Luxusní notebook Samsung Série 9 – dravost pod kapotou z duralu

Praha — 1. listopadu 2011 — Společnost Samsung, přední výrobce spotřební elektroniky, dnes zahájila prodej exkluzivního notebooku Samsung Série 9. Osloví uživatele, kteří chtějí vždy od všeho to nejlepší  — ať už jde o design, výkon nebo funkce. (TZ)

Kompaktní a lehký design

Notebook Samsung Série 9 zaujme na první pohled svým precizním zevnějškem. Linie na bocích mu propůjčuje vzhled luxusního superrychlého automobilu a jeho tělo je vyrobeno z duralu, který je dvakrát pevnější než hliník a používá se při konstrukci moderních letadel. Díky duralu je notebook Samsung Série 9 neuvěřitelně lehký. Váží pouze 1,31 kg, takže vás při každoddením nošení do práce či na schůzky nijak nezatíží.

„Notebook Samsung Série 9 nabízí dokonalou kombinaci stylu a vyspělé techniky. Při vývoji tohoto špičkového notebooku byl kladen důraz na to, aby nadchl i skutečné profesionály. Je určen uživatelům, kteří chtějí pouze to nejlepší,“ řekl Michal Zbijowski, produktový manažer divize IT – notebooky.

Z nuly na sto za 12 sekund

Notebook Samsung Série 9 je vybaven diskem SSD. Poskytuje tak nejenom dostatek místa pro osobní i profesní data, ale navíc nastartuje systém o    60 % rychleji, než běžný HDD disk. Pomocí funkce Fast Start můžete začít s notebookem Samsung Série 9 pracovat již do 12 sekund, takže s vámi udrží vysoké pracovní nasazení. Práce
s notebookem Samsung Série 9 je také mnohem pohodlnější, jelikož je vybaven větším touchpadem. Jeho pokročilé ovládání pomocí několika předdefinovaných gest ruky práci značně zefektivňuje.

Prvotřídní technologie

Samsung SuperBright Plus
Běžná obrazovka

Notebook Samsung Série 9 je vybaven operačním systémem Microsoft Windows 7 a procesorem Intel Core i5. Třináctipalcová obrazovka SuperBright Plus notebooku Samsung Série 9 má jas 400 nitů, tedy dvakrát vyšší, než u běžných obrazovek. Źivé zobrazení zajišťuje také až 16 milionů odstínů barev a kontrastní poměr 1 300:1. Funkce Auto Display Brightness kontroluje prostřednictvím senzorů okolního světla míru osvětlení v okolí notebooku a automaticky upravuje jas obrazovky. Tím zajištuje optimální podmínky pro práci při současném šetření baterie. Tato inovativní funkce je podpořena podsvícením klávesnice, které se automaticky přizpůsobí horším světelným podmínkám vyšší intenzitou osvětlení.

Tabulka technických specifikací – notebook Samsung série 9

Operační systém Genuine Windows® 7 Home Premium (64-bit)
Procesor Intel® Core™ i5 Processor 2467M
LED HD displej 13.3″ SuperBright Plus širokoúhlý displej, 400 nitů, až 16 millionů barev, HD LED Backlit anti-glare displej
Rozměry (š x h x v mm) 328.5 x 227 x 15.9 ~ 16.3
Hmotnost (kg) 1,31 Kg
Grafický procesor Intel® HD Graphics 3000
Systémová paměť – standardní 4GB DDR3
Systémová paměť – maximální 8GB
Kapacita pevného disku 128GB SSD
Baterie 6-Cell Lithium, 6300 mAh, výdrž až 7 hodin
Audio 3 W Stereo reproduktory (1.5 W x 2)
Integrovaná web kamera 1.3 MP HD
Bezdrátová LAN / Bluetooth 802.11 b/g/n WiFi / Bluetooth V3.0 High Speed
Vstupní/výstupní porty HDMI
Headphone Out
Microphone In
Multi Card Slot (1 MicroSD)
RJ45 (LAN)
2 x USB Ports

Notebook Samsung Série 9 se bude s ohledem na limitovanou dodávku prodávat v České republice pouze v síti prodejen společností Comfor a Datart za doporučenou MOC 31 699 Kč vč. DPH.

O společnosti Samsung Electronics

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. je předním světovým výrobcem polovodičů, telekomunikačních zařízení, digitálních médií a technologií určených pro digitální konvergenci. V roce 2010 dosáhla tržeb ve výši 135,8 miliard amerických dolarů. Společnost Samsung Electronics zaměstnává zhruba 190 500 pracovníků ve 206 pobočkách v osmašedesáti zemích po celém světě a je rozdělena do osmi nezávislých obchodních společností: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor and LCD. Značka Samsung Electronics je jednou z nejdynamičtěji rostoucích globálních značek dneška. Samsung Electronics je předním výrobcem digitálních televizorů, paměťových čipů, mobilních telefonů a TFT-LCD displejů.

Více informací naleznete na www.samsung.cz a www.samsung.cz/blog.