Miracast v nové řadě televizorů Sharp AQUOS Smart TV.

Společnost Sharp v říjnu uvádí na trh nové řady televizorů AQUOS LED – LE360 a LE362 – s uhlopříčkou 32 a 40 palců. Televizory budou vybaveny technologií Smart TV a pokročilým zpracováním obrazu. (TZ)

Televizory Sharp AQUOS LED řady LE360 a LE362 nabízejí vysokou kvalitu a plynulost obrazu, a to díky technologii aktivního podsvícení Active Motion 300 Hz, kterou vyvinula společnost Sharp. Tato technologie potlačuje rozostření rychle se měnících obrazů a přehrává video přirozeným způsobem. Nové řady televizorů Sharp AQUOS nabízíme v nejoblíbenějších rozměrech na trhu, a sice s úhlopříčkou obrazovky 32 a 40 palců. Nové modely se vyznačují elegantním designem s úzkým černým rámečkem kolem obrazovky a částečně otevřenou, otočnou základnou, která ideálně doplňuje jejich moderní vzhled.

Tato zařízení jsou vybavena internetovým portálem AQUOS NET+, jehož funkci lze integrovat s mobilními zařízeními. Dostupné aplikace, služby videa na vyžádání (VOD) a vlastní multimediální materiály lze na obrazovce Smart TV sledovat díky vestavěnému Wi-fi modulu. K ovládání televizorů řady LE360 a LE362 můžete použít mobilní zařízení, a to prostřednictvím aplikace Sharp Smart Remote (Android a iOS), nebo klávesnice USB HID (Human Interface Device). Podpora technologie DMR (Digital Media Renderer) umožňuje uživatelům bezdrátové přehrávání fotografií, videa a hudebních nahrávek ze zařízení, která používají operační systém iOS a Android. Technologie Miracast navíc umožňuje majitelům zařízení se systémem Android 4.2 nebo vyšším bezdrátový přenos obrazu z chytrého telefonu nebo tabletu přímo na obrazovku televizoru. Proto je možné pohodlně na velké obrazovce sledovat multimediální obsah, hrát hry nebo hovořit prostřednictvím programu Skype.

 Nové řady televizorů Sharp AQUOS LED jsou vzhledově totožné a liší se typem vestavěného HD tuneru. Řada LE360 byla vybavena HD tunerem – DVB-T/DVB-C; řada LE362 naopak nabízí HD tuner – DVB-T/DVB-C/DVB-S/S2, tedy pro příjem pozemní, kabelové i satelitní digitální televize.