CZC.cz spustil nový e-shop

Jeden z největších českých prodejců počítačů a elektroniky CZC.cz dnes spustil do ostrého provozu nový e-shop. Po necelých osmi letech tak nahradí starou verzi, která se zejména pro IT fanoušky stala legendou. Spuštění předcházelo déle než rok trvající uživatelské testování a zkušební provoz webu. (TZ)

„Se starým e-shopem se loučíme s těžkým srdcem, stal se naší součástí a naším symbolem. Nový web byl ale nezbytný a těšíme se na něj. Zákazníkům přinese nejen moderní grafiku a design, ale i velké množství nových funkcí. A co je hlavní – nejmodernější technologie použité při jeho konstrukci nám do budoucna usnadní další rozšiřování tak, aby internetový obchod CZC.cz byl vždy špičkou mezi českými e-shopy,“ řekl ke spuštění nového e-shopu majitel společnosti, Josef Matějka.

Mezi nejvýznamnější novinky patří rychlé vyhledávání zboží, které nahradilo klasický strom produktů a dává zákazníkovi maximální volnost určit parametry, které jsou právě pro něj důležité pro výběr toho správného produktu. Zákazníky také přivítá větší uživatelská přívětivost celého webu.

Značného zpřehlednění a zjednodušení se dočkal také nákupní proces, nově je také možné nakupovat i bez registrace. Vylepšeny byly produktové seznamy, podpora uživatelských recenzí a komentářů a další funkce, orientované na zákaznické komunity.  Z předchozí verze zůstává zachován oblíbený graf vývoje ceny.

„E-shop vyvíjel nejen tým CZC.cz a společnosti oXy Online, ale také stovky návštěvníků a zákazníků, kteří nám během testování zasílali své připomínky. Řadu z nich jsme již zapracovali, některé se v e-shopu teprve objeví,“ uvádí za tým tvůrců e-shopu ředitel prodeje, Tomáš Pilský.

Spuštěním totiž vývoj e-shopu nekončí. V další fázi přijde na řadu ostrý start oblíbeného Bonus klubu, který mimo jiné nabídne také možnost nákupu zboží za získané body, a posléze také spuštění nového věrnostního systému.

Spuštěním na doméně CZC.cz také nový e-shop symbolicky uzavřel proměnu názvu společnosti z Czech Computer na CZC.cz.