Tieto inovovalo intranet společnosti WALMARK

Ostrava – 5. listopadu 2012 – Složitá struktura a obtížná dohledatelnost informací byly hlavní motivací společnosti WALMARK pro inovaci stávajícího řešení firemního intranetu. Zakázku na projekt získala ve výběrovém řízení společnost Tieto. (TZ)

Moderní intranetové řešení navržené společností Tieto plní řadu důležitých úkolů v rámci firemních procesů společnosti WALMARK. Zaměstnanci jej využívají jako informační kanál a rozcestník ke konkrétním podnikovým systémům řešícím jednotlivé agendy.

Klíčovým motivem nového řešení intranetu je agregace obsahu ostatních systémů na jediném místě. Tento princip například umožňuje uživateli sledovat novinky z různých sekcí či pracovat se všemi jeho úkoly napříč seznamy úkolů vedených u porad, projektových stránek či jiných míst intranetu a také úkoly z jeho Outlooku.

Důležitou vlastností nového intranetu je také možnost personalizace nastavení samotnými uživateli. Každému zaměstnanci společnosti WALMARK jsou díky tomu nabízeny informace a služby relevantní pro jeho roli a zařazení čí dle osobních preferencí.

„Při návrhu nového řešení intranetu jsme samozřejmě vycházeli především z požadavků zaměstnanců společnosti WALMARK, samotná implementace pak probíhala v rozmezí pěti měsíců formou iterativního vývoje s využitím metodiky SCRUM,“ řekl Tomáš Chytil, Senior Customer Manager společnosti Tieto.

Řešení intranetu dodané společností Tieto je vystavěno na ověřené platformě Microsoft SharePoint 2010. Spolupracuje i s dalšími podnikovými technologiemi, konkrétně Microsoft Exchange serverem pro práci s úkoly a schůzkami či s Active Directory jako zdrojem dat o uživatelích.

„Náš nový intranet zcela odpovídá naší představě o funkčně bohatém, pohodlně ovladatelném a dobře spravovatelném řešení informačního systému pro naše zaměstnance. Důležitá je pro nás rovněž integrace s ostatními systémy, které již v naší infrastruktuře ICT využíváme,“ zhodnotil výsledek práce společnosti Tieto Petr Krenželok, vedoucí IT oddělení ve společnosti WALMARK.

O společnosti WALMARK

WALMARK je největším výrobcem a distributorem vitamínů, minerálů a doplňků stravy ve střední a východní Evropě. Walmark s ročním obratem 100 mil EUR má vedoucí postavení na trhu skrze různé segmenty a země. Postavení jedničky si udržuje v České republice, Slovensku, Rumunsku, Bulharsku a Maďarsku a top 3 zastává v Polsku a Baltických zemích.  Své výrobky, např. Arthrostop, Proenzi, Prostenal, Urinal, Marťánci, exportuje do dalších více než tří desítek zemí světa. www.walmark.eu

O společnosti Tieto

Tieto je přední severoevropská IT společnost poskytující služby v oblasti IT a produktového inženýrství. Naše vysoce specializovaná IT řešení a služby doplněné silnou technologickou základnou vytvářejí hmatatelné obchodní výhody pro naše místní i celosvětové zákazníky. Jako důvěryhodný transformační partner jsme blíže našim zákazníkům a rozumíme jejich specifickým potřebám. S téměř 18 000 experty se stáváme přední společnosti nabízející integrace služeb a poskytujeme to nejlepší v oblasti IT. www.tieto.com