LG Optimus 3D začíná novou éru smartphonů

Společnost LG Electronics CZ (LG), která je světovým lídrem a technologickým inovátorem v mobilních komunikacích, dnes oficiálně zahájila prodej dlouho očekávaného chytrého telefonu LG Optimus 3D. Ten představuje druhou generaci dvoujádrové technologie a pokročilou tzv. “Tri-Dual” architekturu. Poprvé byl představen na Mobile World Congress (MWC) v Barceloně v únoru 2011. Telefon LG Optimus 3D nabízí plný 3D zážitek – nahrávání, prohlížení, sdílení, a to i bez použití 3D brýlí. (TZ)

LG Optimus 3D začal zcela novou éru smartphonů. Ještě nikdy nebyl uveden model, který nabízí tolikrát „první na světě“. LG Optimus 3D má první na světě tzv. „Tri-Dual“ technologii, neboli dvoujádrový procesor, dual-channel architekturu a dual-memory; dále má telefon 3D displej i 3D fotoaparát. Je to tak jeden z nejpokrokovějších smartphonů současnosti.

„Nový chytrý telefon LG Optimus 3D přináší zákazníkům jedinečnou možnost pořizovat fotografie a natáčet videa už nejen ve 2D, jak byli dosud zvyklí, ale i trojrozměrně ve 3D. To, co tedy bylo ještě nedávno jen hudbou budoucnosti, je nyní realitou,“ uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Třikrát „Dual“

Vysoký výkon tohoto smartphonu byl dosažen zcela novými technologiemi, které u smartphonu ještě nikdy předtím nebyly použity. Jedná se o dvoujádrový procesor a operační paměť dual-memory v zapojení dual-channel architektury. LG tuto unikátní architekturu označuje jako „tri-dual“. Smartphone má díky tomu mnohem vyšší výkon, než konvenční smartphony s 1GHz dvoujádrovými procesory. Díky takovému výkonu je smartphone neuvěřitelně rychlý, načítání webových stránek je otázkou okamžiku, stejně jako přepínání mezi aplikacemi. Náročné hry běží bez trhání a v plných detailech bez rozmazávání.

„Nový chytrý telefon LG Optimus 3D navazuje na dvoujádrový telefon LG Optimus 2X, představený a uvedený na trh na začátku dubna letošního roku. Zároveň nový 3D mobil rozšiřuje nabídku chytrých telefonů řady Optimus,“ dodal Martin Malý.

3D zážitek bez kompromisu a bez brýlí

Jak název modelu LG Optimus 3D napovídá, smartphone je vybaven unikátními 3D technologiemi. To co na první pohled uvidí uživatel je 3D displej o úhlopříčce 4,3“. Na tomto displeji je možné prohlížet 3D fotografie a filmy bez použití brýlí. Displej samozřejmě umí zobrazit i standardní 2D obraz v maximální možné kvalitě. 3D rozhraní zjednodušuje ovládání. 3D displej je skvěle využitelný pro prohlížení YouTube 3D videí (www.youtube.com/3D) a také poslouží jako 3D průvodce. LG Optimus 3D dokáže 3D multimédia i vytvářet. Slouží mu k tomu 3D fotoaparát s rozlišením 5 Mpix. Ten dokáže snímat 3D fotografie a natáčet 3D filmy až do rozlišení HD-Ready (720p). Komu stačí 2D filmy, ten se může těšit na špičkovou kvalitu v plném Full HD rozlišení. Telefon nahrává video s rozlišením 1080p, tedy 1920 × 1080 pixelů při rychlosti 30 snímků za sekundu. Tato multimédia je možné okamžitě prohlížet na obrazovce telefonu, nebo smartphone pomocí HDMI kabelu připojíte k 3D televizoru a vytvořený obsah prohlížíte na velké úhlopříčce. HDMI integrované v telefonu je verzi 1.4, takže podporuje i přenos 3D obrazu. Takový 3D obraz si nejlépe vychutnáte na televizorech s pasivní technologií LG CINEMA 3D.

LG Optimus 3D je v současnosti provozován na operačním systému Google Android 2.2 (Froyo), v blízké době bude k dispozici aktualizace na Android 2.3 (Gingerbread). Revoluční smartphone bude na českém trhu dostupný od srpna za doporučenou maloobchodní cenu 12 490 Kč vč. DPH.

Klíčové vlastnosti

  • 1 GHz dvoujádrový procesor (Texas Instruments OMAP4)

  • 4,3“ 3D WVGA displej

  • 8 GB paměti a 4 Gb LP DDR2

  • 1 500 mAh baterie

  • 5 Mpix fotoaparát, dvě čočky

  • 2D: 1080p MPEG-4/H.264 nahrávání a přehrávání

  • 3D: 720p H.264 nahrávání a přehrávání

  • HSDPA+, DLNA/HDMI 1.4

  • GPRS Class 10, Wi-Fi 802.11 b/g/n

  • H.264, H.263, DivX, WMV-9, ASF, AVI, 3GP, MP4

O LG Electronics CZ

Společnost LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celosvětové skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2010 získala společnost LG ocenění asociace EISA za Nejlepší produkt v poměru cena/výkon, za Nejlepší evropský kompaktní systém domácího kina a za Evropský ekologický mobilní telefon roku. LG se pravidelně účastní soutěží reddot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). LG Electronics CZ je generálním partnerem klubu HC Sparta Praha. V letošním roce je LG Electronics CZ v České republice generálním partnerem Digital 3D filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, který jde do kin celosvětově 19. května 2011.