Trend Micro™ Deep Security získává evropskou a globální vládní bezpečnostní certifikaci

Dánsko, Kodaň –  19. října 2011 – Společnost Trend Micro Incorporated (TYO: 4704;TSE: 4704), globální leader v oblasti zabezpečení z cloudu, na konferenci VMworld® Europe 2011 oznámila evropské obchodní a technologické komunitě, že její řešení pro zabezpečení serverů a virtualizovaných prostředí, Trend Micro Deep Security, získalo CC EAL 4+ (Common Criteria Evaluation Assurance Level 4 augmented) – nejvyšší úroveň mezinárodní certifikace uznávané vládami celé Evropy a mnoha dalších zemí světa. (TZ)

V důsledku toho si mohou být vládní úřady, které vyžadují certifikaci Common Criteria, jisté, že byl produkt Deep Security pečlivě a standardizovaně specifikován, implementován a ohodnocen, takže odpovídá jejich bezpečnostním potřebám a standardům.

Certifikace Common Criteria představuje mezinárodně uznávané kritérium pro hodnocení zabezpečení IT založené na standardech. Je uznávána v 26 zemích a byla vytvořena experty, aby pomohla identifikovat produkty vhodné pro prostředí s citlivými (utajovanými) i neutajovanými daty. Společnost Trend Micro se rozhodla nechat svůj produkt Deep Security ohodnotit v rámci certifikačního profilu ochrany pro systémy zjišťování narušení.

„Tato certifikace dále potvrzuje nejen to, že společnost Trend Micro učinila správné rozhodnutí, když investovala do virtuálního zabezpečení a technologie cloudu, ale i fakt, že jsme ve svých snahách úspěšní,“ prohlašuje Andy Dancer, hlavní technolog Trend Micro pro Evropu, Střední východ a Afriku (EMEA). „Protože byl produkt Deep Security 7.5 certifikován na stejné úrovni EAL jako VMware vSphere® 4.0, mohou mít vládní úřady vyšší důvěru v celkové zabezpečení svých virtualizovaných prostředí a v některých případech pomáhá tato skutečnost odůvodnit virtualizaci systémů pro zpracování citlivých (utajovaných) dat.“

Certifikaci získalo všech pět modulů Deep Security na všech podporovaných platformách: Windows, Linux, Solaris, AIX, HP-UX a VMware vSphere®. Certifikačním procesem prošlo jak virtuální zařízení Deep Security Virtual Appliance, tak technologie využívající agenta v rámci hostovaných systémů. Nejucelenější řešení pro zabezpečení serverů a virtualizovaných prostředí na trhu tak získalo tu nejkomplexnější certifikaci.

V rámci tohoto procesu byl produkt Deep Security certifikován také pro standardy FIPS 197, FIPS 180-3 a FIPS 186-3 v souladu s kryptografickými algoritmy AES, SHA-1/SHA-256 a RSA.

Deep Security je platforma zabezpečení serverů pro fyzické, virtuální a cloud servery a nabízí první sadu zabezpečení bez agenta pro prostředí VMware, zahrnující antimalware bez agenta, monitorování integrity, firewall, ochranu proti narušení a ochranu webových aplikací. Na Deep Security se prodalo již přes pět milionů licencí a využívají je finanční instituce, maloobchodní organizace, energetické korporace a zbrojařské koncerny z žebříčků Fortune 1000 a Global 100, stejně jako malé a střední firmy v širokém spektru sektorů, od vzdělávání a zdravotnictví až po státní správu. Jen samo antimalwarové řešení Deep Security bez agenta již překročilo hranici 1000 zákazníků.

Produkt Trend Micro Deep Security byl poctěn certifikací Common Criteria EAL 4+ na 12. výroční konferenci Common Criteria v malajském Kuala Lumpuru.

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated (TSE:4704), globální leader v oblasti zabezpečení z cloudu, pomáhá pomocí svých řešení pro zabezpečení internetového obsahu a správu hrozeb pro podniky i jednotlivce vytvářet bezpečný svět pro výměnu digitálních informací.  Jsme průkopníkem zabezpečení serverů s více než 20 lety zkušeností, dodáváme špičkové zabezpečení pro klienty, servery i z cloudu, které odpovídá potřebám našich zákazníků a partnerů, rychleji zastaví nové hrozby a chrání data ve fyzickém a virtualizovaném prostředí i v prostředí cloudu.  Naše špičkové technologie, produkty a služby pro zabezpečení z cloudu cloud computingu založené na infrastruktuře Trend Micro™ Smart Protection Network™ zastaví hrozby tam, odkud pocházejí – na internetu – a jsou podporovány více než tisícovkou odborníků z celého světa.

Další informace o společnosti Trend Micro Incorporated a jejích produktech a službách jsou k dispozici na webu http://www.trendmicro.cz/. Tato zpráva Trend Micro i další oznámení jsou k dispozici na adrese http://trendmicro.mediaroom.com/ a v rámci kanálu RSS na adrese www.trendmicro.com/rss.  Nebo sledujte naše zprávy na Twitteru (@TrendMicro).