Česká republika světovým rekordmanem v počtu domén zabezpečených DNSSEC

Společnost ACTIVE 24 během minulého týdne zabezpečila již stotisící .CZ doménu pomocí technologie DNSSEC a stále je registrátorem s největším počtem takto zabezpečených domén na světě. Doména .CZ je se svými téměř 150 000 zabezpečenými doménami pomocí DNSSECu na pozici světového leadera. Velkou zásluhu na tom má i sdružení CZ NIC, které DNSSEC v České republice zavedlo již v říjnu 2008 a dále ho aktivně podporuje. (TZ)

Technologie DNSSEC je rozšířením systému DNS směrem k většímu zabezpečení doménových jmen a snižuje výrazně možnost jejich zneužití. Například riziko odposlechu e-mailů, phishingu, podvržení informací pod cizím jménem atd. je s DNSSEC minimální. DNSSEC tedy představuje pro majitele i uživatele domén bezpečnostní jistotu. Všichni zákazníci ACTIVE 24 mohou využívat tento profesionální bezpečnostní standard zdarma, v rámci registračního poplatku za .CZ doménu.

Rozhodnutím poskytovat zabezpečení pomocí DNSSEC zdarma ke každé .CZ doméně ACTIVE 24 výrazně přispělo ke zvýšení bezpečnosti českého internetu. Zároveň poskytuje k základní registraci velice užitečnou přidanou hodnotu, kterou využívá již přes 100 000 zákazníků.

V České republice podporuje technologii DNSSEC již 32 registrátorů, celkem je podepsáno 148 947 domén, což je 17% ze všech zaregistrovaných .CZ domén, kterých je 866 324. Každá šestá doména je tedy technologií DNSSEC zabezpečena. ACTIVE 24 k dnešnímu dni podepsala 100 024 domén, což je 67% všech zabezpečených domén. Ve světovém měřítku podporuje DNSSEC již 84 doménových koncovek, mezi nejznámější patří  například .com, .eu, .info.

ACTIVE 24, s.r.o. je přední český registrátor domén a poskytovatel webhostingových služeb. Společnost se zaměřuje na malé a střední podniky i jednotlivce, kterým nabízí kompletní internetová řešení. Mezi hlavní služby patří poskytování hostingu, včetně řešení pro e-shop a e-mailových řešení nebo kompletní nabídku serverových řešení. ACTIVE 24 je na trhu již 15 let, je firmou s prověřenou a úspěšnou historií a se silným nadnárodním zázemím. www.active24.cz