První český tabletový týdeník vyjde již tento pátek!

První tabletový týdeník v České republice se jmenuje Dotyk a začne vycházet v květnu tohoto roku. Jde o první titul vydavatelství Tablet Media, a. s., založeného v lednu 2013, které se specializuje na vydávání čistě tabletových magazínů.

Publicistický týdeník Dotyk bude vycházet každý pátek, první číslo vyjde 3. května. Maga- zín je určen pro majitele iPadů společnosti Apple i tabletů s operačním systémem Android, jakými jsou např. Samsung Galaxy, Google Nexus, Sony, Asus, atd. Ke stažení bude zdarma v App Store a v Google Play.

V průběhu tohoto týdne vydavatelství Tablet Media také spustí nový web, který bude in- formovat o vydavatelství a o jednotlivých titulech.

Společnost Tablet Media založil a řídí Michal Klíma, který více než 20 let vedl největší vy- davatelské domy v ČR a na Slovensku. Mezi lety 1991 a 2011 byl členem představenstva a viceprezidentem Světové asociace novin (WAN).

Redakci časopisu vede Eva Hanáková, která v letech 2007 – 2011 působila jako šéfredak- torka týdeníku Ekonom. Předtím řídila sekci Podniky a trhy Hospodářských novin. Redak- ční tým tvoří zkušení novináři (Jiří Pšenička, Martin Mařík, Jan Štětka, Táňa Králová, Lukáš Rozmajzl či editorka Naďa Kubalíková), na obsahu se podílí řada renomovaných odborníků z nejrůznějších oblastí vědy, ekonomiky, medicíny, kultury.