Dotyk získal další ocenění – cenu ČASOPIS ROKU v digitální kategorii

Dnes večer získal DOTYK prestižní českou cenu ČASOPIS ROKU v digitální kategorii. Ceny uděluje Unie vydavatelů. Letos byly vyhlášeny ceny již 10. ročníku soutěže. (TZ)
Jak už asi víte, Světová asociace novin a vydavatelů zpráv (WAN-IFRA) v úterý vyhlásila  DOTYK nejlepším tabletovým časopisem v Evropě. Získali jsme první cenu mezinárodní soutěže European Digital Media Awards 2014 v kategorii Best in Tablet Publishing.

Soutěže se zúčastnilo 107 projektů podaných 48 vydavatelskými domy z 21 evropských zemí. V kategorii o nejlepší tabletovou publikaci soutěžilo spolu s Dotykem 12 tabletových magazínů, mezi nimiž DOTYK zvítězil.

Michal Klíma, vydavatel

Eva Hanáková, šéfredaktorka

Tablet Media je prvním vydavatelstvím v ČR, které se zaměřuje na vydávání časopisů prostřednictvím tabletů. V lednu 2013 je založili Eva Hanáková a Michal Klíma. Loni v květnu začal vycházet časopis DOTYK, který se tak stal prvním čistě tabletovým týdeníkem v Evropě. Redakci tvoří zkušení novináři. Mezi externisty jsou přední odborníci – vědci, lékaři, ekonomové a spisovatelé. Dotyk spolupracuje s prestižními americkými periodiky Newsweek, Washington Post, Foreign Policy a Slate.

Unie vydavatelů (založena v r. 1990) je sdružením podnikatelů a zaměstnavatelů v oboru vydávání periodického tisku a poskytování obsahů prostřednictvím internetu v České republice. Soutěž o Časopis roku probíhá již 10. rokem.

WAN-IFRA – Světová asociace novin a vydavatelů zpráv je největší a nejprestižnější mezinárodní mediální organizací. Sdružuje více než 18 000 publikací, 15 000 webů a přes 3 000 firem z více než 120 zemí světa. Asociace vznikla v červenci 2009 sloučením Světové asociace novin a IFRA, výzkumné a servisní organizace vydavatelského průmyslu. Obě organizace mají 110letou historii. WAN-IFRA slouží jako celosvětová platforma pro výměnu myšlenek, informací a zkušeností mezi členy a dalšími organizacemi ve vydavatelském odvětví.