Emgeton rozšiřuje produktovou řadu tabletů CONSUL o dva špičkové modely „CONSUL 5“ a „CONSUL 7“

Praha, 31. srpna 2012 – společnost Bell Technology, výrobce technologicky i designově výjimečné domácí elektroniky Emgeton a distributor řady dalších předních světových značek spotřební elektroniky, dnes na mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky IFA 2012 představila dvojici nových tabletů CONSUL s pořadovými čísly 5 a 7. (TZ)

Oba přístroje jsou po předchozích modelech CONSUL 2 a 3 dalšími tablety, vybavenými nejnovějším operačním systémem Android 4, k němuž přidávají vysoce výkonný hardware se špičkovými parametry. Řada tabletů CONSUL tak čítá již pět přístrojů.

Tablet CONSUL 7

Vrcholem současné nabídky tabletů CONSUL od Emgetonu je model s číselným značením 7. Jedná se o první vysoce výkonný dualcore tablet se čtyřmi grafickými jádry (4 GPU) na trhu, který je po stránce výkonu srovnatelný např. se zařízením Apple iPad 2; obsahuje rovněž totožný displej typu IPS2. Navíc představuje vůbec první tablet na trhu vybavený procesorem nejnovější generace RK 3066 (Rockchip 3066, ARM Cortex-A9) s frekvencí 1,6 GHz.

Luxusní přístroj je vyroben z jednoho kusu hliníku; kovové provedení zajišťuje výrazně vyšší odolnost proti mechanickému poškození ve srovnání s ryze plastovými modely.

Po stranách tabletu CONSUL 7 lze najít dva microUSB 2.0 porty (jeden navíc podporuje OTG) pro připojení nejrůznějších periferních zařízení, jako např. flash disku nebo fotoaparátu, nechybí ani slot pro microSD karty do velikosti až 32 GB, 3,5mm jack pro připojení sluchátek či 1080p miniHDMI v1.4 rozhraní. Na přední straně přístroje se nachází 0,3Mpix webová kamera, kterou lze zapojit třeba do on-line komunikace s přáteli, zadní strana ukrývá čočku 2Mpix fotoaparátu podporujícího nahrávání 720p HD videa.

Svou příslušnost k nejlépe vybaveným modelům na trhu dokazuje tablet CONSUL 7 mimo jiné i svým 9,7“ displejem. Jedná se o novou generaci IPS panelu, který pro Emgeton vyrábí společnost LG v jeho druhé generaci. Rozlišení displeje činí 1 024 × 768 obrazových bodů a pozorovací úhly dosahují neuvěřitelných 178 stupňů. Displej nabízí multidotykové ovládaní, rozlišuje až 10 různých dotykových bodů současně, nechybí ani regulovatelné podsvícení. Díky vestavěnému G-senzoru displej zajišťuje automatické přetáčení obrazu, které uživatelé ocení zejména při práci s dokumenty, čtení elektronických knih nebo pro pohodlné prohlížení internetových stránek.

CONSUL 7 ukrývá se svém kovovém těle komponenty, které musí zcela jistě potěšit srdce každého „technoida“ – ať už se jedná o již zmíněný výkonný a zároveň energeticky vysoce úsporný procesor Rockchip 3066 s taktem 1,6 GHz, operační paměť RAM s kapacitou 1GB či vnitřní paměť 16 GB, kterou lze navíc rozšířit o dalších až 32 GB prostřednictvím microSD karet.

Díky pokročilému hardwaru s podporou 3D grafiky a špičkovému displeji si uživatelé vychutnají skvělou odezvu, okamžité reakce na dotykové povely a skvěle si užijí také hraní nejnovějších moderních propracovaných her. Tablet rovněž umožňuje přehrávání obrovské škály formátů multimediálních souborů, a pokud by někomu tento rozsáhlý seznam defaultně podporovaných souborů náhodou nestačil, může jej dále rozšiřovat po doinstalování softwaru třetích stran.

Veškerý hardware je dokonale vyladěn pro běh operačního systému Android 4.0, výsledkem je proto vysoce stabilní, spolehlivé prostředí, které zajistí plynulý chod nepřebernému množství placených i neplacených programů, her a licencovaných automatických aktualizací od společnosti Google, dostupných přes obchod Google Play. Majitelé tabletu mají díky Google Play zaručeno, že budou vždy pracovat s nejnovějšími verzemi nainstalovaného softwaru.

Tablet CONSUL 7 dokáže využívat Wi-Fi sítě standardů 802.11b/g/n a navíc – díky externímu 3G modulu – i datové sítě mobilních operátorů. Z dalších hardwarových parametrů stojí mj. za zmínku podpora Bluetooth, 1W externí reproduktor, možnost připojení k LAN konektoru přes USB rozhraní či přibližně sedmihodinová výdrž při práci ve Wi-Fi síti, kterou zajišťuje 7 000mAh Li-Pol akumulátor.

Špičkový tablet Emgeton CONSUL 7 vstoupí na českém a slovenském trhu do prodeje během září letošního roku za předpokládanou doporučenou koncovou cenu 6 499 Kč s DPH.

