Barracuda Networks vede mezi poskytovateli řešení pro bezpečný přístup k Internetu

Společnost Barracuda Networks se již řadu let řadí mezi absolutní špičku mezi dodavateli řešení z oblasti informační bezpečnosti. Mezi její zákazníky se řadí celá pětina firem zařazených do Fortune 1000, tři z pěti největších bank, velcí telekomunikační operátoři mnoho dalších významných klientů z privátního i veřejného sektoru. (TZ)
Kvality síťových řešení společnosti Barracuda Networks potvrzuje rovněž nedávná zpráva “Worldwide Web Security Products 2011-2012 Vendor Analysis” vydaná renomovanou analytickou společností IDC. V tomto hodnocení IDC porovnává postavení jednotlivých výrobců i jejich produktů z hlediska kvality, užitných vlastností a tržního podílu.

Z pohledu uživatelů tvoří jednu z nejrizikovějších oblastí bezpečný přístup k webu a dalším internetovým službám, kde podle IDC zaujímají vedoucí pozici na trhu právě produkty společnosti Barracuda Networks. Konkrétně se jedná o řešení Barracuda Web Filter, Barracuda Web Security Service spolu s Barracuda Web Security Agent a Barracuda Safe Browser.

Barracuda Web Filter uživatele chrání před spyware, malware a dalšími typy škodlivých kódů spojených s využíváním internetových aplikací, jako je například web, instant messaging, nebo Internet telefonie. Kromě eliminace různých bezpečnostních rizik produkt nabízí i další pokročilé možnosti pro filtrování a blokování nežádaného internetového provozu, takže může významně přispět ke zvyšování produktivity práce zaměstnanců. Vzdálení uživatelé pak mohou mít na svých laptopech instalováno softwarový doplněk Barracuda Web Security Agent.

Služba Barracuda Networks Web Security, která je provozována z technologického centra Barracuda Networks, představuje alternativní řešení pro ty uživatele, kteří dávají přednost outsourced cloudovému řešení před nákupem vlastního technického vybavení.

Další informace můžete nalézt na stránkách www.barracudanetworks.cz

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku je společnost Gesto Communications.