Novinka od Xeroxu přináší grafickým designérům precizní barvy a výjimečnou kvalitu tisku

Praha – 2. února 2012 – Profesionálové v oblasti grafického designu a poskytovatelé tiskových služeb mohou nyní využít pro tvorbu barevných tiskovin, marketingových či obchodních materiálů novou barevnou laserovou tiskárnou Xerox Phaser® 7800. (TZ)

Phaser 7800 tiskne na širokou škálu médií, nabízí pestré možnosti finišingu a disponuje pokročilými nástroji pro zvýšení kvality barevného tisku. Zařízení zpracovává úlohy s vysokou rychlostí a možností precizní kontroly barevného podání. Díky tomu zvládnou kreativní agentury více zakázek v kratším čase.

Působivé nástroje pro správu barev a vysokou obrazovou kvalitu

Díky tisku ve fyzickém rozlišení 1200 x 2400 dpi vykreslí zařízení Phaser 7800 i drobné detaily ve fotografiích, grafice, či kresbách. Základ však tvoří pokročilá správa barev, která je v oblasti grafického designu klíčová.

Phaser 7800 může být volitelně vybaven zařízením pro měření barev PhaserMeter™ založené na technologiích X-Rite a Adobe® PostScript®, které zaručuje přesné a stálé barvy ve všech tiskových úlohách, což šetří čas i peníze. PhaserMeter může být použit jak pro kalibraci a profilování tiskárny, tak i monitoru. Phaser 7800 je licencovaný společností PANTONE® pro optimální reprodukci barev standardu PANTONE MATCHING SYSTEM®.

Dalším volitelným prvkem výbavy jsou softwarové RIPy EFI ColorProof XF a EFI eXpress dále zvyšující produktivitu a rozšiřující možnosti zpracování úloh.

Výjimečná práce s médii a možnosti profesionálního finišingu

Tiskárna tiskne 45 stran za minutu a zpracovává média s gramáží od 75 do 350 gramů na metr čtvereční se širokou škálou rozměrů. Kreativní pracovníci mohou popustit uzdu fantazii a vytvářet katalogy, kalendáře nebo pohledy a fotografie netradičních rozměrů. Automatický oboustranný tisk je samozřejmostí a navíc nezpomaluje rychlost tisku.

Designéři mohou svou práci doplnit efektním finišingem, jako je vazba brožur, sešívání nebo děrování. Schopnosti finišingu mohou být v případě zařízení Phaser 7800 upraveny dle specifických požadavků na zátěž a konkrétní tiskovou aplikaci.

Snadno se používá a šetří životní prostředí

Barevný dotekový displej usnadňuje navigaci. Uživatelé tak mají přehled nejen o stavu tonerů, ale například také o dokumentech v tiskové frontě. Ekologickou tvář zařízení dodává použitý EA Toner s nízkou teplotou fixace a úsporná technologie tisku Hi-Q LED. Nízké fixační teploty také pozitivně působí na dobu startu, kdy přechod zařízení ze stavu pohotovosti trvá pouhých 15 sekund. Samotný stav pohotovosti je přitom energeticky méně náročný, než u tradičních fixačních jednotek.

Cena a dostupnost

Tiskárna Phaser 7800 je aktuálně dostupná prostřednictvím přímého prodeje a certifikovaných partnerů společnosti Xerox.

XEROX je přední světová společnost působící v oblasti řízení obchodních procesů a správy dokumentů s ročním obratem 22,5 miliardy USD. Široké portfolio technologií a služeb nabízí zákazníkům takovou míru podpory, díky které se mohou plně věnovat svému podnikání. Společnost Xerox dodává špičkové nástroje správy dokumentů a technologie pro produkční tisk, dále pak služby, software a originální spotřební materiál pro marketingovou a obchodní komunikaci i běžný kancelářský tisk. Prostřednictvím společnosti ACS, která je součástí firmy Xerox od února 2010, nabízí také široký outsourcing obchodních procesů a IT služeb, včetně zpracování dat, řízení lidských zdrojů, podpory procesů v oblasti financí a služeb nebo řízení vztahů se zákazníky, a to jak pro komerční firmy, tak i pro státní správu. 134 tisíc zaměstnanců společnosti Xerox pečuje o zákazníky ve více než 160 zemích světa. Více informací o společnosti Xerox naleznete na www.xerox.cz.