Nokia Lumia 925 přijde do ČR na konci srpna

Nokia dnes společně s mobilními operátory oznámila termín zahájení prodeje chytrého telefonu Nokia Lumia 925 v České republice. Přístroj přijde na volný trh již koncem srpna. V nabídce jej v ČR budou mít také operátoři O2 a Vodafone, kteří prodej zahájí na přelomu srpna a září. (TZ)

Předpokládaná cena Nokia Lumia 925 ve volném prodeji bude 13 990 Kč včetně DPH. O2 tento top model nabídne se zárukou nejnižší ceny – pokud zákazník telefon najde během 7 dní od nákupu levněji, O2 mu rozdíl vyrovná prostřednictvím slevy z vyúčtování nebo jako kredit na předplacené kartě. Další z výhod nákupu u O2 je služba O2 Mobil. Ta zákazníkovi umožňuje vybrat si výši jednorázové platby, kterou uhradí při koupi telefonu. Zbylá část pořizovací ceny telefonu je rozložena do následujících 24 měsíců. Zákazník přitom nezaplatí ani korunu na úrocích či poplatcích.

Nokia Lumia 925 nabízí kovový design, nejnovější inovace PureView v oblasti digitálních fotoaparátů v mobilních telefonech a nové funkce i aplikace třetích stran. “Nokia Lumia 925 je špičkový model se skvělým designem. Je to univerzální společník pro byznys, do společnosti i na dovolenou, kde potřebujete fotoaparát s optickou stabilizací a skvělými výkony v podmínkách s nízkým osvětlením,“ říká Marcus Stoerkel, ředitel Nokia ČR, Slovensko a Maďarsko.

Nokia Lumia 925 pořizuje ty nejlepší snímky v případě špatných světelných podmínek a dokáže zachytit jasnější a ostřejší videa díky nejpokročilejší optice i nové generaci softwaru. Přístroj přichází s aplikací Nokia Smart Camera, která nabízí snadné pořízení až 10 snímků najednou i možnost kdykoliv pořízené snímky editovat a aplikovat na ně funkce jako „nejlepší snímek“ a „akční snímek“.

Nokia Lumia 925 díky kovovému rámu okolo 4,5“ displeje a polykarbonátovému zadnímu krytu v bílé, šedé nebo černé barvě přináší zvýšenou odolnost. K dispozici jsou i samostatně prodávané kryty pro bezdrátové nabíjení v bílé, černé, žluté a červené barvě, které lze nasadit na zadní stranu telefonu a využít tak výhod rozsáhlého portfolia a ekosystému produktů společnosti Nokia pro bezdrátové nabíjení. Všichni, kdo často cestují autem, jistě ocení například držák CR-200 s touto funkcí.

Mezi doplňkové funkce, které přicházejí na chytré telefony Lumia, patří i betaverze Nokia Glance Screen, zobrazující hodiny na displeji i ve standby režimu. Nyní tak mohou uživatelé telefonů Lumia rychlým pohledem a bez nutnosti stisknout jakékoliv tlačítko vidět, kolik je hodin a jaká je úroveň nabití baterie telefonu. Dvojité poklepání na displej pak telefon probudí, díky čemuž je snazší ho odemknout.

Nokia Lumia 925 nabízí také sadu integrovaných lokalizačních a navigačních služeb zahrnující HERE Autem+ a HERE Mapy. K dispozici jsou dále HERE Mapy s rozšířenou realitou, které je možné si stáhnout ve Windows Phone obchodě.

Nokia Lumia 925

Operační systém

Windows Phone 8

HERE lokalizační a mapové služby

Bezplatné HERE Mapy a HERE Autem+; Bezplatné HERE MHD a HERE Mapy s rozšířenou realitou dostupné ke stažení ve Windows Phone Store.

Displej

4.5” AMOLED WXGA (1280×768), 2.25 D vyřezávané Gorilla 2 Glass, ClearBlack, High Brightness Mode, čitelný na přímém slunci, Super Sensitive Touch pro ovládání v rukavicích a nehty

Baterie

2000 mAh baterie, bezdrátové nabíjení s využitím přídavného krytu

Procesor

1.5 GHz dual-core Snapdragon

Hlavní fotoaparát

PureView 8,7 MPx s optickou stabilizací obrazu, Autofocus, vysoce výkonný dual LED blesk s krátkými záblesky, nejpokročilejší optika, 1080p HD video při 30fps s optickou stabilizací obrazu. Obsahuje aplikaci Nokia Smart Camera.

Přední fotoaparát

1.2 MPx širokoúhlý

Paměť

1GB RAM, 16 GB interní paměti; 7 GB bezplatné úložiště SkyDrive

O společnosti Nokia

Společnost Nokia je globálním leaderem v oblasti mobilních komunikací, jehož produkty se staly integrální součástí životů lidí po celém světě. Každý den více než 1,3 miliardy lidí používá svůj telefon Nokia k zachycení a sdílení zážitků, přístupu k informacím, k nalezení cesty nebo jednoduše k tomu, aby si spolu popovídali. Technologické a designové inovace společnosti Nokia z této značky vytvořily jednu z nejznámějších značek světa. Pro více informací navštivte http://www.nokia.com/about-nokia.