LMC získala portál VysokeSkoly.cz

Praha, 14. června 2012 – Společnost LMC, která provozuje Jobs.cz, nejvýznamnější tuzemský portál pro profesní rozvoj, se stala 100% vlastníkem serveru VysokeSkoly.cz. V rámci smlouvy o akvizici jej ke dni 11. června 2012 získala od jeho zakladatele a dosavadního jediného vlastníka, Romana Duška. LMC tak pokračuje v úsilí propojovat pracovní trh s oblastí vzdělávání. Již v listopadu loňského roku v rámci Jobs.cz spustila speciální sekci Vysoké školy s  přehledem všech možností VŠ studia v ČR, doplněnou o řadu služeb pro zodpovědný výběr oboru i školy. (TZ)

Akvizice portálu VysokeSkoly.cz je v souladu se strategií LMC rozvíjet tuzemský pracovní trh, včetně všech možností odborného i profesního růstu. Cena transakce na základě dohody obou stran nebude zveřejněna.

„Portál VysokeSkoly.cz je díky výborné práci Romana Duška a jeho týmu jedním z nejvýraznějších informačních zdrojů o možnostech a podmínkách vysokoškolského studia v ČR. Jako jeho nejsilnější stránku vnímáme především kvalitní a vždy aktuální obsah.

Jeho postupnou integrací s unikátními službami v rámci Jobs.cz Vysoké Školy chceme uživatelům nabídnout vyšší hodnotu i komfort při výběru dalšího studia, a tím i následné kariéry. Zároveň tak našim klientům z řad škol i firem poskytneme ideální prostor ke komunikaci s potenciálními studenty, potažmo nadějnými talenty, kteří mohou rozšířit řady jejich zaměstnanců,“ uvedl Jan Nehasil, Business Development Manager LMC.

„LMC vnímám jako strategického partnera. Těší mě, že se můj projekt může spojit právě s Jobs.cz, který má dlouhodobě výjimečné postavení na online pracovním trhu. Vidím zde výborné příležitosti pro další vývoj smysluplných služeb, které budou ku prospěchu jak uživatelům, tak i školám a firmám,“ uvedl Roman Dušek. „Velmi si Romanova přínosu vážíme. Jsme proto dohodnuti na další dlouhodobé spolupráci při rozvoji našich projektů, na níž se bude podílet také současný realizační tým VysokeSkoly.cz,“ doplnil Jan Nehasil.

Portál VysokeSkoly.cz je informační médium, které bylo založeno v roce 2000 s cílem poskytovat zájemcům o studium na VŠ relevantní informace pro výběr vhodného oboru i školy. Mezi uživatele serveru patří zejména středoškoláci, v čele s maturanty. V lednu 2012 portál zaznamenal více než 103 tisíc návštěv.

Společnost LMC již v listopadu 2011 rozšířila portál Jobs.cz o novou sekci Vzdělávání, jejíž první službou se stala část Vysoké školy. Ta kromě kompletního přehledu všech možností vysokoškolského studia v ČR nabízí také unikátní online testy pro zhodnocení šancí na přijetí od společnosti Scio a dále obsahuje např. virtuální prohlídky škol, statistiky minulých přijímacích řízení, poradny pro studenty apod. V lednu a únoru tohoto roku byly v jejím rámci uspořádány online diskuse mezi zájemci o studium a zástupci 16 předních fakult tuzemských VŠ a univerzit. Za prvních sedm měsíců provozu Jobs.cz Vysoké Školy získala významnou pozici v oblasti vzdělávání. Měsíčně ji navštěvují desítky tisíc uživatelů a inzerují zde významné veřejné i soukromé VŠ a univerzity.

LMC s.r.o. je lídrem českého elektronického trhu práce a expertem poskytujícím komplexní poradenství v oblasti HR. Již 16 let provozuje nejznámější český pracovní portál Jobs.cz s nabídkou pozic předních zaměstnavatelů, který obsahuje také přehled všech možností vysokoškolského studia a další služby propojující pracovní trh se vzdělávacím systémem (Jobs.cz Vysoké školy).  Součástí rodiny LMC je také Prace.cz – největší pracovní portál v ČR, jehož těžištěm jsou nabídky zaměstnání v regionech a speciální sekce s příležitostmi pro osoby se zdravotním postižením. Mezi další klíčové služby patří on-line řešení pro správu získávání a výběru zaměstnanců LMC G2 a moderní diagnostický nástroj Psychometrie on-line pro zhodnocení předpokladů a schopností kandidátů. LMC pravidelně obsluhuje bezmála 10 000 firemních zákazníků a více než 1 milion registrovaných uživatelů on line a mobilních služeb. LMC je součástí nadnárodní skupiny Alma Media. Více na www.lmc.eu.