Společnost Actum|G2 přechází na cloud computing od T-Systems

Společnosti T-Systems Czech Republic a Actum|G2 podepsaly kontrakt na dodávku IT infrastruktury pro provoz interních a externích systémů na platformě cloud computingu. (TZ)

Společnost Actum|G2, která je součástí mezinárodní skupiny G2, nabízí komplexní řešení v oblasti digitálního marketingu pro české a mezinárodní klienty. Portfolio pro zákazníky zahrnuje celý životní cyklus marketingových kampaní od návrhu strategie, analytických služeb, vývoje a provozu webových aplikací a portálů až po řízení on-line kampaní.

Společnost T-Systems dodává na základě uzavřeného kontraktu služby IT infrastruktury umístěné na cloud computingové platformě (PaaS – Platform as a Service) v bezpečném datovém centru v Praze. Součástí služeb je virtuální datové centrum, které je schopno dynamicky řídit přidělené hardwarové zdroje s přímou vazbou na fakturaci, a správa operačních systémů a databázových a webových serverů. Actum|G2 tak získává funkční platformu určenou jak pro provoz externích zákaznických projektů, tak i pro chod interního IT nutného pro provoz společnosti.

„ICT technologie jsou součástí našeho podnikání, které se orientuje na poskytování kvalitních a spolehlivých služeb pro naše zákazníky v oblasti digitálního marketingu. Hledali jsme proto spolehlivého partnera, který nám zajistí, aby kampaně, weby,
e-shopy a klíčové aplikace našich zákazníků fungovaly bezchybně a bez výpadku i v největší špičce. Při výběru vhodného poskytovatele jsme také kladli velký důraz na úroveň bezpečnosti a garanci dostupnosti IT infrastruktury. Dynamická cloudová platforma od T-Systems naše požadavky plně pokrývá a koresponduje i s naším očekáváním, které klademe na ekonomickou stránku provozu IT technologií,“ řekl Ratibor Líbal, Managing Partner ve společnosti Actum|G2.

„Společnost Actum|G2 je pro nás významným zákazníkem, který zvolil moderní dynamickou platformu pro provoz IT infrastruktury. Navržené a provozované řešení vhodně kombinuje bezpečnost dat v privátním cloudu s možností okamžitě reagovat na aktuální i budoucí požadavky z technického i ekonomického pohledu. Actum|G2 se tak dostává do první inovační linie. Při poskytování našich služeb vycházíme z řady zkušeností na národní i mezinárodní úrovni a plně využíváme vlastní infrastrukturu a datová centra v České republice,“ uvedl Martin Záklasník, obchodní ředitel pro korporátní zákazníky v T-Systems Czech Republic.

Řešení od T-Systems využívá unikátní dynamické služby a technologicky staví na modulárních blocích, které dále umožňují kontinuální rozvoj celé infrastruktury podle aktuálních i budoucích požadavků zákazníka. T-Systems Czech Republic poskytuje privátní cloud computing také dalším firemním zákazníkům. Společnost Software602 si zvolila Cloud computing od T-Systems k provozu své aplikace SecuStamp. Pro společnost KOMIX realizoval T-Systems cloud computing pro výkonnostní testování aplikací.