Apacer představuje vysoce spolehlivé paměti DDR3 SO-RDIMM pro kriticky důležité aplikace

Česká republika, Praha – 13. 2. 2013 – Společnost Apacer, inovativní výrobce paměťových produktů, představuje na českém trhu rychlou a spolehlivou operační paměť, která najde uplatnění při provozování kriticky důležitých aplikací, v náročných síťových či úložných prostředích, ale i komplexních cloudových systémech. (TZ)
Rychle se rozvíjející cloudové služby kladou stále větší požadavky na firemní úložné systémy, síťová zařízení a servery. Společnost Apacer reaguje na tuto poptávku představením spolehlivé a výkonné operační paměti se specifikací DDR3-1333 SO-RDIMM.

Novinka se vyznačuje kompaktními rozměry, vysokou rychlostí a také stabilitou, které dosahuje díky kontrole parity. Paměť byla navrhována s ohledem na referenční design JEDEC DDR3 204pin SODIMM a skýtá kapacitu až 4 GB.

Díky minimálním rozměrům (67,5 milimetrů) může být bez problémů umístěna i v úzkých a rozměrově malých přepínačích či směrovačích. Pro efektivní ochranu síťové komunikace před vznikem chyb při zpracování velkého množství dat integruje paměť Apacer DDR3-1333 SO-RDIMM již zmíněnou kontrolu parity, ale také technologii ECC (Error Checking and Correcting) pro opravu chyb. Tyto technologie mají značný vliv na spolehlivost paměťového modulu.

Díky tomu se výrazně zvyšuje přesnost přenosu signálu a spolu s ní i celková spolehlivost paměti. To v konečném důsledku vede také k redukci objemu ztrátového tepla a snížení spotřeby energie během kritických operací. Prostřednictvím zabudovaného teplotního čidla lze navíc monitorovat teplotní změny v paměťovém modulu, a efektivně tak chránit systém před selháním z důvodu přehřátí.

Společnost Apacer má v oblasti operačních pamětí určených pro nasazení v serverech a síťových prvcích mnohaleté zkušenosti. Díky tomu vyvinula řadu technologií a specifikací pro serverové moduly, jejichž prostřednictvím může bez problémů uspokojit požadavky na vysoce spolehlivé a kompatibilní produkty v rozličných konfiguracích.
Technické specifikace paměťového modulu Apacer DDR3-1333 SO-RDIMM

Model

DDR3-1333 SO-RDIMM

Kapacita

1/2/4 GB

Typ DRAM

1Gb/2Gb/4Gb x8

Napětí

1,5 V ± 0,075 V

PIN

204pin

CAS latence

1333 – CL9

JEDEC standard

Ano

RoHS kompatibilní

Ano

Záruka

Limitovaná doživotní

O společnosti Apacer

Apacer je inovativním výrobcem paměťových modulů, digitálních úložišť a periferií. V roce 2011 se stal 8. největším výrobcem DRAM modulů na světě a v roce 2012 patřil v globálním měřítku také mezi 10 největších výrobců SSD disků.

Apacer si uvědomuje důležitost ukládání a deduplikace digitálních dat – za tímto účelem nabízí vysoce spolehlivá řešení určená nejen běžným zákazníkům, ale také průmyslovým odběratelům. Do portfolia společnosti Apacer v současné době patří DRAM moduly, přenosné harddisky, SSD disky, USB flash disky, paměťové karty, USB huby a čtečky paměťových karet. Další informace naleznete na oficiálních stránkách společnosti http://eu.apacer.com.