Aplikace Sharp AR TV pomůže vybrat vhodnou televizi

Praha, 23. července 2013 – Sharp Europe uvedl na trh svoji první aplikaci s funkcí rozšířené reality. Ta zákazníkům pomáhá zvolit si nejvhodnější televizi Sharp s úhlopříčkou 50 palců a více. Aplikace je dostupná zdarma a vytvořena pro celou modelovou řadu velkoplošných televizí Sharp AQUOS s úhlopříčkou 50“ až 90“. Využití technologie Augmented Reality umožnuje uživatelům vizualizovat AQUOS TV přímo v prostoru jejich obývacího pokoje a usnadňuje tak volbu velké LED televize. (TZ)

Pokud se rozhodnete pro koupi televize s úhlopříčkou 50 palců a větší, musíte si být jisti, že se bude do vašeho obývacího pokoje hodit. Nová aplikace společnosti Sharp navíc prokáže, že nepotřebujete velký prostor, abyste si užili skvělý obraz, který nabízí řada TV AQUOS.

Aplikace je k dispozici pro platformy iOS a Android a uživatelům umožňuje přepínat mezi jednotlivými televizory v řadě AQUOS. Natáčením obrazovky telefonu zprostředkovává pohyb po prostoru pokoje, a tím dává možnost zjistit, jak bude televize ve vašem pokoji působit z různých úhlů pohledu. Další funkcí aplikace je volba sdílení fotografií, s pomocí které lze velmi jednoduše vyfotit prostor u sebe doma a následně prezentovat přátelům či rodině kompletní vizualizaci obýváku.

Chcete-li aplikaci vyzkoušet, navštivte AppStore nebo Google Play a vyhledejte „SHARP AR TV“. Pak už jen vytiskněte značku a umístěte ji na místo, kam byste chtěli umístit svou velkoplošnou televizi. Spusťte aplikaci a televize se na obrazovce telefonu zobrazí tak, jako by byla skutečně před vámi. Aplikace obsahuje následující funkce:

  • ‪‪Výběr typu montáže televize (stojan nebo montáž na stěnu)

  • Posunutí doleva nebo doprava – změna modelu TV

  • Výběr požadované velikosti obrazovky – od 50 do 90 palců

  • Vizualizace vámi vybrané velkoplošné AQUOS TV ve vašem obývacím pokoji z každého úhlu

  • Prokliknutí na webovou stránku Sharp, kde získáte podrobné informace o produktu

  • Vyfocení velkoplošné televize a sdílení s přáteli a rodinou

Informace o společnosti Sharp

Společnost Sharp je lídrem v oblasti výzkumu a rozvoje moderní spotřební elektroniky. Nabídka společnosti zahrnuje LCD TV, audio systémy a tzv. bílou techniku (např. chladničky, mrazničky a mikrovlnné trouby), stejně jako čističky vzduchu. Důraz na inovace dokazují nejnovější řešení, např. parní trouby (mikrovlnné trouby s funkcí vaření v páře 3 v 1), technologie Quattron použitá v LCD TV a iontová technologie Plasmacluster, používaná v domácích spotřebičích. Jedním z hlavních aspektů filozofie společnosti Sharp je respekt k životnímu prostředí, který se odráží ve způsobu, jakým se produkty navrhují a vyrábí. Produkty společnosti Sharp se proto vyrábí výhradně z ekologických materiálů, vyznačují se nízkou spotřebou energie a jsou zcela recyklovatelné.