Emgeton představuje jedinečný smartphone Meizu M9 a novou generaci audio přehrávačů Cult.

Praha, 1. prosince 2011 – společnost Bell Technology, dodavatel technologicky i designově výjimečné domácí elektroniky Emgeton, uvádí počínaje dnešním dnem na trh tři novinky z oblasti spotřební elektroniky – mobilní telefon MEIZU M9 s operačním systémem Android a dvojici prémiových přehrávačů hudby vyrobených u příležitosti 60 let výročí založení značky Emgeton. Společným jmenovatelem novinek je výborný poměr ceny k výkonu, originální design a bohatá funkční výbava. (TZ)

MEIZU M9

Smartphone MEIZU M9 navazuje na úspěšný předchozí model M8. Tělo novinky je tvořeno pevnou konstrukcí z tvrzených plastů. Kompaktní přístroj s rozměry 59×113×11 mm a hmotností pouze 123 g (včetně akumulátoru) vsází na stylové černé provedení s lesklou povrchovou úpravou. Čelní straně vévodí rozměrný 3,54″ TFT dotykový kapacitní displej se skvělým rozlišením 960 × 640 bodů a podporou 16 milionů barev. Podporuje multi-touch a jeho skleněný povrch Gorilla Glass je vysoce odolný proti mechanickému poškození.

Displej založený na nejnovější ASV technologii je napojen rovnou na čtveřici senzorů – kromě dotykového ještě na tzv. G-Senzor neboli senzor natočení (slouží typicky pro úpravu orientaci displeje, prohlížení fotografií, ztišení vyzvánění nebo třeba ovládání některých her), senzor osvětlení interiéru (reguluje podsvícení displeje v závislosti na míře světla v okolí) a senzor přiblížení k obličeji, který zajišťuje automatické ztišení hlasitého reproduktoru a zhasnutí displeje při přiložení k uchu. V těle telefonu je umístěn také senzor zrychlení a podporován je i digitální kompas.

Dotykový displej spolu se dvěma senzorovými a jedním mechanickým tlačítkem zajišťuje obsluhu veškerých funkcí telefonu, zastánci klasiky mohou využít i boční tlačítka, jejichž nejčastější využití je korekce hlasitosti vyzvánění a hovoru. Uvnitř telefonu se nachází slot pro paměťové karty microSDHC, díky nimž lze paměť telefonu rozšířit o dalších až 32 GB, univerzální miniUSB 2.0 rozhraní, které slouží k připojení datového kabelu či nabíječky, a 3,5mm zvukový stereo jack pro připojení sluchátek. Použitý 3,7V Li-Pol akumulátor nabízí kapacitu 1370 mAh.

Na zadní straně telefonu je umístěn fotoaparát s automatickým ostřením a 5Mpx rozlišením CMOS snímače, který umožňuje vytvářet fotografie s rozlišením až 2592 × 1944 bodů. Ovládací program byl vyvinut pro maximální automatizaci fotografování, uživatel se tak může spolehnout i na automatické ostření, samozřejmě nechybí ani ostření dotykem nebo manuální zoom. Příznivci videa se mohou těšit na záznam v HD Ready kvalitě 720p.

Uvnitř telefonu tepe 1GHz CPU S5PC110 ARM Cortex-A8 s integrovaným GPU Power VR SGX 540 a operační systém Android v aktualizované verzi 2.3.5 s vlastní grafickou nadstavbou MEIZU Mobile. V příštím roce by měl být k dispozici i Android verze 4, jehož provoz díky dostatečně výkonnému hardwaru telefonu nebude sebemenším problémem – stejně jako například hraní 3D her. Telefon pracuje v bezdrátových sítích GSM/GPRS/EDGE/WCDMA/HSDPA/HSUPA na frekvencích 900/1800/2100 MHz a pro datové přenosy je kromě 3G sítě připravena i síť Bluetooth 2.1 včetně podpory EDR a Wi-Fi síť standardu 802.11 b/g/n. Uživatel se neztratí ani v neznámém terénu – díky integrovanému A-GPS čipu a digitálnímu kompasu ve spojení s jakýmikoli mapovými podklady, ať už volně dostupnými nebo z komerční nabídky. Uživatelé kladoucí důraz na multimédia jistě ocení bohatou sbírku podporovaných formátů audia, videa i obrázků.

