Symbian Anna nyní ke stažení i v České republice

Symbian Anna, nejnovější update softwaru pro vybrané telefony s operačním systémem Symbian, je od dnešního dne k dispozici ke stažení, a to i v České republice.

Symbian Anna prohlubuje uživatelský zážitek u telefonů Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 a Nokia E7. Nové uživatelské rozhraní, virtuální QWERTY klávesnice v režimu na výšku, vylepšené Nokia Mapy, snadnější prohlížení webu a vyšší bezpečnost, to jsou novinky, které přináší Symbian Anna. (TZ)

Aktualizaci Symbian Anna je možné instalovat prostřednictvím počítače s nejnovější verzí Ovi Suite (verze 3.1.1), nebo přímo do telefonu přes mobilní síť* nebo přes WiFi po zadání *#0000# na telefonu a dále stisknutím “Volby”, kde vyberete “Zjistit aktualizace”.

Komplexní informace o Symbian Anna: http://www.nokia.cz/symbian-anna

Ukázka Symbian Anna na Nokia E7: http://www.youtube.com/watch?v=o1XqSqRcWS8

„Telefony Nokia s operačním systémem Symbian používají každý den miliony lidí na celém světě. Nabízíme jim řešení jejich specifických potřeb v různých cenových kategoriích tak, abychom vyhověli doslova každému zákazníkovi,” řekl Ilari Nurmi, vice-president společnosti Nokia. „Symbian Anna představuje významnou aktualizaci softwaru, která byla inspirována zkušenostmi našich uživatelů. To je důkazem, že budeme operační systém Symbian podporovat i nadále. V průběhu následujících 12 měsíců Nokia uvede dalších až 10 nových chytrých telefonů s platformou Symbian. Podpora softwaru bude probíhat minimálně do roku 2016.“

Klíčové vlastnosti Symbianu Anna:

• Uživatelské rozhraní

Symbian Anna přináší nový, svěží vzhled pro telefony Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 a Nokia E7. Netýká se to však jen nových ikon. Psaní na dotykové obrazovce je u Symbianu Anna mnohem jednodušší s rozdělenou obrazovkou, takže snadno vidíte vlákno zprávy, webovou stránku, kontakty a e-mailovou komunikaci. Pro snadné psaní si můžete zvolit virtuální QWERTZ klávesnici – nyní je k dispozici také v režimu na výšku.

• Mapy a navigace

Symbian Anna přináší lepší vyhledávání v Nokia Mapách. Nově jsou zde například linky veřejné dopravy nebo možnost provést check-in a dát tak svým přátelům v sociálních sítích jako je Facebook, Twitter a Foursquare vědět, kde právě jste.

• Internetový prohlížeč

Nový internetový prohlížeč přináší rychlejší a jednodušší použití pro rychlejší načtení stránek. Vylepšená navigace pak umožňuje snadnější připojení k oblíbené stránce, a to i kdekoli na cestách.

• Vylepšení pro business využití

Symbian Anna přináší výhody, které jsou důležité pro podnikání, jako třeba vylepšené bezpečnostní šifrování dat. Business uživatelé, kteří vlastní Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 nebo Nokia E7, mohou nyní snadno a bezpečně přistupovat k firemnímu intranetu pomocí IPSec a SSL VPNprotokolů.

• Near Field Communications (NFC)

Aktualizace softwaru Symbian Anna u telefonu Nokia C7 automaticky zprovozní technologii NFC, takže spolu uživatelé těchto přístrojů nyní mohou třeba jednoduše sdílet kontakty, fotografie a videa jen pomocí klepnutí. Pomocí NFC lze hrát také hry nebo připojit externí reproduktory, které obsahují tuto technologii.

* Datový přenos v sítích mobilních operátorů bude zpoplatněn dle vašeho datového tarifu.

O společnosti Nokia

Společnost Nokia podporuje vzájemnou komunikaci a spojování lidí.  Kombinuje pokročilé technologie s personalizovanými službami, které umožňují lidem zůstat blízko tomu, na čem jim záleží. Každý den se více než 1,3 miliardy lidí navzájem spojuje prostřednictvím zařízení od společnosti Nokia –  od mobilních telefonů, přes pokročilé chytré telefony až po vysoce výkonné mobilní počítače. V současné době společnost Nokia prostřednictvím portálu Ovi (www.ovi.com)  integruje své přístroje s inovativními službami, jako jsou hudba, mapy, aplikace, e-mail a mnohé další. Dceřiná společnost NAVTEQ je celosvětovým lídrem v oblasti digitálních map a navigačních služeb a společnost Nokia Siemens Networks je globálním poskytovatelem vybavení, služeb a řešení pro komunikační sítě.