Fotoaparáty Samsung řady NX a Galaxy TAB 7 utvořily dokonalý pár

Praha, 13. listopadu 2012 – Společnost Samsung připravila pro fanoušky fotografování speciální bonus. Od 29. října 2012 do konce roku 2012 mohou získat k nákupu fotoaparátů Samsung řady NX navíc Samsung Galaxy TAB 7 za 1 Kč. Spojení těchto dvou zařízení prostřednictvím Wi-Fi rozšiřuje možnosti fotografování především v terénu a na cestách. Právě Samsung byl prvním výrobcem, který své fotoaparáty obohatil o funkci bezdrátového Wi-Fi připojení.   (TZ)

Skupinové fotky i s fotografem

Propojení tabletu s fotoaparátem umožňuje například jeho využití jako vzdáleného hledáčku a ovladače v jednom. Fotografové tak mají kompozici zcela pod kontrolou, i když jsou její součástí. Právě získané záběry nejen skupinových fotografií lze spojením fotoaparátu a tabletu Samsung okamžitě editovat a odesílat.

Sdílejte okamžik a soutěžte

Prostřednictvím Facebooku a speciální aplikace nazvané „Sdílej okamžik“ si mohou zájemci virtuálně vyzkoušet, jak jedinečné spojení fotoaparátu Samsung řady NX a tabletu funguje. Autor nejnadanějšího snímku vyhraje fotoaparát NX 1000 + tablet Samsung Galaxy Tab 2 7.0. Dále je ve hře fotoaparát Samsung WB150F a Samsung WB100. Aplikace „Sdílej okamžik“ se skládá z pár jednoduchých kroků

1. V rámci aplikace na Facebooku si uživatel vybere z několika předem připravených scén ve formě panoramatických fotek.

2. Pomocí virtuálního fotoaparátu zachytí konkrétní detail scény, který jej zaujal (virtuálním fotoaparátem lze i přibližovat).

3. Uživatel se přesune do virtuálního tabletu, v rámci kterého může aplikovat na svou fotografii jeden z nabízených filtrů (sépie, BW, atd).

4. Nakonec fotografii uloží a může jí sdílet s přáteli.

Pokud chcete vyhrát fotoaparát NX 1000 + tablet Samsung Galaxy Tab 2 7.0., fotoaparát Samsung WB150F či Samsung WB100 vyzkoušejte si aplikaci „Sdílej okamžik“ od 12. do 25. listopadu 2012. Každý soutěžící může uložit až 5 fotografií. Odborná porota složená ze zástupců společnosti Samsung následně vybere 26. listopadu 2012 deset nejlepších fotografií, které postoupí do druhého kola (každý soutěžící může postoupit do druhého kola pouze s jednou fotografií). Od 26. listopadu do 2. prosince budou o vítězích rozhodovat uživatelé. Vítězové budou následně vyhlášeni 3. prosince 2012.

Aplikace bude po dobu dvou dnů promována také v ulicích centra Prahy pomocí hlídky s profesionálním fotografem, která bude nabízet náhodně vybraným kolemjdoucím možnost udělat si originální snímek jako úvodní fotografii svého facebookového profilu. Kromě toho si budou moci také fotoaparát vyzkoušet. Pořízené fotografie pak v tabletu hlídka upraví a následně budou moci také odeslat v rámci soutěže.

Fotoaparáty řady NX

Fotoaparáty Samsung řady NX v sobě spojují výhody kompaktních fotoaparátů s profesionální obrazovou kvalitou zrcadlovek. Mají elegantní a tenké tělo, vestavěnou podporu Wi-Fi a prémiové funkce, jako vysoké rozlišení 20,3 megapixelů (snímač typu APS-C) a výměnné objektivy od extrémně širokoúhlých pro focení krajin až po teleobjektivy s velkým přiblížením a univerzální zoomy pro každou situaci. Unikátní tlačítko  i-Function umožňuje snadný a rychlý přístup k ručně nastavovaným parametrům, jako jsou ISO, clona nebo expoziční čas.

Originální technologii displejů Samsung zobrazuje realističtější obraz a živější barvy, a to i na přímém slunci. AMOLED displeje také umožňují širší pozorovací úhly, které jsou velmi praktické například při focení z nadhledu nebo podhledu.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. je předním světovým výrobcem polovodičů, telekomunikačních zařízení, digitálních médií a technologií určených pro digitální konvergenci. V roce 2011 dosáhly její konsolidované tržby výše 143,1 mld. USD. Ve 197 pobočkách v 72 zemích po celém světě zaměstnává přibližně 206 000 pracovníků. Je rozdělena do dvou samostatných organizací, které koordinují činnost devíti nezávislých divizí: Digital Media & Communications, pod níž spadají Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions a Digital Imaging; a Device Solutions, jež se skládá z divizí Memory, System LSI a LED. Společnost Samsung Electronics si vydobyla uznání za špičkové výsledky, kterých dosahuje při plnění celé řady ekonomických, ekologických a sociálních kritérií, a byla vyhlášena nejudržitelnější technologickou společností z Dow Jonesova indexu udržitelnosti za rok 2011. Další informace získáte na adrese www.samsung.com.