„I když je nabídka mobilních telefonů na předvánočním trhu velmi široká, jsme přesvědčeni, že model MEIZU M9 nabízí jeden z nejlepších poměrů ceny k výkonu mezi smartphony založenými na operačním systému od Androidu,“ řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. „Firmware telefonu jsme několik měsíců intenzivně ladili s vývojovým oddělením MEIZU a uvedení na trh předcházel i rozsáhlý betatesting v tuzemsku. Věřím, že i toto uživatelé jistě ocení.“

Stěžejní parametry smartphonu MEIZU M9

Operační systém

Android 2.3.5

Procesor

1GHz CPU S5PC110 ARM Cortex-A8 s integrovaným GPU Power VR SGX 540

Typ konstrukce

Klasická

Rozměry [š × v × h]

59 × 113 × 11 mm

Hmotnost

123 g (včetně akumulátoru)

Akumulátor

Li-Pol, 1 370 mAh, 3,7 V

GSM pásma

900/1800/2100 MHz (GSM/GPRS/EDGE/WCDMA/HSDPA/HSUPA)

Displej

ASV kapacitní s podporou multi-touch, 3,54″, 960×640 bodů, 16 milionů barev

Datové přenosy

GPRS třída 12 (4/4), EDGE třída 12 (4/4)

Fotoaparát

CMOS 5 Mpx, max. rozlišení 2592×1944 bodů

Podporované audio soubory

AAC, AMR, APE, FLAC, MP3, OGG

Podporované video soubory

AVI, MP4, 3GP, MOV, MPEG, MKV, FLV

Další podporované soubory

JPG, GIF, BMP, PNG, TXT

Externí slot pro paměťovou kartu

Ano, microSDHC do velikosti 32 GB

Konektory

miniUSB 2.0 High Speed, 3,5mm zvukový stereo jack

GPS

Ano, A-GPS + digitální kompas

Externí reproduktor

Ano

Typ paměti

ROM 512 MB, RAM 512 MB

Připojení

Bluetooth 2.1 včetně podpory EDR, Wi-Fi síť standardu 802.11 b/g/n

Příslušenství

Akumulátor, napájecí síťový AC adaptér, USB kabel, uživatelská příručka na paměťové kartě

MEIZU M9 vstupuje na český i slovenský trh kompletně v češtině/slovenštině a v síti všech obchodních partnerů Bell Technology bude v prodeji za doporučenou koncovou cenu 8 999,- Kč vč. DPH (verze s 8GB kartou), resp. 9 499,- Kč vč. DPH (verze se 16GB kartou).

EMGETON CULT S3

Pro uživatele, kteří chtějí ohromit své okolí skvělou zvukovou reprodukcí kdekoli a kdykoli, připravil Emgeton jedinečný přenosný hudební přehrávač s FM rádiem nové generace. Doba kazetových a CD přehrávačů už odezněla, model S3 proto nabízí novou éru špičkového přenosného hudebního zařízení, které pracuje s moderními technologiemi digitálních zapisovacích medií. Svou oblíbenou hudbu mohou uživatelé díky Emgetonu CULT S3 přehrávat z USB flash disků nebo paměťových karet SDHC/MMC.

Nechybí samozřejmě ani standardní 3,5mm jack coby line-in vstup, jehož pomocí připojíte prakticky jakékoli zařízení, jako např. mobilní telefon, MP3 přehrávač, tablet, staré CD přehrávače, iPhone, iPad, iPod přístroje a řadu dalších. Pokud zatoužíte po poslechu své oblíbené hudební stanice, CULT S3 se v okamžiku promění v kompaktní přenosné FM rádio.

Emgeton CULT S3 své uživatele ovšem ohromí hlavně výbornou reprodukcí zvuku a celkovým výkonem 10 W RMS. Jeho zvukový rukopis nese prvky prvotřídních přenosných reproduktorů a skrývá v sobě kompaktní reproduktorový systém včetně digitálního zesilovače s pečlivě vybranými měniči. Model CULT S3 díky tomu produkuje čistý, nezkreslený zvuk i při velké hlasitosti. Součástí balení je navíc i vyměnitelný dobíjecí akumulátor BL-5C (používaný také např. v mobilních telefonech Nokia), díky němuž které dokáže mini jukebox utáhnout až pětihodinovou hudební produkci na jedno nabití. Balení obsahuje rovněž praktické poutko na ruku, poutko pro připojení např. MP3 přehrávače, stojánek pro stabilní umístění přehrávače a line-in kabel s 3,5 mm jacky pro připojení externích audio zařízení.