Technické parametry tabletu CONSUL 7

Operační systém Android 4 (Ice Cream Sandwich)
Operační paměť 1 GB DDR3
Procesor Rockchip 3066, dualcore 2CORE/4GPU,ARM Cortex-A9, 1,6 GHz; GPU quadcore,Mali-400 MP GPU;podpora OpenGLES2.0/1.1 a OpenVG1.1
Uživatelská paměť 8/16 GB
Rozměry [š × v × h] 240,2 × 182 × 9,8 mm
Hmotnost 607 g (včetně akumulátoru)
Akumulátor Li-Pol, 7 000 mAh, 3,7 V
Doba provozu Až 7 h při využívání Wi-Fi připojení, až 5 h při využívání 3G připojení
Displej IPS2 kapacitní multidotykový, 9,7″, 1 024×768 bodů
Kamera 0,3 Mpix (přední), 2 Mpix (zadní) + podpora natáčení 720p HD videa
Podporované audio soubory 3GP, AAC, FLAC, M4A, MA4, MP2, MP3, OGG, WAV, WMA
Podporované video soubory 3GP, AVI, DAT, FLV, MPG, MPEG, MKV, MOV, MP4, RM, RMVB, TP, TS, VOB, WMV
Další podporované soubory BMP, GIF, JPG, JPEG, PNG

DOC, EPUB, HTM, HTML, RTF, PDF, TXT, XLS (některé po instalaci SW třetích stran)

Externí slot pro paměťovou kartu Ano, microSDHC do velikosti 32 GB
Konektory 2× microUSB 2.0 Host (1× microUSB 2.0 s OTG), 3,5mm zvukový stereo jack, 1080p miniHDMI v1.4 3D, vestavěný mikrofon, externí 3G SIM slot
Bluetooth Ano
Externí reproduktor Ano
G-Senzor Ano
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Pracovní teplota -5 °C ~ +40 °C
Příslušenství Napájecí síťový AC adaptér, USB kabel, uživatelská příručka

Tablet CONSUL 5

Model CONSUL 5 představuje splněný sen každého příznivce špičkových technologií, který nemůže za vysoce výkonný tablet vydat částku, blížící se průměrné měsíční mzdě. Emgeton totiž přináší produkt, který obsahuje nejmodernější technologie za nejnižší možnou cenu.

Tělo tabletu CONSUL 5 je vyrobeno z jednoho kusu hliníku, stejně jako model CONSUL 7. Tloušťka 8,5 mm řadí tablet k těm nejtenčím na trhu a výbornou mobilitu podtrhuje i nízká hmotnost 607 g.

Po stranách tabletu CONSUL 5 lze najít totožnou sbírku konektorů, jako u předchozí novinky, tedy dva microUSB 2.0 porty, slot pro microSD karty (do velikosti 32 GB), 3,5mm jack a 2160p miniHDMI v1.4 rozhraní.

Silnou stránkou tabletu CONSUL 5 je rovněž vestavěný fotoaparát, umístěný na zadní straně přístroje. Rozlišení 5 Mpix nabízí jen minimum dalších modelů na trhu; uživatel tabletu CONSUL 5 tedy může klidně zapomenout doma svůj digitální kompakt. Fotoaparát podporuje také nahrávání 720p HD videa. Na přední straně přístroje je umístěn další fotoaparát, resp. 0,3Mpix webová kamera.

Stejně jako model CONSUL 7 obsahuje i SLIM tablet CONSUL 5 displej typu IPS2 s úhlopříčkou 9,7“ a rozlišením 1 024 × 768 obrazových bodů, pozorovacími úhly 178 stupňů, multidotykovým ovládáním rozlišujícím až 5 různých dotykových bodů současně, nechybí ani regulovatelné podsvícení a vestavěný G-senzor pro automatické přetáčení obrazu, které usnadní práci zejména při čtení nejrůznějších dokumentů nebo prohlížení internetových stránek.

CONSUL 5 od Emgetonu nabízí špičkovou hardwarovou výbavu v čele s výkonným a energeticky úsporným procesorem boxchip AllWiner A10 Cortex A8 s taktem 1 GHz, operační RAM pamětí 1 GB a vnitřní paměť 8/16 GB, rozšiřitelnou prostřednictvím microSD karet o dalších až 32 GB.

Vysoce výkonný hardware podporující 3D grafiku nabízí ve spolupráci se špičkovým displejem IPS2 od LG ideální podmínky pro svižnou práci s nejnáročnějšími aplikacemi či nejnovějšími herními tituly. Stejně jako model CONSUL 7 podporuje i tablet CONSUL 5 přehrávání obrovské škály formátů multimediálních souborů, kterou je možné dále rozšířit doinstalováním softwaru třetích stran.

Jako operační systém je použit Android 4.0, pro nějž mohou uživatelé stahovat přes obchod Google Play takřka neomezené množství placených i neplacených programů, her a licencovaných automatických aktualizací systému, který je tak neustále udržován v nejaktuálnějším stavu.

