Do představenstva Servodat byl jmenován Petr Cenek

Praha, 21. srpna 2012 – Novým členem představenstva společnosti Servodata byl jmenován Petr Cenek, dlouholetý finanční ředitel firmy. Nahradí Jana Knyttla, který ze společnosti Servodata odchází. (TZ)

Petr Cenek (*1969) pracuje ve společnosti Servodata od roku 2003. Kromě finančního řízení firmy, odpovědnosti za vedení účetnictví a reportingu patří do jeho kompetencí rovněž jednání o financování projektů s dodavateli, bankami, partnery i zákazníky Servodat. Před nástupem do Servodat působil Petr Cenek jako finanční ředitel Evropské Cestovní Pojišťovny. Kariéru v oblasti financí zahájil v české pobočce KPMG a poté úspěšně pokračoval ve společnosti Kraft Jacobs Suchard.

Petr Cenek vystudoval mezinárodní finance, hospodářskou politiku a ekonomii na Vysoké škole ekonomické v Praze a průběžně se věnuje dalšímu vzdělávání ve svém oboru. Mluví anglicky, německy a rusky.

„I díky finančnímu řízení Petra Cenka jsou Servodata výkonnou a efektivní firmou s výbornými vztahy s výrobci, partnery a zákazníky. Proto bylo rozhodnutí o jeho jmenování na uvolněnou pozici v představenstvu rychlé a jednoznačné,“ řekl Rostislav Jirkal, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Servodata.

Vzhledem k neočekávaným skutečnostem neproběhne změna na pozici ředitele obchodní divize Abakus společnosti Servodata, kterou opouští Jan Knyttl, způsobem oznámeným v tiskové zprávě ze dne 26. července 2012. Petr Linek, který měl převzít vedení divize po odcházejícím Janu Knyttlovi, do společnosti Servodata nenastoupí. Do jmenování nového ředitele povede divizi Abakus obchodní ředitel Servodat Martin Malý.

O společnosti Servodata

Cílem Servodat  je umisťovat špičkové produkty a služby na trh IT, zpřístupnit je svým zákazníkům a stát se tak silným partnerem v posilování jejich konkurenceschopnosti.

Servodata  se dlouhodobě specializují na oblast podnikové infrastruktury ICT. Portfolio produktů a služeb zahrnuje zejména dodávky a správu licencí softwaru Microsoft, Red Hat a Adobe, bezpečnostní technologie, infrastrukturní software a oblast ukládání dat. S obratem přes miliardu korun patří Servodata dlouhodobě mezi 30 nejvýznamnějších ICT společností na českém i slovenském trhu. Dynamicky se rozšiřující síť obchodních partnerů Servodat dnes tvoří více než 500 společností.

Společnost získala certifikace Systému řízení jakosti ISO 9001:2000, Systému řízení bezpečnosti informací ISO 27001:2005 i certifikaci „TAJNÉ“ udělenou Národním bezpečnostním úřadem. Servodata mají přímý vztah k výrobcům, spolupracují s partnerskými sítěmi dodavatelů řešení, systémových integrátorů a prodejců. Od svého založení v roce 1991 působí Servodata v regionu EMEA, s centrálou v Praze a pobočkou v Bratislavě.

Další informace najdete na webových stránkách www.servodata.net.