eLAN-IR-003: chytrá krabička, která je postrachem IR ovladačů

Holešov, 21. 11. 2012 – Společnost ELKO EP představila chytrou krabičku eLAN-IR-003, která dokáže řídit jakékoli zařízení, které je běžně ovládáno standardním infračerveným (IR) ovladačem. Například televizi, zesilovač, domácí kino, satelit, DVD, BluRay zařízení nebo klimatizaci. Končí tak období, kdy uživatelé potřebovali desítky ovladačů – vše je nyní na jednom tabletu či smartphonu. (TZ)

Tuto chytrou krabičku je možné také jednoduše použít pro ovládání celé domácnosti nebo kanceláře. Snadno totiž může sloužit jako úplně nezávislé zařízení nebo jako součást špičkového systému inteligentního domu iNELS, jež společnost ELKO EP vyvíjí.

eLAN-IR-003  je vybaven ethernetovým rozhraním a má svoji vlastní IP adresu. Uživatelé tak nemusí pro nastavení znát žádné kódy ovládaného zařízení, ani je složitě vyhledávat v databázi. Ovládání se provádí jednoduše pomocí smartphonu, tabletu, počítače nebo iMM serveru.

Pro uvedení zařízení do provozu stačí přitom jen tři kroky: připojit eLAN-IR-003 do domácí sítě, jednoduše ho nakonfigurovat přes webové rozhraní a pak už stačí jen ovládat zařízení z webového prohlížeče a to pomocí vašeho smartphonu, tabletu nebo PC. K této chytré krabičce je možné přidat až 100 IR kódů z ovladačů. Podporovány jsou přitom všechny IR kódy na frekvenci od 20 do 455 kHz. Zařízení nabízí tři výstupy, jež umožňují ovládat až tři různá zařízení.

„My říkáme této chytré krabičce postrach všech standardních IR ovladačů. Jsem přesvědčen, že v době chytrých telefonů nebo tabletů se již standardní ovladače stanou brzy minulostí. Proč používat desítky různých ovladačů, když je možné využít pouze jediné chytré krabičky,“ řečnicky se ptá Jiří Konečný, majitel firmy ELKO EP, jež se v letošním roce stala Firmou roku Zlínského kraje.

Tento titul získala, kromě hospodářských výsledků a ukazatelů ekonomické stability, právě za rozvoj sofistikovaného systému iNELS – inteligentního ovládání domácnosti, kanceláře nebo instituce.

Chcete vědět, jak funguje tato kouzelná krabička v praxi? Podívejte se na video:

http://www.youtube.com/watch?v=t2OWIDeu6kY

Odkaz na produkt v e-shopu ELKO EP: http://eshop.elkoep.cz/elan-ir-003—detail-1LP1000101.aspx

Zařízení je k dispozici již nyní za cenu 2990 Kč bez DPH.

Společnost ELKO EP je jedním z nejvýznamnějších evropských hráčů v oboru elektroinstalací. Sortiment společnosti prošel dynamickým vývojem, od prosté výroby klasických elektronických modulových přístrojů, přes vývoj a realizaci bezdrátového řešení až k sofistikovanému systému inteligentní elektroinstalace včetně řízení multimédií v celém domě. V roce 2011 dosáhlo ELKO EP tržby ve výši 200 milionů korun. V roce 2012 se stalo Firmou roku ve Zlínském kraji.

Informace o společnosti ELKO EP www.elkoep.cz, vše o produktu iNELS je na www.inels.cz.