Díky tabletu CONSUL 5 je Emgeton teprve třetím výrobcem po společnostech Apple a Samsung, který nabízí tablet s vestavěným 3G modulem, takže v něm lze využívat i mobilní datové přenosy. Při vývoji interního 3G modulu využil Emgeton své zkušenosti s jeho implementací do vlastních mobilních telefonů, výsledkem je tak spolehlivé, odladěné řešení podporující i nejrychlejší sítě EVDO. Uživateli tedy stačí pouze vložit SIM kartu a může stahovat data nejvyšší dostupnou rychlostí, jakou umožňuje mobilní síť. V tabletu samozřejmě nechybí ani podpora Wi-Fi sítí standardů 802.11 b/g/n.

Z dalších hardwarových parametrů stojí mj. za zmínku externí reproduktor či přibližně pětihodinová výdrž při práci ve Wi-Fi síti, kterou zajišťuje 6 400mAh Li-Pol akumulátor.

Ačkoli je nabídka funkcí a výkon hardwaru modelu CONSUL 5 velmi podobný tabletům dvou výše zmíněných společností, stačí zákazníkům k nákupu tabletu Emgetonu mnohem nižší suma. Na českém a slovenském trhu bude CONSUL 5 v prodeji během září letošního roku za doporučenou koncovou cenu 6 999 Kč s DPH.

Technické parametry tabletu CONSUL 5

Operační systém Android 4 (Ice Cream Sandwich)
Operační paměť 1 GB DDR3
Procesor Boxchip AllWiner A10 Cortex A8, 1 GHz; GPU Mali-400 3D
Uživatelská paměť 8/16 GB
Rozměry [š × v × h] 238 × 180 × 8,5 mm
Hmotnost 608 g (včetně akumulátoru)
Akumulátor Li-Pol, 6 400 mAh, 3,7 V
Doba provozu Až 5,5 h při využívání Wi-Fi připojení, až 4,5 h při využívání 3G připojení
Displej IPS2 kapacitní multidotykový, 9,7″, 1 024×768 bodů
Kamera 0,3 Mpix (přední), 5 Mpix (zadní) + podpora natáčení 720p HD videa
Podporované audio soubory 3GP, AAC, FLAC, M4A, MA4, MP2, MP3, OGG, WAV, WMA
Podporované video soubory 3GP, AVI, DAT, FLV, MPG, MPEG, MKV, MOV, MP4, RM, RMVB, TP, TS, VOB, WMV
Další podporované soubory BMP, GIF, JPG, JPEG, PNG

DOC, EPUB, HTM, HTML, RTF, PDF, TXT, XLS (některé po instalaci SW třetích stran)

Externí slot pro paměťovou kartu Ano, microSDHC do velikosti 32 GB
Konektory 2× microUSB 2.0 (1× microUSB 2.0 s OTG), 3,5mm zvukový stereo jack, 2160p miniHDMI v1.4 3D, vestavěný mikrofon a EVDO 3G SIM slot
Bluetooth Ne
Externí reproduktor Ano
G-Sonzor Ano
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Pracovní teplota -5 °C ~ +40 °C
Příslušenství Napájecí síťový AC adaptér, USB kabel, USB Host (OTG) kabel, uživatelská příručka

„Neustále a pečlivě nasloucháme přáním našich zákazníků a díky vlastnímu vývoji produktů se jim snažíme vycházet maximálně vstříc,“ řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. „Oba nové tablety přinášejí nejžádanější funkce za zlomek ceny, která je obvyklá u konkurenčních přístrojů. Věříme, že nové tablety CONSUL potěší všechny zákazníky, kteří nechtějí za špičkový výkon zbytečně připlácet.“

O společnosti Bell Technology, spol. s r.o.

Výrobně distribuční společnost Bell Technology spolupracuje s koncernem, který působí v různých částech světa v oblastech zapisovacích médií, mobilní komunikace, spotřební elektroniky, bílého zboží, výpočetní techniky, distribuce technologií a následně výroby vysoce kvalitních produktů špičkovými technologiemi pod různými obchodními značkami. Dynamicky se rozvíjející společnost je zaměřena pouze na spolupráci s velkými nadnárodními obchodními řetězci a lokálními distributory. Obchodní filozofií společnosti jakožto dodavatele technologií je zajištění špičkové výroby, poskytování komplexního servisu s přihlédnutím k individuálním požadavkům zákazníka a především snaha nabídnout originální a vysoce kvalitní produkty, které zaručí nejvyšší jakost ve své kategorii. Společnost Bell Technology vyrábí širokou škálu přístrojů z oblasti spotřební elektroniky pod vlastními značkami CONSUL, E-CULT, EMGETON, ENZO, EMPORIO a FLEXARET, na českém a slovenském trhu je rovněž výhradním dovozcem a distributorem přístrojů COWON iAUDIO, RAPOO, Tristar a oficiálním distributorem výrobků Grundig Accessories, RITEK-RiDATA a profesionálních záznamových médií JVC. Společnost Bell technology klade důraz na mimořádnou kvalitu privátních značek a výrobků, proto pro většinu svých produktů nabízí doživotní nebo rozšířenou tříletou plnou záruku. Více informací je k dispozici na webových stránkách www.bell-technology.cz či www.emgeton.com.