Účastníci soutěže 7S zhubli o více než 60 kilogramů

PRAHA, 6. června 2013 – Účastníkům soutěže 7S neboli „7 silných“, kteří v rámci projektu společnosti STOB (STop OBezitě) po dobu tří měsíců usilovali o překonání své obtížné situace, se díky zdravému pohybu a dodržování zásad správného stravování podařilo zhubnout dohromady o více než 60 kilo, ale také si vylepšit své zdravotní a tělesné parametry. Podíl na tomto úspěchu měla pravidelná chůze, jejíž intenzitu si soutěžící mohli zaznamenávat pomocí systému aktivního zdraví eVito. (TZ)

Podle odborníků je chůze tou nejjednodušší, ale přitom nejzdravější pohybovou aktivitou. Právě ona je vedle dodržování zásad správného stravování jedním z klíčových prvků důležitých pro udržení zdravého životního stylu. „Potvrzuje to i nedávno realizovaná studie, ze které vyplývá, že lidé, kteří chtějí zhubnout, by měli ujít přibližně 10 tisíc kroků denně,“ uvedla lektorka a cvičitelka společnosti STOB MUDr. Marie Skalská.

Účastníci v průběhu soutěže nachodili v průměru kolem 10,5 tisíce kroků denně. Jiří Brát, motivátor jednoho ze soutěžících, nachodil za tři měsíce trvání soutěže dokonce neuvěřitelných 1384 km, v průměru přes 17 tisíc kroků za den. Díky pohybové aktivitě se panu Brátovi podařilo jen za necelý měsíc a půl přeměnit 3,2 kilogramu svého tělesného tuku na svalovou hmotu. „Možná je to těžko pochopitelné, ale chůze se stala jednou z mých nejoblíbenějších denních činností. Mám i chytrý krokoměr, který mi kroky počítá, a to mě hodně motivuje. Vím, kolik kroků denně přibližně nachodím, a tak běžně dělám i to, že když mám ‚krokový‘ skluz, vystoupím z tramvaje či autobusu o pár zastávek dříve a projdu se domů pěšky.“

Závěrečná měření zdravotních a tělesných parametrů soutěžících potvrdila celou řadu pozitivních výsledků. Z celkových 64 shozených kilogramů se soutěžícím podařilo zbavit 47 kilogramů tělesného tuku a zhubnout 72,5 cm v pase a 47 cm přes boky. Jejich průměrný BMI se snížil z 36,6 na 33,75.

O eVito

Systém aktivního zdraví eVito je jedinečná a plně medicínsky certifikovaná služba od společnosti SHERLOG eVito, vyvinutá ve spolupráci s odborníky z oblasti zdravotnictví, výživovými experty a sportovními trenéry, která lidem umožňuje řídit své zdraví a mít neustálý přehled o svých zdravotních a tělesných hodnotách. Službu využijí zejména ti, kdo se zaměřují na preventivní domácí monitoring a hubnutí, sportovci, ale i chronicky nemocní pacienti. Systém aktivního zdraví eVito tvoří on-line uživatelský portál, mobilní aplikace a certifikovaná měřicí zařízení (váha, krokoměr, tlakoměr, glukometr a hrudní pás).

O společnosti SHERLOG eVito

Společnost SHERLOG eVito, a.s., je novým členem Secar Bohemia Group, jejíž tradice sahá do roku 1992. Společnost má bohaté zkušenosti s vývojem high tech hardwaru i softwaru a zároveň s poskytováním přidružených služeb. V současnosti má více než 150 zaměstnanců a disponuje silným multidisciplinárním týmem složeným z expertů v jednotlivých oborech – medicína, IT, monitoring a komunikace. Více na www.evito.cz.