Ericsson a Microsoft zjednodušily mobilní vysokorychlostní připojení pro Windows 8

Protokol navržený společností Ericsson (burza NASDAQ: ERIC) usnadňuje výrobcům možnosti, jak nabídnout vysokorychlostní připojení lidem, kteří si pořizují notebooky a tablety. Protokol byl vyvinut díky spolupráci několika firem, které působí v počítačovém odvětví, a to v rámci fóra pro zavádění USB zařízení. (TZ)

Vzhledem k tomu, že protokol bude podporován operačním systémem Windows 8, odpadne výrobcům, kteří ho do svých zařízení zavedou, nutnost instalovat zvlášť nejen ovladače pro vestavěné moduly k mobilnímu vysokorychlostnímu připojení, ale také potřeba instalovat správce připojení.

Mats Norin, ředitel oddělení modulů pro mobilní vysokorychlostní připojení Ericssonu, prohlašuje: „Tento otevřený komunikační protokol šetří výrobcům notebooků a tabletů nejen čas, ale i náklady. Totéž platí i pro koncového uživatele. Protokol zajišťuje trvalé připojení a jednodušší aktualizace. Již tedy není potřeba stahovat samostatné soubory z webových stránek výrobce.“

Ericsson na vývoji spolupracoval rovněž s firmami působícími v Silicon Valley, což jsou například AMD, Intel, NVIDIA nebo Texas Instruments. Výsledkem jejich spolupráce je bezproblémové připojení vysokorychlostních modulů, které podporují čerstvě vyvinutý protokol, a to v počítačích s operačním systém Windows 8.

Nový protokol byl předveden na několika reprezentativních zařízeních během konference Microsoft BUILD, která se konala ve dnech 13. – 16. září v Anaheimu v Kalifornii.

Zmiňovaný protokol budou podporovat všechny moduly Ericssonu, počínaje modelem F5321gw, H5321gw a C5621gw. Následovat budou i další a to ve chvíli, kdy bude operační systém Windows 8 uveden na trh.