Společnost Panasonic vytváří největší evropskou technologickou skupinu pro segment B2B

Praha – 31. ledna 2012 – Společnost Panasonic dnes oznámila vznik nové skupiny, Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU), která do jedné organizace sloučí 12 různých produktových kategorií z oblasti B2B, návazný projektový management a související služby. Nová skupina s 500* zaměstnanci poskytne zákazníkům společné místo pro komunikaci, řízení projektů a integrační služby. Produktové portfolio bude nabízet technologie pro získávání, zpracování a komunikaci všech druhů dat, jako jsou hlas, text a obrazové informace. (TZ)

Do čela divize PSCEU byl jmenován Petr Likeš, který bude z pozice regionálního manažera zajišťovat aktivity v České republice i na Slovensku. Předtím odpovídal za samostatné divize Panasonic System Networks Company Europe a Panasonic AVC System Europe.

Nová organizace PSCEU se skládá ze čtyř obchodních divizí:

  • Communication Solutions zahrnuje profesionální scannery, multifunkční tiskárny, telekomunikační systémy, IP telefonii a HD video konferenční systémy.
  • Visual System Solutions zahrnuje projektory, interaktivní tabule, profesionální displeje a přenosné audio systémy. Společnost Panasonic je s 28%** podílem evropským lídrem v oblasti systémových a instalačních projektorů (světelnost nad 5000 lumenů mimo D-Cinema).
  • Professional Camera Solutions zahrnuje profesionální audio a video systémy, bezpečnostní kamerové systémy CCVE a technologie pro průmyslové snímání obrazu používané ve zdravotnictví (Integrated Machine Vision – IMV). Společnost Panasonic je jedním ze dvou hlavních výrobců profesionálních kamer v Evropě.
  • Computer Product Solutions zahrnuje řadu plně odolných notebooků Toughbook, firemní tablety Toughpad a elektronické prodejní systémy (EPOS). Panasonic Toughbook je evropským lídrem trhu s plně odolnými notebooky s tržním podílem 62,9 %*** v roce 2010.

Struktura nové organizace vychází z požadavků zákazníků a je schopna integrovat služby a produkty třetích stran do individuálních řešení. Panasonic tak je schopen řídit a koordinovat komplexní projekty s řadou jednotlivých dodavatelů jak na lokální, tak i mezinárodní úrovni spolupráce. Součástí řízení projektů zahrnuje i spolupráci s partnery společnosti Panasonic.

Masaki Arizono, generální ředitel skupiny Panasonic System Communications Company Europe, říká: „Produkty Panasonic vždy pomáhaly našim firemním zákazníkům. Díky naší nové organizaci jim můžeme jejich profesní životy ještě více usnadnit a nabídnout jim více možností prostřednictvím služeb a řešení. V rámci trhu B2B jsme jedinou společností v Evropě, která je schopna poskytovat podobný rozsah služeb.“

* přibližné číslo

** zdroj: Pacific Media Associates Q3/2011

*** zdroj: VDC, červen 2011

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic Systems Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. PSCEU si klade za cíl zlepšovat pracovní prostředí firemních profesionálů a zvyšovat efektivitu a výkonnost jejich organizací. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data.

Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, multifunkční tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 500 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Sídlo společnosti je v japonské Osace a v loňském fiskálním roce končícím 31. března 2011 vykázala společnost příjmy přes 79 miliard euro. Akcie společnosti Panasonic jsou kótovány na burzách v Tokiu, Osace, Nagoi a New Yorku (NYSE: PC). Pro více informací navštivte internetové stránky na adrese www.panasonic.cz.