Počet uživatelů mobilního internetu loni vzrostl více než o polovinu

Během prosince server DLS.cz zaznamenal nárůst měření rychlostí mobilního internetu až o 58% více než v listopadu. Pro mobilní internet to znamená opravdový nástup. Příčinou je pravděpodobně nová aktivace telefonů s mobilním internetem hlavně u T-Mobile a Vodafonu.  (TZ)

Průměrná rychlost mobilního internetu se poprvé vyšvihla na 2 Mbit/s. K postupnému zlepšování dosahovaných rychlostí dochází u ADSL od O2.

Server DSL.cz se specializuje na internetové připojení a jeho kvalitu. Svým klientům pomocí online měřáku sděluje informace o rychlosti připojení jejich internetu a usnadňuje jim tak volbu svého internetového poskytovatele. Na základě této činnosti DSL.cz zaznamenává statistiky pevných, mobilních a wifi sítí všech významných poskytovatelů.


Uvedené rychlosti odpovídají naměřeným hodnotám dosaženým na měřáku internetové rychlosti serveru DSL.cz, mobilní aplikaci pro měření rychlosti v operačních systémech Android a iOS pro Apple iPhone a poskytnutým údajům o využívaných internetových službách ze strany uživatelů měřáku. Do vyhodnocených měření nejsou zahrnuta měření z IP rozsahů, které neodpovídají uživatelem vybranému poskytovateli a službě.


O provozovateli DSL.cz

DSL.cz je server zaměřený na problematiku internetu a internetového připojení v ČR vedený společností ASPA, a.s. Společnost ASPA, a.s. provozuje své internetové aplikace od roku 2001. Mezi její podnikatelské činnosti patří vývoj a provozování internetového obchodu se zařízením pro bezdrátové sítě WiFi.ASPA.cz, internetových obchodů s dárkovým zbožím Dárek.cz a Zlato-Stříbro.cz komunitního serveru Odpovědi.cz v české, slovenské i ukrajinské verzi. Dále úspěšně spravuje rezervační ubytovací systém HOTELY.cz.