dobrovolně podstupuje kontinuální nezávislé měření svých služeb. „Doména Greenhousing.cz je hostovaná na dedikovaném serveru, který je uložen ve stejné serverovně jako servery a data našich zákazníků. A právě tento server je nezávisle měřen jednou za 3 až 5 minut,“ dodává Hromádko. Službu, měření dostupnosti serverů, poskytuje KÝBL Soft (Aleše Jandy) jako jednu ze svých internetových aktivit. Toto měření není financováno ani jinak podporováno a výsledky nejsou nijak upravovány. Aktuální výsledky měření Greenhousingu jsou zde.

O společnosti Greendata s. r. o.

Greendata s.r.o. je podnik, který se v rámci trhu internetových služeb, pod hlavičkou Greenhousing.cz,  úzce specializuje na služby pronájmu internetových serverů a služby s tím související. Služba je určena všem zákazníkům, kteří chtějí provozovat libovolné internetové aplikace, internetové prezentace, webové stránky, e-shopy, a přitom se nechtějí starat ani o technický chod serveru, na němž aplikace běží, ani o nákup a oživení serverového hardwaru. Služba greenhousingu je navíc postavena na myšlence co největší ekologické odpovědnosti a využívání tzv. zelené elektrické energie. Společnost provozuje tři serverovny v telehousech Šárka Business Park a Nový Smíchov a ve Vokovicích. Připojení o kapacitě 100 Mbit/s pro každý server zajišťuje renomovaný provider Pe3ny.net, se kterým firma úzce spolupracuje. Všechny serverovny odebírají zelenou energii.