Společnosti Visa a Samsung vstoupily do unikátního partnerství

27. února 2013, Praha – Společnosti Visa a Samsung dnes vytvořily globální alianci, jejímiž základními pilíři budou léty prověřená odbornost společnosti Visa v oblasti plateb a zároveň vůdčí postavení Samsungu na poli mobilních technologií. Tato aliance výrazně urychlí dostupnost mobilních plateb po celém světě. (TZ)
V rámci dohody uzavřené mezi oběma společnostmi budou mít finanční instituce, které zavádějí mobilní platební programy, možnost používat Visa Mobile Provisioning Service#. Díky tomu budou moci bezpečně stahovat platební informace o účtu na chytrých telefonech Samsung vybavených NFC technologií.     Do takto vybavených telefonů bude navíc možné načíst aplikaci Visa payWave.  Visa payWave je aplikace umožňující spotřebitelům provádět mobilní platby doslova pouhým “mávnutím“ telefonu před bezkontaktní čtečkou.

“Těší nás, že můžeme pokračovat v rozvíjení našeho dlouhodobého vztahu se společností Samsung. Dnešní oznámení představuje partnerství mezi dvěma globálními hráči a zároveň průkopníky moderních technologií, kteří vyvíjejí zajímavé a inovativní služby. Naším cílem je, aby mobilní platby mohly být díky zařízení Samsung vybavenému bezkontaktní platební službou Visa dostupné lidem na celém světě. ” uvedl Mariano Dima, výkonný viceprezident Visa Europe.

“Samsung byl vždy průkopníkem v NFC zařízeních a jsme velice rádi, že se nyní opět dostal do čela výrobců telefonů umožňujících NFC mobilní platby. Partnerství  se společností Visa pro nás představuje významný krok na cestě k celosvětové mobilní platební platformě” doplnil Dr. Won-Pyo Hong, prezident a vedoucí centra pro Media Solution v Samsung Electronics.

Near Field Communication technologie (NFC) je globální komunikační standard, který umožňuje mobilním zařízením bezpečně komunikovat s platebním terminálem. Průzkum ABI Research odhaduje, že do roku 2017 bude dodáno celkem 1,95 miliardy NFC mobilních zařízení.

Globální aliance Visa – Samsung  je zcela novým typem partnerství, které spojuje předního výrobce NFC telefonů s celosvětovou platební sítí.
Obě společnosti se dohodly spojit nejprve své síly v následujících oblastech:

  • Globální strategická aliance

Visa a Samsung se dohodly na spolupráci s cílem umožnit vznik další generace zařízení Samsung s mobilní technologií plateb Visa a na užším propojení                   s finančními institucemi, což by mělo vést k rychlejší dostupnosti mobilních platebních řešení na celém světě.

  • Připojení Samsungu k mobilní službě Visa Provisioning Service

S cílem motivovat finanční instituce k masovějšímu využívání mobilních platebních (NFC) programů bude Samsung nabízet bankám možnost načíst platební informace  o účtu ze zabezpečeného čipu v chytrém telefonu Samsung, a to prostřednictvím služby Visa Mobile Provisioning. Ta je totiž propojená s aplikací Samsung KMS (Key management System), jež vytváří bezpečné domény pro ukládání dat.

  • Udělení licence Global Visa payWave společností Samsung

Mobilní aplikace Visa payWave bude předinstalovaná na vybrané novogenerační mobilní zařízení Samsungu představující NFC technologii, včetně zabudovaného bezpečnostního prvku.

Služby Visa payWave i Visa Mobile Provisioning budou moci otestovat návštěvníci letošního mobilního veletrhu Mobile World Congress 2013, který nyní právě probíhá
v Barceloně.

O asociaci Visa Europe

Visa Europe je společnost zabývající se platebními technologiemi, kterou vlastní a provozují členské banky a další poskytovatelé platebních služeb ve 36 zemích Evropy.

Visa Europe vyvíjí nejmodernější technologie a vytváří infrastrukturu umožňující elektronické platby milionům evropských zákazníků, podniků i vlád. Její členové nesou odpovědnost za vydávání karet, registraci prodejců a stanovování výše poplatků pro držitele karet a obchodníky.

Asociace Visa Europe poskytuje vysoko objemový a zároveň nízkonákladový obchodní model, který svým členům nabízí široké spektrum služeb. Přebytek jejích investic je znovu reinvestován do podnikání podniku a zároveň použit ke zhodnocení kapitálu a rezerv. Za posledních šest let investovala Visa Europe více než 1 miliardu euro do nových technologií a infrastruktury.

V Evropě nyní existuje 466 milionů karet Visa, přičemž každé euro z 6,75 euro je utraceno právě touto kartou. Téměř 80% obchodu společnosti Visa Europe tvoří debetní karty. Do září loňského roku byl tímto typem karty utracen více než 1 bilion euro. Roční útraty prostřednictvím online nakupování se poprvé vyšplhaly na 200 miliard euro (202 mld).

Asociace Visa Europe byla založena v roce 2004. Je nezávislá na organizaci Visa Inc. a má exkluzivní, nezrušitelnou a trvalou provozní licenci v rámci Evropy. Obě společnosti fungují
s cílem zajistit bezchybné globální platby Visa. Jakožto specializovaný evropský platební systém dokáže Visa rychle a pružně reagovat na konkrétní požadavky evropských bank a jejich klientů – držitelů karet i obchodníků. Zároveň efektivně pomáhá naplňovat cíl Evropské komise tj. vytvoření skutečného vnitřního platebního trhu.
Více informací naleznete zde: www.visaeurope.com