Největší retro-arkádová videoherna v Evropě vstupuje do třetí sezóny!

ČERVENÝ ÚJEZD – Aréna Arcadehry.cz, největší retro-arkádová videoherna a muzeum v Evropě, zahajuje svou třetí sezónu již tento pátek, 15. 3. 2013. Po dalším rozšíření nabídne hráčům unikátní možnost vyzkoušet si kterýkoliv z více než 120 funkčních herních automatů, flipperů a tanečních simulátorů. (TZ)

Bohatou herní nabídku Arény ArcadeHry.cz si v loňském roce přišlo na vlastní oči prohlédnout a vyzkoušet více než 3100 návštěvníků. Oproti předchozí sezóně tedy zaznamenala herna takřka stoprocentní nárůst návštěvnosti. „Z obrovského zájmu hráčů jsme nadšeni a veškeré prostředky, které z provozu arény plynou, investujeme okamžitě do dalších automatů a akcí,“ říká šéf týmu a majitel ArcadeHry.cz Jan Orna.

původních 50 automatů, které byly v herně k dispozici při jejím otevření před dvěma lety, se Aréna rozrostla na rovných 124 strojů a další budou přibývat i v průběhu letošního roku. Vedle klasických videoherních hitů z 80. a 90. let se v Červeném Újezdu nově objevují i pinballové flippery a speciálním bonusem pro návštěvníky bude letos taneční automat Dance Dance Revolution Extreme.

„Novinkou je rovněž rozšířená otevírací doba,“ říká Jan Orna. „Do 1. července bude otevřeno každý pátek, sobotu a neděli, během letních prázdnin pak navíc i všechny středy a čtvrtky.“ Aktuální otevírací časy a rezervace najdou zájemci na webu www.arcadehry.cz.

Pozornost příznivců klasických her přiláká letos Aréna i díky řadě připravovaných speciálních akcí. Již v dubnu se v Červeném Újezdu odehraje hudební akce Electro Dance Saturday a v červenci pak přijde na řadu již 4. Turnaj v hraní arkádových her.

Hlavním partnerem projektu je Hrad Červený Újezd, v jehož areálu je Aréna umístěna. Mediálním partnerem se pro letošní sezónu opět stal herní server Games.cz.

O Arcadehry.cz

Historie projektu Arcadehry.cz se začala psát již v roce 2004, kdy herní nadšenec Jan Orna začal soukromě sbírat staré herní konzole. K nim se postupem času přidaly i arkádové automaty, které byly později zapůjčovány na nejrůznější firemní akce. V roce 2010 začaly stavební přípravy vedoucí k otevření muzea v rámci areálu Hradu Červený Újezd. To se nakonec dočkalo otevření v dubnu 2011.