Dial Telecom zasíťoval pražská datová centra SITEL a THP

Praha, 23. ledna 2012 – Dial Telecom, a. s., přední český poskytovatel telekomunikačních služeb, propojil novou nezávislou trasou významná datová centra SITEL a THP. K rozšíření metropolitní sítě došlo přes připojovací bod Bohdalec. Novým projektem pak od hotelu Barcelo byla do sítě zapojeno i business centrum Šafaříkova v Praze 2. (TZ)

Operátor Dial Telecom v uplynulých dnech rozšířil metropolitní optickou infrastrukturu o několik kilometrů. Během uplynulého měsíce byly dokončeny významné projekty, které přispěly ke kontinuálnímu rozvoji optické sítě Dial Telecomu. Došlo zejména k propojení datového centra THP (Vinohradská 190, Praha 3) do propojovacího bodu Bohdalec, a dále do datového centra SITEL (Nad elektrárnou 411, Praha 10).

Dalším projektem pak byla rozšířena síť o čtyři km, a to z hotelu Barcelo na sídliště Krč. Také bylo instalováno zafukováním 1 700 metrů mikrotrubiček optického kabelu v oblasti Vinohrad, a sice v rámci připojení dalšího business centra Šafaříkova 23-25, Praha 2.

„V této lokalitě budou stávající zákazníci zcela zdarma přepojeni na optickou infrastrukturu a ostatní nájemci objektu mají příležitost připojit své kanceláře na tyto nejmodernější technologie,” říká Alena Froňková, vedoucí týmu metropolitních sítí ve společnosti Dial Telecom.

Dial Telecom investuje desítky milionů

Dial Telecom neustále investuje desítky milionů korun do vlastní optické sítě, kterou dále nabízí operátorům či maloobchodně přímo společnostem v dosahu. Naposledy Dial Telecom rozšiřoval metropolitní pražskou síť na sklonku loňského roku a mezi devíti nově zasíťovanými významnými administrativními objekty byl např. Pankrác House nebo budova PPF Gate v Praze 6.

Optické sítě

Optická síť je považována za konvergenční medium budoucnosti a Dial Telecom je jedním z nejvýznamnějších telekomunikačních operátorů, který poskytuje své portfolio služeb právě na vlastní optické síti a cíleně investuje do nejmodernější technologie v tomto oboru.

Více informací Vám poskytneme na stránkách http://www.dialtelecom.cz

O firmě Dial Telecom, a.s. (Česká republika)

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti Dial Telecom činí v současnosti 4 600 kilometrů v rámci České republiky a 185 km kabelových tras s přibližně 12 000 km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze. Síť společnosti Dial Telecom má centrální dohledové centrum v Praze. Monitorování sítě i pracoviště podpory zákazníků pracují v nepřetržitém provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Dial Telecom, a. s., je držitelem certifikátů ISO 9001:2009 se zaměřením na management jakosti, ISO 14001:2005 pro kvalitu environmentálního managementu a ISO 27001:2006 pro řízení informační bezpečnosti, tedy ochranu citlivých informací před neoprávněným přístupem. Více informací získáte na webových stránkách http://www.dialtelecom.cz.