StartupYard 2012 hledá talentované startupy do 15. března

Praha, 29. února 2012 – Pražský StartupYard, akcelerátor pro technologické firmy, zahájí své druhé kolo v květnu 2012. Nyní hledá 5 až 8 startupů – zejména internetové, mobilní, mediální a softwarové společnosti – kterým poskytne tříměsíční mentorský program, investici 10 tisíc dolarů pro každý team a rozsáhlou síť mentorů. Uzávěrka přihlášek je 15. března. (TZ)

“Hledáme technologické firmy, které jsou v úplných začátcích – nově založené nebo i teamy, které mají teprve nápad v hlavě,” říká Nikola Rafaj, ředitel StartupYardu. “Spolu s firmami z ročníku 2011 jsme se naučili, že nápadů má každý spoustu, ale úspěch v akcelerátoru je postaven hlavně na tvrdé práci a neústálém zapálení každého v teamu vybudovat firmu jako Skype.”

Co program StartupYardu nabídne teamům v roce 2012:

  • Mentory – StartupYard pracuje s 25 zkušenými podnikateli, mezi jinými se zúčastní Ondřej Bartoš (Credo Ventures), Pavel Doležal, Emi Gal (Brainient), Jakub Havrlant (Allegro), Roman Kasan, Robin Raszka (Piictu), Starkell (GoalEurope), Ivan Štefunko, Pavel Zima (Seznam.cz), Peter Záboji (Europreneurs)
  • program 3+3 – 3 měsíce každodenního mentorského programu + 3 další měsíce bezplatného poskytnutí společných kanceláří a sítě kontaktů
  • Investice – každý team získá až 10 tisíc dolarů za 10 % obchodního podílu
  • cesta do USA – StartupYard plánuje společnou cestu do USA a několika evropských měst
  • Kanceláře – 6 měsíců bezplatných kanceláří v TechSquare, pražském prostoru pro startupy

Přihlášky jsou otevřeny do 15. března (23:59:59), program začíná 1. května.

O StartupYardu

StartupYard je šestiměsíční intenzivní program pro rozvoj inovativních projektů s globálním potenciálem. V prvních třech měsících vybrané projekty získají mentoring od zkušených podnikatelů a specialistů, který pomůže rychle vylepšit byznys model, otevřít dveře k zákazníkům či partnerům a ověřit tak životaschopnost celé firmy. Další tři měsíce jsou určeny pro získání investice či růst vlastního byznysu. Po celou dobu mají účastníci k dispozici moderní kancelář v centru Prahy, kde mohou pracovat, setkávat se s mentory ale i s dalšími startupy. Více na www.startupyard.cz