Dosud nejlepší barevná laserová tiskárna od společnosti Epson pomáhá malým podnikům snížit náklady na tištěné materiály

20. září 2012 – Společnost Epson představila řadu tiskáren WorkForce AL-C500DN, které podnikům nabídnou cenově výhodné řešení tvorby tištěných materiálů přímo ve vlastní firmě. Jedná se o rychlé, snadno použitelné barevné laserové tiskárny, které si poradí s různými médii a poskytují profesionální tiskový výstup. (TZ)

Tyto tiskárny se pyšní nejširší škálou barev, jakou kdy společnost Epson nabídla u laserových produktů, a zároveň kombinují nativní rozlišení 1 200 dpi s technologií Resolution Improvement Technology (RiT) od společnosti Epson, takže jsou schopny vytvářet výstup dosahující hodnoty 4 800 dpi (RiT), který je zárukou ostrého, dobře čitelného textu a jasných obrazů s jemnými přechody a tóny.

Rychlost tiskáren této řady se pohybuje až na úrovni 45 stran za minutu, přičemž jejich vysokokapacitní tonerové kazety, zásobníky papíru a pracovní cyklus 120 000 stran zaručí, že si poradí i s náročnými, dlouhodobými tiskovými úlohami a vysokým měsíčním objemem tisku. Díky síťovým možnostem lze tiskárny snadno začlenit do existujících systémů a o maximální využití papíru se stará možnost výchozího nastavení oboustranného tisku.

Tiskárny bez problémů pracují s širokou škálou médií, jako je např. extra silný papír, natíraná média či předtištěné papíry, takže je pro ně hračkou i výroba různých marketingových materiálů (letáky, brožury atd.).

Elise Delarue, produktová manažerka společnosti Epson Europe, řekla: „Tyto tiskárny jsou ideální volbou pro společnosti hledající cenově výhodná řešení na tvorbu vysoce kvalitních profesionálních marketingových materiálů a firemních dokumentů. Podniky již nebudou muset k tisku tolik využívat služeb externích společností a budou si moci snadno tisknout své vlastní materiály, takže výrazně ušetří.

Když si navíc budou podniky tisknout dokumenty a marketingové materiály samy, mohou mnohem přesněji přizpůsobit požadované objemy tisku aktuální situaci, takže nebude hrozit, že by jich měly zbytečně moc nebo by měly na materiálech uvedené neaktuální informace. S tím zároveň souvisí i to, že nebudou produkovat tolik odpadů a sníží se jejich potřeba skladovacích prostor.“
Jednotlivé tiskárny WorkForce AL-C500DN jsou dostupné od září za ceny: 48 617 Kč,
60 384 Kč, 71 841 Kč a 141 979 Kč.

Hlavní charakteristiky produktu:

Hlavní charakteristiky AL-C500DN AL-C500DTN AL-C500DHN AL-C500DXN
Černobílý a barevný tisk rychlostí 45 str./min
Velkokapacitní zásobníky papíru 700 1250 1800 2900
Pracovní cyklus 120 000 stran
Oboustranný tisk jako standard
Síťové funkce
Rozlišení 4800 dpi (RiT)
Pokročilá sítotisková technologie amplitudové modulace
Technologie tisku z více obrazovek
Hmotnost papíru až 216 gr/m²
Flexibilní typy papíru: Obyčejný papír / Recyklovaný papír / Polosilný papír / Silný papír / Extra silný papír / Předtištěný papír / Barevný papír / Natíraný papír / Hlavičkový papír / Štítek / Obálky / Speciální papír
Formáty papíru: A4, A5, A6, B5, LT, HLT, LGL, GLG, GLT, EXE, F4, Monarch, Com-10, DL, C5, C6, IB-5 – Vlastní šířka: 76,2–215,9 mm / Délka: 127–355,6 mm
Vysokokapacitní tonerové kazety: až 18 300 stran černobíle, 17 300 barevně
Univerzální ovladač – Epson Download Navigator
Print Job Arranger
Zásobník pro 550 listů papíru 1 2
Zásobník pro 1 100 listů papíru 1 1
Jednotka stohovače/sešívačky pro 1 000 listů 1

O společnosti Epson Společnost Epson je předním světovým výrobcem inovativních zobrazovacích produktů a její portfolio sahá od inkoustových tiskáren a 3LCD projektorů až po senzory a další mikrozařízení. Cílem společnosti Epson je překonávat očekávání zákazníků prostřednictvím hodnotných produktů, které využívají kompaktní, úsporné a vysoce výkonné technologie, jež ocení nejen domácí uživatelé, ale také zákazníci z firemní sféry, obchodu nebo průmyslu.
Skupina Epson vedená společností Seiko Epson Corporation se sídlem v Japonsku zaměstnává více než 75 000 zaměstnanců v 97 společnostech po celém světě a je hrdá na svůj neustálý přínos k ochraně životního prostředí a komunit, ve kterých působí.

http://global.epson.com/

O společnosti Epson Europe Společnost Epson Europe B.V. sídlí v Amsterdamu a představuje strategické řídicí centrum pro Evropu, Blízký východ, Rusko a Afriku. Společnost Epson Europe zaměstnává 1 594 lidí a ve fiskálním roce 2010 zaznamenala obrat 1 583 milionů eur. http://www.epson.eu

Ekologická vize 2050   http://eco.epson.com/