Společnosti Logica a HP uzavřely smlouvu o spolupráci na poli testovacích služeb

Logica, přední světový dodavatel konzultací a služeb v oblasti informačních technologií, oznámila uzavření smlouvy o globální spolupráci se společností HP. Nově uzavřený kontrakt umožní klientům snížit rizika během rychlejší dodávky služeb řízeného testování.  (TZ)
„Tento kontrakt uzavřený s HP je vůbec první v celém odvětví,” říká Andreas Degenhardt ze společnosti Logica. „Myšlenkou v pozadí tohoto partnerství je podpora našeho rostoucího byznysu služeb řízeného testování, a to formou nástroje pro řízení celého procesu vývoje aplikací v jediném pracovním toku – od počátečního požadavku až po testování vytvořeného softwaru. Tento nástroj je možné snadno nastavit tak, aby klienti společnosti Logica mohli používat testovací systém Application Lifecycle Management (ALM) od HP, aniž by si museli sami dokupovat další licence. Díky tomu budeme moci své služby řízeného testování poskytovat podstatně rychleji a s nižšími náklady.”

Společnost Logica je respektovaným světovým lídrem na trhu testovacích služeb a její pozici potvrdil i nedávný průzkum agentury Nelson Hall1. Společnosti se dostává širokého uznání pro její inovativní schopnosti a vůdčí postavení v oblasti testování. Logica přišla s revolučním postupem Risk & Requirements Based Testing (testování na základě rizik a požadavků) a její přístup TestFrame patří k předním metodologiím na trhu. Testování je realizováno v globálním Center of Excellence společnosti Logica pro testovací služby, kde působí 7 000 pracovníků, kteří dohlíží na proces testování buď přímo u klienta nebo v offshore testovacích zařízeních.

HP Application Lifecycle Management (HP ALM) je integrovaná platforma, jež aplikačním týmům umožňuje plánovat, vyvíjet a ve zkráceném časovém horizontu nabízet spolehlivé aplikace, jež podpoří inovaci a přispějí k větší spokojenosti klientů. Nástroj je postaven na osvědčené platformě HP Quality Centre a rozšiřuje software HP Quality Center Enterprise o další funkce, které řeší požadavky firem v oblasti řízení životního cyklu aplikací, a to od prvních projektů až po testování verzí před vydáním.

Software dokáže pracovat s různými strategiemi pro vývoj softwaru, včetně Waterfall modelu, i s programováním Agile metodou (v kombinaci s aplikací zvanou HP Agile Accelerator). Software rovněž dokáže integrovat další speciální strategie vývoje.

Z nově uzavřeného partnerství již profitovala řada klientů, například významný výrobce automobilů Volvo, který společnosti Logica svěřil řízení životního cyklu svých aplikací.
Centrum pro Zajištění kvality (Quality Assurance, QA) ve společnosti Volvo nedávno učinilo krok vpřed, a to právě díky smlouvě mezi Logicou a HP: „Díky implementaci Application Lifecycle Platform může QA centrum snadno sledovat projekty od fáze požadavků až po případné defekty a zvyšovat celkovou kvalitu práce ve společnosti Volvo,” říká Niclas Ericsson manažer pro aplikace a technologie ve společnosti Volvo.
___________________________
1 Nelson Hall – Software Testing Assessment and Forecast, leden 2012.

O společnosti Logica

Logica poskytuje konzultace a služby v oblasti informačních technologií. Zaměstnává 41 000 lidí a k jejím zákazníkům patří největší evropské společnosti. Klientům z celého světa nabízí poradenství, systémovou integraci a služby v oblasti outsourcingu. Díky hlubokým oborovým znalostem, úspěšnému propojení lidí, byznysu a technologií a budování dlouhodobých partnerství dokáže inovativně řešit všechny obchodní potřeby svých zákazníků.
Logica je kotována na Londýnské burze cenných papírů i na burze Euronext v Amsterdamu (LSE: LOG, Euronext: LOG).
Více informací najdete na www.logica.cz.