SHERLOG eVito představilo tréninkový deník nejen pro sportovce

PRAHA, 16. září 2013 – SHERLOG eVito společně s vodní slalomářkou a kajakářkou Štěpánkou Hilgertovou představili na víkendovém mistrovství světa ve vodním slalomu v Troji eVito tréninkový deník. Jedná se o novou aplikaci ze systému aktivního zdraví eVito, která je určena jak pro profesionální sportovce, tak i pro jejich amatérské kolegy z řad široké veřejnosti. Na jejím vývoji se podíleli špičkoví sportovci – kromě Štěpánky Hilgertové i její manžel a trenér Luboš Hilgert, ale také badmintonista Petr Koukal. (TZ)

eVito tréninkový deník je chytrý pomocník, který svým uživatelům umožňuje udržovat si přehled o odtrénovaných jednotkách a zároveň propojuje další oblasti, které mají vliv na trénink a výkonnost sportovců. K nim patří zdravotní stav, jídelníček, délka spánku, klidová tepová frekvence a mnoho dalších. Systém eVito slouží k zobrazení a především vyhodnocení naměřených a zadaných údajů. Díky tomu pomáhá profesionálním sportovcům dosahovat špičkových výkonů a amatérům radí, jak v jednotlivých oblastech správně postupovat, aby docílili zdravého a kvalitního způsobu života.

Rychlá komunikace s trenérem a odborníky

Výraznou přidanou hodnotou je možnost využití systému jako nástroje komunikace mezi uživatelem a příslušnými odborníky. Uživatel může svá data konzultovat s lékařem, nutričním terapeutem či trenérem. Ten v systému vidí údaje o všech svých svěřencích včetně jejich tréninkových deníků a dalších důležitých informací.

eVito tréninkový deník je navíc vyvinut tak, aby se přizpůsobil potřebám konkrétního typu sportu. Sportovci i trenéři si mohou systém nastavit dle vlastních potřeb tak, aby zobrazoval tréninkové jednotky klíčové pro daný sport.

Informace o svých aktivitách si sportovci zaznamenávají prostřednictvím mobilní aplikace eVito nebo za pomoci špičkových sporttesterů značky Garmin. Do systému velmi jednoduše zanesou sportovní aktivitu a pak již pouze zvolí požadovanou kategorii pro danou tréninkovou jednotku. Samozřejmostí je možnost exportu vybraných informací do různých datových formátů a také tisk přehledů tréninkového deníku za vybrané období.

O společnosti SHERLOG eVito

Společnost SHERLOG eVito, a.s., je novým členem Secar Bohemia Group, jejíž tradice sahá do roku 1992. Společnost má bohaté zkušenosti s vývojem high tech hardwaru i softwaru a zároveň s poskytováním přidružených služeb. V současnosti má více než 150 zaměstnanců a disponuje silným multidisciplinárním týmem složeným z expertů v jednotlivých oborech – medicína, IT, monitoring a komunikace. Více na www.evito.cz.