Emgeton zahájil prodej kompaktního tabletu CONSUL 3

Praha, 12. července 2012 – společnost Bell Technology, výrobce technologicky i designově výjimečné domácí elektroniky Emgeton a distributor řady dalších předních světových značek spotřební elektroniky, dnes oficiálně uvedl na český a slovenský trh nový tablet CONSUL 3. Tento přístroj je po předchozím modelu CONSUL 2 další novinkou, vybavenou operačním systémem Android 4. (TZ)

Tablet CONSUL 3 je již třetím přístrojem znovuzrozené značky CONSUL, která se vrátila na trh vloni v prosinci v podobě tabletu CONSUL One, vyvinutým u příležitosti 60. let výročí založení značky Emgeton.

Na vlně nejmodernějších multimédií

Tablet CONSUL 3 patří díky své 8,5mm tloušťce k extrémně štíhlým přístrojům a vzhledem k hliníkovému tělu nabízí i zvýšenou odolnost oproti ryze plastovým modelům. Vynikající mobilitu garantuje hmotnost jen mírně převyšující 300g hranici a ani velmi kompaktní rozměry se základnou 192 × 120 mm nebyly překážkou pro umístění 7″ kapacitního dotykového displeje. Jeho zobrazovací možnosti využívá na maximum operační systém Android 4, který byl vyvinut a optimalizován speciálně pro tablety – s plnou kompatibilitou i pro smartphony.

Na přední straně přístroje se nachází 0,3Mpix webová kamera, kterou lze zapojit třeba do on-line komunikace s přáteli. Sluchátka je možné zapojit do 3,5mm jack konektoru, připojit nejrůznější další periférie, jako např. flash disk nebo fotoaparát, lze dále přes rozhraní microUSB 2.0. Tablet CONSUL 3 v sobě mimo jiné ukrývá také MP3 přehrávač včetně multimediálního rozhraní pro sledování HD filmů.

CONSUL 3 zajistí plynulou a rychlou emailovou komunikaci, surfování po internetu, sdílení fotografií, sledování filmů, prohlížení fotografií, čtení elektronických knih a časopisů, komunikaci na Facebooku a Skypu či další každodenní činnosti typické pro moderního uživatele internetu. Podpora vícejádrových procesorů a hardwarové akcelerace 2D a 3D grafiky umožňuje využívat tablet také jako pokročilou herní platformu.

Model CONSUL 3 obsahuje v základu, na rozdíl od mnoha „levných“ konkurenčních zařízení, plnohodnotný nástroj Google Play, jehož prostřednictvím lze stahovat nepřeberné množství placených i neplacených programů, her a licencované automatické aktualizace od společnosti Google. Majitelé tabletu tak mají zaručeno, že budou vždy pracovat s nejnovějšími verzemi nainstalovaného softwaru.

Ve znamení skutečné mobility

Tablet ovšem nemusí sloužit pouze pro zábavu. Po nainstalování rozšiřujících aplikací z Google Play mohou jeho majitelé používat většinu formátů kancelářských souborů a pracovat tak s dokumenty, tabulkami, prezentacemi či sami vytvářet soubory pro programy Word, Excel nebo PowerPoint. Operační systém Android 4 přináší přepracované grafické rozhraní, pokročilý systém notifikací, animace či 3D a přechodové efekty, takže s dokumenty lze pracovat skutečně plnohodnotně, srovnatelně s prostředím stolních počítačů.

CONSUL 3 je vybaven kapacitním 7″ TFT displejem s obrazovou plochou 800×480 bodů a 262 000 barvami. Nabízí multidotykové ovládaní až 5 prsty a regulovatelné podsvícení. Díky vestavěnému G-senzoru displej zajišťuje automatické přetáčení obrazu, které uživatelé ocení zejména při práci s dokumenty, čtení elektronických knih nebo pro pohodlné prohlížení internetových stránek.

Aby mohl být moderní tablet označen za „dostatečně mobilní“, musí nabízet nejen cestovní rozměry, ale zajistit také dostatečně dlouhou výdrž. V případě modelu CONSUL 3, který pracuje s Li-Pol akumulátorem o kapacitě 2 350 mAh, vydrží přístroj přibližně 4–5 h reálné nepřetržité práce. Pokud ovšem bude tablet využíván třeba jen pro přehrávání hudby s vypnutým displejem, mohou se uživatelé těšit až na 20 h výdrže na jedno nabití.

