Na veletrhu CES 2012 se představily čtyři nové chytré telefony řady Xperia

Praha/Las Vegas – 10. ledna 2012 – Sony Ericsson představil návštěvníkům mezinárodního veletrhu CES propojený svět zábavy s prvními chytrými telefony XperiaTM od Sony®*. K novinkám patří XperiaTM S, první smartphone řady XperiaTM NXT – nové generace chytrých telefonů z dílny Sony, a chytré telefony řady XperiaTM určené výhradně pro trhy ve Spojených státech a v Japonsku. Všechny modely umožňují přístup k prémiovým zábavním službám a lze je snadno propojit s ostatními obrazovkami z dílny Sony. (TZ)

Nové modely řady XperiaTM:

  • XperiaTM ion, první LTE smartphone od společnosti Sony, ve spolupráci s firmou AT&T exkluzivně dostupný ve Spojených státech.
  • XperiaTM S, první smartphone řady XperiaTM NXT – nové generace chytrých telefonů od společnosti Sony s technologií Sony HD pro dokonalý vizuální zážitek.
  • Dva chytré telefony určené pro japonský trh:
    • XperiaTM acro HD, pokračovatel modelu XperiaTM acro s populárními funkcemi typickými pro japonský trh – přenos dat přes infračervený port, mobilní peněženka a mobilní televize.
    • XperiaTM NX, upravená verze modelu  XperiaTM S určená pro japonský trh.

Bert Nordberg, CEO společnosti Sony Ericsson uvedl: „CES je důležitým milníkem pro Sony i Sony Ericsson, představí se zde první chytré telefony od společnosti Sony. Trh se vyvíjí a zákazníci stále častěji prohlíží obsah prostřednictvím více různých obrazovek. Telefony řady XperiaTM zprostředkují mobilní zážitek, který je důležitým pilířem strategie, v jejímž rámci chce společnost Sony nabídnout dokonalé propojení a síťovou zábavu prostřednictvím chytrých telefonů, televizí, notebooků a tabletů.“

Sony Ericsson zároveň představuje nové doplňky pro Android, které zajistí ještě lepší uživatelský zážitek z chytrých telefonů:

  • XperiaTM Smart Tags – malé žetony s technologií NFC, které po přiložení k chytrému telefonu s platformou Android a podporou NFC spustí zvolené osobní nastavení.
  • Smart Wireless Headset pro –  BluetoothTM stereo sluchátka, která po odpojení od telefonu fungují i jako samostatný MP3 přehrávač a rádio.
  • SmartWatch – micro displej pro Android, který umožňuje bezdrátový přístup k hovorům, sms zprávám a aplikacím.
  • SmartDock pro telefon XperiaTM ion – HDMI dokovací stanice, která po připojení USB klávesnice, myši a velké televizní obrazovky promění smartphone Xperia ion na malý počítač.

Dostupnost

XperiaTM S bude globálně dostupná od prvního čtvrtletí roku 2012. XperiaTM ion bude dostupná od druhého čtvrtletí roku 2012 prostřednictvím společnosti AT&T výhradně na trhu ve Spojených státech. Telefony XperiaTM NX a XperiaTM acro HD budou dostupné v Japonsku od jara letošního roku.

Pro více informací o produktech a aktivitách společnosti Sony Ericsson navštivte:

http://www.sonyericsson.com/cws/corporate/press/pressreleases/latestnews

http://blogs.sonyericsson.com/products

Pro lokální informace z České republiky sledujte:

http://www.facebook.com/SonyEricssonCzechRepublic

http://twitter.com/#!/sonyericssonCZ

http://www.youtube.com/sonyericssonczechrep

Sony Ericsson

Sony Ericsson je společným podnikem společností Sony Corporation („Sony“) a Telefonaktiebolaget LM Ericsson („Ericsson“). Každá z firem vlastní padesátiprocentní podíl. V říjnu 2011 bylo zveřejněno prohlášení, že Sony odkoupí podíl Ericssonu, a Sony Ericsson se tak stane výhradním vlastnictvím Sony. K uzavření transakce, která bude podrobena potřebným regulačním opatřením, dojde pravděpodobně v lednu 2012. Během let dokázala společnost Sony Ericsson spojit nejvyspělejší komunikační technologie s prvotřídní zábavou, a vytvořit tak řadu Xperia, ‘nejzábavnější chytré telefony’ v mobilním průmyslu. Sony Ericsson má centrálu v Londýně a operuje na všech důležitých trzích po celém světě. Má výrobní kapacity v Číně a oddělení výzkumu a vývoje v Číně, Japonsku, Švédsku a v kalifornském Silicon Valley. Pro více informací navštivte prosím www.sonyericsson.cz.