Chytrý telefon pro kešera i kešerku Geocaching se smartphonem je ještě větší zábava

Výhody chytrého telefonu a jeho aplikací jsou nepopiratelné. Smartphony stále více nahrazují další zařízení. MP3 přehrávače a fotoaparáty chytré telefony spolkly už dávno. Jedním z dalších jejich úlovků je GPS navigace. Telefony se stávají plnohodnotnými navigacemi a určují nám správný směr v autě, na kole, na výletě a nebo na … „geocachingové výpravě za pokladem“. Kešer, účastník geocachingové výpravy, pak nemusí s sebou „tahat“ soliterní navigaci a využívá pak „chytře“ svého chytrého telefonu a jeho aplikací. „Největší výhodou smartphonu při geocachingu je, že jej máte stále u sebe a navigaci i internet používáte v jednom zařízení. Díky snadnému přístupu na internet a speciálním geocachingovým aplikacím můžete záznamy o nalezení kešky psát na webovou stránku přímo z terénu. Se smartphony se stává z geocachingu opravdu masový fenomén,“ říká Michael Horejsek ze společnosti Sunnysoft, specialisty na prodej smartphonů.  (TZ)

Geocaching je turistická, navigační a internetová hra, která v sobě spojuje adrenalin s poznáváním zajímavých míst. Stihly jí už propadnout tisíce lidí po celé České republice a jejich počet se stále zvyšuje. Potřebují k ní jen trochu odvahy, smysl pro dobrodružství a především navigační systém GPS, bez něhož se žádný úspěšný výlet za vytouženým pokladem neobejde. A právě GPS navigaci nachází stále více kešerů v chytrém telefonu.

Při výběru vhodného telefonu doporučujeme zaměřit se hlavně na velikost displeje a výdrž baterie. Čím větší a kvalitnější displej budete mít, tím lépe se budete orientovat při navigaci a čtení map. Baterie musí smartphonu poskytnou dostatečnou energii na celou výpravu, aby se nestalo, že skončíte s prázdnou baterií uprostřed lesa. I když technika pamatuje i na tento případ. S powerbankou Powermonkey eXtreme překonáte i tento problém a i v pustině dobijete smartphone či tablet.

Ideálním telefonem pro geocaching je Samsung Galaxy SII, rychlý dvoujádrový smartphone nejvyšší třídy.

Má nejvyšší možnou výbavu, nejrychlejší dvoujádrový procesor, Obrovský kapacitní 4,3″ SUPER AMOLED+ displej s rozlišením 480×800 WVGA, podporuje FullHD video, 8Mpx fotoaparát, GPS a třeba i digitální kompas.

Samsung Galaxy SII – 13 590 Kč

Ve střední třídě stojí za zmínku model Samsung Galaxy Ace. Je to velmi atraktivní telefon s povedeným designem s 3,5“ dotykovým displejem za  velmi zajímavou cenu. Disponuje 5Mpx fotoaparátem, Wi-Fi, GPS a kompletní datovou výbavou. Galaxy Ace je esem v rukávu pro středně náročné uživatele a neztratí se ani v žádné kabelce.

Samsung Galaxy ACE – 6 100 kč

A tip pro dobití energie v terénu:

Solární nabíječka s powerbankou. A není nic horšího než když pomocníkům dojde dech. „K doplnění energie elektronických pomocníků na cestách se výborně hodí Powermonkey eXtreme. Je to odolná, přenosná záložní nabíječka s powerbankou a výkonnými solárními panely pro dlouhé cesty,“ říká Michael Horejsek ze Sunnysoftu. Zvládne dobíjet kromě telefonů, GPS navigace, MP3 přehrávače a také populární tablety. Solární panely lze připevnit například na batoh a vyrazit na tůru či výlet. Přes den tak lehce nasbíráte potřebnou energii pro večerní dobíjení. Powermonkey eXtreme se skládá ze solárních panelů a powerbanky, kterou je možné nabít buď prostřednictvím solární energie, síťové zásuvky či USB konektoru počítače.

Powermonkey eXtreme, 3690 Kč, www.sunnysoft.cz

O Sunnysoft s.r.o., divize Obchod

Jsme přední maloobchodní prodejce chytrých telefonů a tabletů s 12ti letou historií. Ke smartphonům a mobilním telefonům známých i neznámých značek nabízíme prostřednictvím sítě prodejen a eShopu nejširší nabídku příslušenství na trhu i odborné poradenství. Mezi naše spokojené zákazníky patří jednotlivci i největší tuzemské firmy a organizace.

Na našem trhu zastupujeme mimo jiné anglický Powertraveller (www.solarninabijecky.cz), švédský Brodit (držáky mobilních zařízení do aut, www.brodit.cz) a rovněž švédský Krusell (stylová pouzdra a brašny pro mobilní telefony a notebooky www.krusell.cz).

Ve společnosti Sunnysoft tvoří divize Obchod společně s divizí Software, která se specializuje na software pro mobilní platformy, dva hlavní pilíře její činnosti. V roce 2009 se společnost Sunnysoft umístila v žebříčku firem TOP 100 ICT, získala titul IT produkt 2009 za řešení mControl a uvedla na trh značku Powertraveller. Více na www.sunnysoft.cz.