Stěžejní parametry přehrávače Emgeton CULT S3

Zvuk

2.0 Stereo

Výstupní výkon

2× 5 W (RMS)

Vstup

3,5 mm jack Line-In (Stereo)

USB Host

USB 2.0

SD karta

Ano, SD/SDHC/MMC karta s kapacitou až 32 GB

Napájení

USB 5V / 500 mA

Akumulátor

3.7 V, typ BL-5C

Frekvenční rozsah pro přehrávání

90 Hz ~ 20 kHz

Odstup signál/šum pro přehrávání

60 dB

Impedance reproduktorů

4 Ω

Průměr reproduktorů

20 mm

Frekvenční rozsah pro rádio

87,5 MHz ~ 108 MHz

Podporovaný formát

MP3, ABR/CBR/VBR

Provozní teplota

-10 ~ 40 °C

Rozměry [š × v × h]

222 × 65 × 30 mm

Hmotnost

272 g (bez akumulátoru, stojánku a poutka)

Dodávané příslušenství

Propojovací kabely, uživatelská příručka

Emgeton CULT S3 je k dispozici u všech obchodních partnerů Bell Technology v modrém a červeném barevném provedení za doporučenou koncovou cenu 599 Kč včetně DPH.

EMGETON CULT S5

Futuristický digitální 2.1 audiosystém potěší každého uživatele, který kromě funkční kvality staví mezi hlavní priority originální, stylový vzhled. Přístroj je vyroben z velmi kvalitních materiálů a nabízí ve své kategorii jeden z nejlepších zvukových přednesů, o jehož kvalitu se stará dvojice širokopásmových reproduktorů, doplněných výkonným subwooferem. Celkový výkon audiosystému dosahuje 23 W RMS a zaručuje čistý, plný a nezkreslený zvuk pro kvalitní a dostatečně hlasité ozvučení.

Subwoofer je umístěn ve středové části stanice a nabízí pokročilou Emgeton technologii tzv. zadního vyzařování (down-firing), která poskytuje mnohem energičtější basy s vysokou hutností. Tento moderní hudební Hi-Fi jukebox přehraje hudební soubory z USB flash disku, paměťové karty SD/SDHC i mnoha dalších zařízení vybavených 3,5mm jack line-in vstupem – můžete k němu připojit třeba mobilní telefon, MP3 přehrávač, tablet, CD přehrávač, iPhone, iPad, iPod a další elektronická zařízení. Stejně jako u modelu CULT S3 nechybí ani možnost poslechu oblíbené radiostanice.

Kompaktní reproduktorový systém je osazen dvěma výkonnými 4W reproduktory a 15W subwooferem, o jejichž regulaci se stará digitální zesilovač s pečlivě vybranými měniči. Model CULT S5 díky tomu nemá problém se zkreslením zvuku ani při nejvyšších hlasitostech – samozřejmě při dostatečně kvalitním zvukovém souboru. Balení obsahuje napájecí adaptér, propojovací kabely, uživatelskou příručku a rovněž šikovný dálkový ovladač o velikosti kreditní karty.

Stěžejní parametry přehrávače Emgeton CULT S5

Zvuk

2.1 Stereo

Výstupní výkon

2× 4 W + 15 W (RMS)

Vstup

3,5 mm jack Line-In (Stereo)

USB Host

USB 2.0

SD karta

Ano, SD/SDHC/MMC karta s kapacitou až 32 GB

Napájení

100 ~ 250 V 50/60 Hz

Frekvenční rozsah pro přehrávání

40 Hz ~ 20 kHz

Odstup signál/šum pro přehrávání

80 dB

Impedance reproduktorů

4 Ω

Průměr reproduktorů

90 mm (basový), 43 mm (výškové)

Frekvenční rozsah pro rádio

87,5 MHz ~ 108 MHz

Podporovaný formát

MP3 (8–320 kB/s), ABR/CBR/VBR

Provozní teplota

-10 ~ 40 °C

Rozměry [š × v × h]

220 × 220 × 145 mm

Hmotnost

1,6 kg

Dodávané příslušenství

Miniaturní dálkový ovladač, propojovací kabely, napájecí síťový adaptér, uživatelská příručka

Přehrávač audiosouborů Emgeton CULT S5 v bílém provedení lze koupit v síti všech obchodních partnerů společnosti Bell Technology a jeho doporučená koncová cena byla stanovena na 1 490 Kč včetně DPH.

