Oracle vstupuje do protipirátské aliance BSA

PRAHA/WASHINGTON, DC, 10. prosince 2012 — Protipirátská organizace BSA | The Software Alliance oznamuje, že společnost Oracle se stala novým členem, který se bude podílet na rozvoji strategie a politiky v oblasti technologických inovací. (TZ)
„BSA se zabývá klíčovými otázkami softwarového odvětví, jakými jsou právo duševního vlastnictví a technologické inovace, které mají velký význam pro společnost Oracle i její zákazníky,” říká Jason Mahler, viceprezident společnosti Oracle a dodává: „Rádi se připojujeme k BSA a těšíme se na spolupráci s dalšími členy při společném úsilí chránit duševní vlastnictví, podporovat otevřené trhy a rozvoj cloud computingu.”

„Názory společnosti Oracle se shodují s názorem BSA na vývoj softwarového odvětví. Oracle disponuje obrovskými zkušenostmi a know-how, které nám pomohou realizovat naše programy a iniciativy s vyšší efektivitou,” uzavírá Robert Holleyman, prezident a generální ředitel BSA.

O protipirátské organizaci BSA

BSA | The Software Alliance (www.bsa.org) je přední světová asociace zabývající se prosazováním ochrany práv duševního vlastnictví v softwarovém průmyslu. Sdružuje přes sedmdesát společností, které ročně investují miliony dolarů do vytváření softwarových řešení, jež pohánějí ekonomiku a zlepšují moderní život. Prostřednictvím partnerství s orgány státní správy, orgány dohlížejícími na dodržování práv duševního vlastnictví a vzdělávacích aktivit rozšiřuje BSA horizonty digitálního světa a buduje důvěru v nové technologie, které tento svět posouvají vpřed. Tuzemskými členy BSA jsou společnosti Acronis, Adobe, Apple, Asseco Poland S.A., Autodesk, Bentley Systems, CNC, DBA Lab S.p.A., Microsoft, Siemens, Symantec, Tekla a The MathWorks.

O společnosti Oracle

Společnost Oracle vyvíjí hardware a software, které vzájemně spolupracují jak v režimu cloud, tak v datových střediscích. Společnost má přes 38 000 zákazníků – včetně stovky největších firem světa podle Fortune 100 – ve více než 45 zemích po celém světě. Společnost Oracle je jediným dodavatelem, který dokáže nabídnout kompletní technologické řešení, v němž je každá vrstva navržena tak, aby celek fungoval jako jednolitý systém. Oracle nabízí jak fixní, tak cloudová řešení, která klientům přinášejí maximální flexibilitu instalace a další výhody, jako je silné zabezpečení, vysoká míra dostupnosti, škálovatelnosti, energetické účinnosti, vysoký výkon a nízké celkové náklady na vlastnictví. Více informací o společnosti Oracle (NASDAQ: ORCL) najdete na adrese www.oracle.com. Oracle a Java jsou registrované ochranné známky společnosti Oracle a/nebo jejích dceřiných firem. Další názvy mohou být majetkem jiných subjektů.