VA LED monitory řady GW60 – vizuální zážitek, komfort a styl při práci i zábavě

Praha, Česká republika, 17. 10. 2012 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel inovací v oblasti digitálního životního stylu, představuje nové modely monitorů s označením GW60. Jde o nejnovější přírůstek do série GW, což je základní řada v portfoliu BenQ určená pro každodenní použití doma i v práci. Novinka se pochlubí elegantním designem s 16 mm tenkým okrajem, technologií panelu VA, LED podsvícením a univerzální konektivitou. Nabídne také nový komfortní čtecí režim, eko mód pro úsporu energie a technologii BenQ Senseye Human Vision. (TZ)

Díky těmto prvkům BenQ GW60 zaručuje prémiový vizuální zážitek při práci i zábavě, zatímco svým vzhledem vhodně doplňuje i ten nejsofistikovanější interiér. Na zadní straně panelu je použit vzhled s texturou karbonových vláken, inspirovaný závodními auty.  Provedení s tenkým rámečkem umožňuje také vícepanelovovou konfiguraci.

Díky Full HD (1080p) rozlišení a ultrarychlé době odezvy (grey-to-grey) 4 ms přináší GW60 optimální čistotu obrazu.  VA technologie v kombinaci s LED podsvícením dodává tmavým a komplexním scénám potřebnou míru detailu a barevnou hloubku.

Ultravysoký nativní kontrastní poměr 5000 : 1 odpovídá pětinásobku standardních panelů, navíc GW60 nabízí nekonečný dynamický kontrastní poměr. Mezi další klady VA LED monitorů BenQ patří skutečně 8bitový panel pro jemnější přechody barev a zobrazení věrných odstínů černé. Zajišťuje také minimalizaci úniků světla, široké sledovací úhly (178˚/178˚ ) ze všech stran a také nižší spotřebu energie v porovnání s konvenčními CCFL monitory.

GW60 disponuje dvěma novými režimy zobrazení založenými na patentované technologii BenQ Senseye Human Vision.  Ta spojuje šest vlastních kalibračních technik k dosažení optimální kvality sledování v každém z přednastavených sledovacích režimů.

Čtecí režim: Tento speciální režim přináší velmi podobný zážitek jako čtení papírových knih, a to díky vylepšení teploty barev, poměru jasu, kontrastu a ostrosti, jež věrně napodobuje vzhled tištěného papíru. To umožňuje snižovat únavu zraku způsobenou dlouhým a soustředěným pohledem očí na počítačové monitory.

Eko režim:  Vylepšený eko režim inteligentně přizpůsobuje úroveň jasu podsvícení zdroji obrazu, takže je zkombinována nejvyšší kvalita displeje s nejvyšší energetickou efektivitou. Tato chytrá funkce redukuje spotřebu energie minimálně o 37 % při prohlížení dokumentů, internetu a e-mailů nebo až o 44 % v průběhu hraní počítačových her.

Monitory řady BenQ GW60 budou dostupné v několika variantách, jež se od sebe liší úhlopříčkou displeje a počtem dostupných konektorů pro připojení externích zařízení.

GW2260, GW2460 a GW2760 nabídnou konektory D-Sub a DVI-D

GW2260M, GW2460M a GW2760M budou disponovat D-Sub, DVI-D, vstupem na mikrofon a výstupem na sluchátka

GW2260HM, GW2460HM a GW2760HM nabídnou D-Sub, DVI-D, HDMI, vstup na mikrofon a výstup na sluchátka.

Modely GW/M a GW/HM jsou vybaveny dvěma 1W reproduktory pro dovršení audiovizuálního zážitku bez nutnosti zapojování dodatečných zvukových zařízení.

„Je nám ctí oznámit, že s představením řady GW60 začínáme obnovovat řadu VA LED monitorů BenQ, takže se uživatelé mohou těšit i na představení nových modelů řad VW a BL,“ říká Peter Chen, výkonný viceprezident a generální manažer technologického produktového centra BenQ.

Monitory řady GW60 se budou v České republice prodávat za tyto ceny bez DPH:

GW2260M – 2799 Kč, dostupný od listopadu 2012

GW2260HM – 2899 Kč, dostupný od října 2012

GW2460HM – 3999 Kč, dostupný od října 2012

GW2750HE – 5299 Kč, dostupný od října 2012

Fotografie ke stažení naleznete zde.

Pro více informací prosím navštivte internetové stránky www.BenQ.cz nebo www.facebook.com/BenQCeskaRepublika

O společnosti BenQ Europe

BenQ Europe, regionální zastoupení společnosti BenQ Corporation s centrálou v Nizozemí, působí na hlavních evropských trzích včetně Rakouska, zemí Beneluxu, střední a východní Evropy, Francie, Německa, Itálie, severských zemí, Ruska, Španělska, Švýcarska a Velké Británie. V duchu hesla této značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“ nabízí BenQ Europe širokou škálu produktů s integrovanými technologiemi: digitální projektory, LCD monitory, LCD TV a digitální fotoaparáty. Díky spojení nadšení a profesionality, dokonalosti a realizace, péče a příspěvků je BenQ jedničkou na světovém trhu DLP® projektorů a patří mezi 3 firmy s největším podílem na trhu projektorů ve více než 22 zemích Evropy. Kromě toho je společnost BenQ Europe specialistou na LED monitory a patří mezi 5 firem s největším podílem na trhu monitorů v různých zemích, jako je například Rakousko, Rusko a Švédsko.

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.