O skvělý multimediální výkon se stará výkonný hardware, jehož srdcem je procesor Boxchip AllWiner A13 Cortex A8. Tento výkonný a zároveň energeticky vysoce úsporný procesor pracuje s taktovací frekvencí 1 GHz a sekunduje mu operační paměť DDR3 s kapacitou 512 MB. Pro střádání uživatelských dat je připravena vnitřní paměť 8 GB, kterou lze dále rozšířit o dalších až 32 GB prostoru prostřednictvím microSDHC paměťových karet.

Ve výbavě tabletu Emgeton CONSUL 3 nechybí podpora Wi-Fi sítí standardů 802.11 b/g/n, takže práce s veškerým internetovým obsahem či streamovanými datovými toky je rychlá a spolehlivá. Tablet umožňuje přehrávání obrovské škály formátů souborů – z oblasti audia jsou to AAC, AC3, APE, FLAC, MP3, OGG, WAV a WMA, z oblasti videa pak 3GP, ASF, AVI, DAT, FLV, MPG, MKV, MOV, MP4, RM, RMVB, VOB a WMV. Prohlížet lze také obrazové soubory BMP, GIF, JPG, JPEG či PNG, příznivci elektronických knih mohou využívat formáty HTM, HTML a TXT, případně další po doinstalování softwaru třetích stran.

„Úspěch našich předchozích dvou tabletů EMGETON řady CONSUL na trhu je pro nás velkou motivací a chceme proto uživatelům v co nejkratší době nabídnout i další zajímavé modely,“ řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. „Díky modelu CONSUL 3 stačí zákazníkům k pořízení kvalitního tabletu pouhé tři tisíce korun; náš tablet si tak může dovolit koupit – na rozdíl od většiny konkurenčních řešení – skutečně každý zákazník, který po tabletu zatouží.“

Technické parametry tabletu CONSUL 3

Operační systém Android 4 (Ice Cream Sandwich)
Operační paměť 512 MB DDR3
Procesor Boxchip AllWiner A13 Cortex A8, 1 GHz
Uživatelská paměť 8 GB
Rozměry [š × v × h] 192 × 120 × 8,5 mm
Hmotnost 317 g (včetně akumulátoru)
Akumulátor Li-Pol, 2 350 mAh, 3,7 V
Doba provozu Až 4 h při prohlížení webu, až 5 h při přehrávání videa, až 20 h při přehrávání hudby
Displej TFT-LED kapacitní multidotykový, 7″, 800×480 bodů, 262 tisíc barev
Kamera 0,3 Mpix (přední)
Podporované audio soubory AAC, AC3, APE, FLAC, MP3, OGG, WAV, WMA
Podporované video soubory 3GP, ASF, AVI, DAT, FLV, MPG, MKV, MOV, MP4, RM, RMVB, VOB, WMV
Další podporované soubory BMP, GIF, JPG, JPEG, PNG, HTM, HTML, TXT
Externí slot pro paměťovou kartu Ano, microSDHC do velikosti 32 GB
Konektory microUSB 2.0, microUSB 2.0 (OTG), 3,5mm zvukový stereo jack
Bluetooth Ne
Externí reproduktor Ano
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Pracovní teplota -5 °C ~ +40 °C
Příslušenství Napájecí síťový AC adaptér, USB kabel, USB Host kabel, uživatelská příručka

Tablet CONSUL 3 od Emgetonu je v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti Bell Technology za doporučenou koncovou cenu 2 999,- Kč vč. DPH.

O společnosti Bell Technology, spol. s r.o.

Společnost Bell Technology spolupracuje s koncernem, který působí v různých částech světa v oblastech datových médií, telekomunikace, výpočetní techniky, distribuce technologií a následně výroby vysoce kvalitních produktů špičkovými technologiemi pod různými obchodními značkami. Dynamicky se rozvíjející společnost je zaměřena pouze na spolupráci s velkými nadnárodními obchodními řetězci a lokálními distributory. Obchodní filozofií společnosti jakožto dodavatele technologií je zajištění špičkové výroby, poskytování komplexního servisu s přihlédnutím k individuálním požadavkům zákazníka a především snaha nabídnout originální a vysoce kvalitní produkty, které zaručí nejvyšší jakost ve své kategorii. Společnost Bell Technology vyrábí širokou škálu přístrojů z oblasti spotřební elektroniky pod vlastní značkou Emgeton (www.emgeton.com), na českém a slovenském trhu je rovněž výhradním dovozcem a distributorem přístrojů COWON iAUDIO, DViCO a oficiálním distributorem profesionálních záznamových médií JVC a TAIYO YUDEN. Více informací je k dispozici na webu www.bell-technology.cz.

Více informací o produktech Emgeton: www.emgeton.com.