Vychutnejte si česká a moravská vína přes iPhone díky nové aplikaci Sommelier

Brno, 10. listopadu 2011 – Od pátku 11. 11. 2011 bude všem milovníkům moravských a českých vín k dispozici nová aplikace Sommelier pro chytré telefony iPhone. Stane se tak při příležitosti Dne vinařů a Svatomartinských vín. Jedná se o vůbec první aplikaci tohoto druhu v češtině, která je praktickým rádcem pro výběr a snoubení moravských a českých vín, letošní Svatomartinská vína nevyjímaje. Veškeré informace o aplikaci, která je ke stažení zcela zdarma, naleznete na www.sommelierapp.cz. (TZ)

Všechna vína jako na dlani – kdykoli a kdekoli

Sommelier má jednoznačnou ambici stát se užitečnou aplikací a každodenním pomocníkem při nákupu či konzumaci vína pro všechny milovníky kvalitních moravských a českých vín.  Uživatelé této aplikace, na jejímž vzniku se podíleli špičkoví čeští sommeliéři, tak budou mít neustále po ruce chytrého rádce při výběru, servírování i volbě vína k jídlu a jídla k vínu včetně detailních popisů odrůd vín pěstovaných na Moravě a v Čechách. Zdaleka se však nejedná o pouhou charakteristiku odrůd vín. Aplikace se zaměřuje rovněž na jejich optimální kombinaci s jídly nebo doporučený způsob stolování. „Očekáváme, že tento obsáhlý a rozsahem komplexní průvodce moravskými a českými víny, kterého máte s sebou při běžném rodinném nákupu jídla v kapse po ruce, bude velmi stahovanou aplikací nejen pro lidi z oboru gastronomie, ale zejména pro běžně nakupující rodiny,“ říká Ing. Jaroslav Machovec, ředitel Vinařského fondu, který je iniciátorem vzniku a vlastníkem aplikace.

Jeho slova potvrzuje RNDr. Jan Škerle ze společnosti CCV Informační systémy, která je technologickým dodavatelem aplikace pro Vinařský fond: „Právě na běžné spotřebitele bylo zadání aplikace směrováno, a to jak z hlediska ovládání aplikace, tak i vhodnou mírou náročnosti informací k dobrému porozumění. Vyhledávat tak lze jak výběrem vína, tak i na základě pokrmu – například co je vhodné k desertům, drůbeži, masu, salátům, těstovinám či zvěřině.“

Jednoduchá a přehledná cesta ke správnému vínu i pokrmu

Kromě úvodní obrazovky v designu značky Vína z Moravy, vína z Čech obsahuje aplikace samotného průvodce, kdy uživatel kromě možností textového vyhledávání prochází aplikací cestou dotykového posouvání dvěma základními postupy – pokud jde nakupovat víno, tak přes výběr a charakteristiku vín až k doporučeným pokrmům pro snoubení s danou odrůdou vína, anebo chystá-li se uživatel k večeři, pak jej průvodce přes výběr pokrmu směřuje k doporučení na kombinaci jídla se správným moravským a českým vínem.  Průvodce také odkazuje na přehled všech Svatomartinských vín.  Jednou z dalších funkcí, která uživatelům ulehčuje práci s aplikací, jsou možnosti zvětšených obrazových náhledů.

„Není překvapením, že jsme zvolili cestu standardního objektového prostředí pro vývoj aplikací pro iPhone, ale zajímavé je na tomto projektu spíše skloubení spolupráce tří světů – našeho technologického se světem obchodu a s odborníky na enologii a gastronomii, což vyústilo ve vzornou spolupráci realizačního týmu, která dala vzniknout velmi užitečné aplikaci s dalším potenciálem rozvoje,“ dodává RNDr. Jan Škerle z CCV Informační systémy. Dalšími dodavateli, kteří se svou odborností podíleli na realizaci projektu, byla agentura Comtech, Vinařský institut a Inflex.

O společnosti

CCV Informační systémy působí na trhu od roku 1992 a patří k významným hráčům domácí scény oboru informačních systémů. Sídlí v Brně (divize CCV Business Solutions) a další pobočky působí v Brně (divize CCV eGovernment), v Opavě (divize CCV eBusiness) a v Kysuckém Novém Meste (CCV Slovensko). Poskytuje komplexní dodávky ve vývoji, poradenství a implementaci podnikových informačních systémů (Microsoft Dynamics) a dalších softwarových aplikací pro vybrané oblasti podnikání. Specializuje se na řešení pro poskytování elektronické výměny dat (řešení EDI Orion). Vyvíjí speciální řešení (registry, portály) pro státní správu. CCV Informační systémy udržuje certifikát systému kvality ISO 9001:2009, je partnerem společnosti Microsoft s titulem Microsoft Gold Certified Partner a nositelem partnerského titulu Oracle Gold Partner.