Společnosti Royal Dutsch Shell a T-Systems prodloužily kontrakt

Významnou mezinárodní zakázku na globální hostingové služby prodloužila společnosti T-Systems, která je součástí koncernu Deutsche Telekom, nadnárodní firma Shell.  V rámci tohoto kontraktu bude T-Systems nadále poskytovat služby datových center a IT služeb po celém světě. Společnost Shell přesunula své globální dynamické SAP služby do cloudu, což jí umožňuje pružně reagovat na aktuální tržní podmínky, snižovat náklady a optimalizovat chod celého IT. (TZ)

„Potěšilo nás, že společnost Shell prodloužila smlouvu na dodávku globálních ICT služeb s naší firmou,“ uvedl Reinhard Clemens, člen představenstva Deutsche Telekomu a generální ředitel T-Systems. „Společnost T-Systems je mezinárodní poskytovatel služeb se širokým spektrem bezpečných cloudových řešení,“ dodál Clemens.

Jako součást skupiny Deutsche Telekom se T-Systems zaměřuje na oblast privátních, veřejných i hybridních cloudů pro korporátní zákazníky.

Podle smlouvy uzavřené v roce 2008 zajistila společnost T-Systems globální podporu a realizaci služeb v klíčových lokalitách pro společnost Shell a podporuje zákazníka prostřednictvím svých bezpečných a flexibilních řešení. V souvislosti s provozem ICT přešlo ze společnosti Shell do T-Systems více než 900 odborníků.

O společnosti T-Systems

T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby systémové integrace, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky a veřejnou správu.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky s podporou inovativních řešení pro propojenou budoucnost obchodu a společnosti. Skupina má 48.200 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2011 činily 9,2 miliardy eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

O skupině Deutsche Telekom

Skupina Deutsche Telekom je jedním z předních světových poskytovatelů integrovaných ICT služeb pro více než 129 miliónů mobilních zákazníků, 36 miliónů zákazníků fixních služeb a více než 17 miliónů širokopásmových služeb. Skupina poskytuje produkty a služby pro pevné i mobilní sítě, internetové a IPTV zákazníky. Pro firmy zajišťuje skupina širokou škálu ICT řešení. Deutsche Telekom působí ve více než 50 zemích světa a má 247.000 zaměstnanců. Tržby generované v roce 2011 dosáhly výše 58,7 miliardy eur, z toho více než polovina mimo Německo.