Nezávislá výzkumná společnost zařadila Software AG mezi lídry SOA Governance

Praha / Darmstadt, 23. ledna 2012 – Software AG dnes oznámila, že se umístila mezi lídry v lednové výzkumné zprávě The Forrester Wave™: Integrated SOA Governance, Q1 2012 analytické společnosti Forrester Research, Inc., ve které obdržela nejvyšší hodnocení v kategorii Strategie. Software AG byla také ohodnocena jako lídr ve zprávě The Forrester Wave™: SOA Service Life-Cycle Management, Q1 2012, která vyzdvihuje nástroj a centrální úložiště CentraSite™.  (TZ)

Servisně orientovaná architektura (Service Oriented Architecture, SOA) je nyní všeobecně vnímaná jako nejflexibilnější koncept k vytváření funkcionalit, které se mohou opakovat a jsou využitelné v různých oblastech. Navíc nyní SOA slouží jako základ moderních směrů v IT, jako jsou například vývoj aplikací pro mobilní zařízení nebo integrace cloudových služby.

Forrester definuje integrovanou governanci SOA jako kombinaci tři speciálních SOA nástrojů: SOA service life-cycle management (SOA SLM) pro řízení všech fází životního cyklu SOA služeb; Runtime SOA Management pro správu celého produkčního prostředí SOA; SOA application gateways jako centrální body pro řízení shody s pravidly a nařízeními. Integrovaná governance SOA je klíčovou komponentou komplexní a dobře řízené servisně orientované architektury, na jejíž základech lze stavět kvalitní řešení. Forrester dodává: „Software AG je tradičně silná ve všech třech oblastech integrované governance SOA.“

„Čím více se principy SOA používají, tím roste potřeba governance. Ta je důležitější než kdy jindy, a proto jsme hrdí, že jsme dosáhli takových ocenění naší technologie jak pro governance SOA, tak pro řízení životního cyklu SOA,“ řekl Wolfram Jost, šéf vývoje a člen vedení Software AG. „Bez pořádné governance bychom si těžko mohli představit výhody SOA. Software AG má celý balík řešení, která vyladí míru investic do SOA s nároky byznysu, zrychlí opětovné využívání služeb, sníží čas a náklady na projekt, zredukuje počet zbytečností v IT a zlepší celkové vykonávání byznys procesů.“

Jeff Bridwell, Senior manažer pro služby podnikové integrace ve společnosti Staples, Inc, souhlasí: „Governance SOA je základní součástí úspěšného zavádění SOA. Software AG je pro nás důvěryhodný partner s technologiemi pro integraci a SOA. Používáme například nástroj CentraSite pro zavádění, opětovné využívání a správu politik všech našich SOA služeb.“

Řešení SOA Governance od Software AG obsahuje ucelený a komplexní balík nástrojů, které se navzájem doplňují a které bez problémů spolupracují. Nasazení takových produktů je pak nákladově efektivnější. Řešení obsahuje:

  • CentraSite™, špičkový adresář a úložiště pro správu IT aktiv, což mohou být služby, procesy nebo data v průběhu celého jejich životního cyklu.
  • webMethods Mediator pro zprostředkování přístupu ke službám a zavedení i vynucení politik. CentraSite™ i webMethods Mediator jsou úzce propojeny, nabízí tak jednotné prostředí pro návrh i pro chod governance.
  • webMethods Insight pro monitorování služeb a jejich řízení. webMethods Insight odhaluje v produkčním nedokumentované služby a závislosti a zpracovává je včetně měření pro nástroj CentraSite. Nástroje webMethods Mediator i webMethods Insight zabezpečují, že se aplikace v žádném případě nevyhnou mediační vrstvě a že nastavené politiky budou důsledně dodrženy.

Software AG krom technologií nabízí zkušenosti svých expertů, které pomáhají společnostem se startem, zdárným průběhem a dosažením cílů jejich SOA iniciativ.
„V naší společnosti jsme si uvědomovali důležitost správné governance SOA pro celkovou úspěšnost SOA a hledali jsme nejlepšího partnera a nástroje, který by nám pomohl dosáhnout našich cílů. Po dlouhé a velmi zevrubném vybírání jsme zvolili Software AG,“ říká Majola Oosthuizen, architekt byznys služeb v Royal Automobile Club of Victoria (RACV, autoklub a svaz dopravců v Austrálii). „Podpora a úzká spolupráce, kterých se nám dostalo od Software AG, pro nás byly velmi hodnotné. S pomocí nástrojů CentraSite a Mediator jsme vylepšili governanci a opětovné využívání našich navržených aktiv a také jsme při běhu našich služeb začali vynucovat politiky v produktivním prostředí.
Celé znění zprávy výzkumné společnosti Forrester je k dispozici ke stažení na www.softwareag.com/recognition.

O SOFTWARE AG

Software AG je přední světový dodavatel řešení pro Business Process Excellence. Již 40 let přichází s inovativními řešeními, mezi nimiž je i první vysoce výkonná transakční databáze Adabas, první platforma pro analýzu podnikových procesů ARIS nebo první B2B server a na SOA založená integrační platforma webMethods.

Naše jedinečnost spočívá v tom, že nabízíme nejjednodušší a nejsnáze ovladatelná end-to-end řešení pro řízení podnikových procesů (business process management, BPM), navíc s nejnižšími náklady na pořízení a provoz. Naše značky, špičky ve svém oboru – ARIS, webMethods, Adabas, Natural a IDS Scheer Consulting – představují jedinečné portfolio, které zahrnuje procesní strategii, navrhování, integraci a měření procesů; na SOA založenou integraci a data management; implementaci procesně řízeného SAP; konzultační služby a servis v oblasti strategických procesů.

Software AG dosáhla v roce 2010 obratu 1,1 miliardy euro a dnes má víc než 5 400 zaměstnanců, kteří se starají o více než 10 000 společností a veřejných institucí v 70 zemích světa. Naše komplexní softwarová řešení a služby umožňují společnostem dosahovat rychleji trvalých podnikatelských výsledků. Vedení společnosti sídlí v Německu, společnost je registrovaná na Frankfurtské burze (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).

Software AG – Get There Faster

Podrobnější tiskové informace včetně databáze obrazových a multimediálních materiálů jsou dostupné na adrese www.softwareag.com/press.
Sledujte nás na Twitteru 
Software AG Germany | Software AG USA