TIPY NA VÁNOČNÍ „IT-IN“ DÁRKY

V nabídce společnosti Bell Technology se nachází celá řada vysoce kvalitních IT přístrojů se skvělým poměrem ceny k výkonu. Z této nabídky jsme vybrali 5+1 zajímavých produktů, další najdete přímo v eshopu obchod.bell-technology.cz:

Emgeton iXSOUND4: Elegantní sada vysoce kompaktních přenosných stereo reproduktorů navržená pro moderní přenosná digitální zařízení. Po připojení k notebooku, netbooku, tabletu, mobilnímu telefonu či MP3 přehrávači se stanou dokonalým doplňkem se skvělou kvalitou zvuku.

Cena: 299 Kč

Emgeton CULT X9: Velmi lehký, malý a odolný MP3 přehrávač v atraktivním moderním provedení. Byl navržen jako ideální doplněk pro fitness aktivity s perfektním hudebním přednesem po dobu až 22 h na jedno nabití. Speciálně vyvinutý odnímatelný klip umožní přehrávač lehce kdekoli připnout. Nechybí ani barevný 1,5″ TFT displej, plně české prostředí, rádio či diktafon.

Cena: 799 Kč (4GB varianta)

COWON C2: Stylový vzhled, intuitivní uživatelské rozhraní v češtině a hlavně výborná kvalita zvuku a zvukového ekvalizéru, jehož předchůdcem byl JetEffect 3.0 – to je MP4 přehrávač COWON C2. Přístroj obsahuje 2,6″ LCD displej se 262 tisíci barvami, výdrž baterie dosahuje až 55 h pro přehrávání hudby, resp. 10 h přehrávání videa. Podporuje širokou škálu audio i video formátů včetně možnosti prohlížení obrázků a čtení TXT souborů.

Cena: 3 890 Kč za (8GB varianta)

Emgeton Metal RETRO K1: Designově originální retro USB flash disk inspirovaný klasickým klíčem. Je vyroben z jednoho kusu odolného kovu jako běžný klíč a tím zaručuje velmi vysokou odolnost vůči nárazům. Důmyslně navržený konektor je chráněn pomocí speciálních kovových vodících lišt. Svým originálním tvarem a díky dodávané šňůrce je předurčen jako ideální doplněk ke klíčům.

Cena: 459 Kč (16GB varianta)

Emgeton E14C: Unikátní sluchátka z jednoho kusu vysoustruženého masivního dřeva, jejichž zvuk je mimořádně vyrovnaný a působí velmi živým a audiofilně věrným zvukem. Na rozdíl od jiných sluchátek, která nemohou reprodukovat věrně hluboké basové kmitočty, celodřevěné Emgeton E14C přehledně zahrají i ty nejhlubší basy, bez jakéhokoliv zkreslení a tím jsou ideální při přehrávání hip-hopových beatů, nebo nejhlubších oktáv varhanního koncertu.

Cena: 499 Kč

Speciální tip pro děti:

WowWee ROBORAPTOR: Dokonale funkční dinosaurus skrývající se v těle humanoidního robota – roboraptor s pokročilým spojením technologie a osobnosti. Roboraptor může být regulován dálkovým ovládáním nebo je schopen se pohybovat samostatně, včetně reagování na vnější podněty.

Cena: 1 999 Kč

O společnosti Bell Technology, spol. s r.o.

Společnost Bell Technology spolupracuje s koncernem, který působí v různých částech světa v oblastech datových médií, telekomunikace, výpočetní techniky, distribuce technologií a následně výroby vysoce kvalitních produktů špičkovými technologiemi pod různými obchodními značkami. Dynamicky se rozvíjející společnost je zaměřena pouze na spolupráci s velkými nadnárodními obchodními řetězci a lokálními distributory. Obchodní filozofií společnosti jakožto dodavatele technologií je zajištění špičkové výroby, poskytování komplexního servisu s přihlédnutím k individuálním požadavkům zákazníka a především snaha nabídnout originální a vysoce kvalitní produkty, které zaručí nejvyšší jakost ve své kategorii. Společnost Bell Technology vyrábí širokou škálu přístrojů z oblasti spotřební elektroniky pod vlastní značkou Emgeton (www.emgeton.com), na českém a slovenském trhu je rovněž výhradním dovozcem a distributorem přístrojů AEG, COWON iAUDIO, CLATRONICS, DViCO a oficiálním distributorem profesionálních záznamových médií JVC a TAIYO YUDEN. Více informací je k dispozici na webu www.bell-technology.cz.

Více informací o produktech Emgeton: www.emgeton.com.