VMware Cloud Management pomůže s vybudováním softwarově definovaného datového centra

Praha/San Francisco, 2. září 2013 – Řešení VMware Cloud Management pomáhají zákazníkům dosáhnout výhod architektury softwarově definovaného datového centra. Oznámila to společnost VMware, Inc. (NYSE:VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, v rámci konference VMworld 2013. VMware poskytuje portfolio pokročilých produktů, které zjednoduší a zautomatizují správu v éře mobilních cloudů díky prvotřídním řešením pro automatizaci, provoz a správu cloudu. (TZ)

VMware Cloud Management získal oblibu mezi zákazníky a stal se lídrem trhu

Řešení VMware Cloud Management jsou mezi zákazníky stále populárnější, což vede ke zvýšení prodejů sady VMware vCloud Suite. Licence na řešení VMware Cloud Management byly nejrychleji rostoucí produktovou oblastí ve druhém čtvrtletí roku 2013. Od začátku roku 2012 se počet instalovaných řešení ztrojnásobil.

„Naším cílem je zajistit software pro správu cloudu, který zprostředkuje automatizovanou, programovatelnou infrastrukturu pro softwarově definovaná datová centra a IT umožní poskytovat služby odpovídající interním i externím požadavkům firem,“ uvedl Ramin Sayar, senior vice prezident a generální ředitel pro správu cloudu ve společnosti VMware. „Náš úspěch na trhu produktů pro správu cloudu je podpořen zájmem zákazníků, ekosystémem partnerů a nárůstem vydaných licencí.“

Výzkumná agentura IDC označila VMware za vedoucího dodavatele softwaru pro správu cloudových systémů na základě příjmů ze softwaru v roce 2012. V reportu „Podíly celosvětových dodavatelů softwaru pro správu cloudových systémů za rok 2012“ uvedla IDC, že VMware je s podílem 20, 5 % lídrem trhu v této oblasti. Podle IDC přispělo k růstu trhu v roce 2012 především stále častější využívání nástrojů pro automatizaci, monitoring a analýzu v rámci virtualizovaných prostředí datových center.

Inovace ve správě cloudu reagují na virtualizační a cloudové strategie zákazníků

Novým přístupem ke správě a nepřetržitými produktovými inovacemi pomáhá VMware zákazníkům realizovat jejich virtualizační a cloudové plány. Proto jsou produkty pro správu cloudu od VMware tak úspěšné. Řešení VMware Cloud Management vytvořená speciálně pro éru cloud computingu a softwarově definovaná datová centra jsou oceňována především pro patentované analytické funkce, inovativní přístup k automatizaci podle stanovených pravidel, analýzu logů a správu výkonu, kapacity, nastavení a finanční zátěže pro IT. „Tradiční řešení již nebudou využívána k budování systémů pro správu virtualizovaných datových center, softwarově definovaných datových center a hybridních cloudů,“ řekl Bernd Harzog, analytik společnosti The Virtualization Practice. „Místo nich nastoupí nový ekosystém dodavatelů řešení pro správu a VMware je aktuálně v čele celého odvětví.“

VMware ještě více zpřístupňuje zákazníkům svá přední řešení pro správu cloudu. Funkce VMware vCloud Automation Center a VMware vCenter Operations Management Suite jsou nyní součástí všech edic nedávno uvedené sady VMware vCloud Suite 5.5. Navíc novinka VMware vSphere with Operations Management 5.5 spojuje plánování kapacity, výkonu a monitoring zdraví systémů s platformou VMware vSphere. Od začátku roku 2013 uvedl VMware 12 nových a aktualizovaných produktů nejvyšší kategorie.

„S cílem nabídnout interním firemním zákazníkům to nejlepší řešení, spustila společnost Covenance program pro transformaci IT, který podpoří provozní efektivitu a zastaví růst IT nákladů,“ řekl Michael Lebiedzinski, ředitel pro privátní cloudy ve společnosti Covenance. „S řešením VMware vCloud Suite a jeho funkcemi pro správu cloudu dokáže Covenance vybudovat vlastní privátní cloud, a zajistit tak automatizované řešení, které poskytne uživatelům širší možnosti a položí základ pro poskytování IT formou služby.“

Narůstající ekosystém partnerů těží z nových možností správy

Vzrůstající zájem zákazníků o řešení VMware Cloud Management přilákal do ekosystému partnerů VMware množství nových firem. Tito partneři těží z vylepšené ovladatelnosti platformy VMware vSphere i z širokého spektra nových funkcí pro správu a jejich přizpůsobivosti pro jiné technologické domény. Vedle poskytování nových řešení a technologií spolupracuje VMware s partnery na přeměně firemních systémů, aby se lépe přizpůsobily požadavkům zákazníků na cestě k softwarově definovaným datovým centrům a cloudu.

V roce 2012 zvýšil VMware počet svých partnerů o 50 procent a letos se chystá síť partnerů v oblasti správy zdvojnásobit. VMware také úzce spolupracuje se svými strategickými partnery na začlenění řešení VMware Cloud Management do stávající praxe nebo vytvoření nové, lepší praxe založené na těchto řešeních.

VMware představil chystaná řešení pro správu cloudu na konferenci VMworld

V rámci konference VMworld představil VMware ukázku z chystané nové generace řešení pro správu cloudu včetně VMware vCloud Automation Center, VMware vCenter Log Insight, VMware vCenter Operations Management Suite a VMware IT Business Management. Prezident a COO ve VMware Carl Eschenbach se svým týmem předvedli nejmodernější technologii, která promění IT prostřednictvím virtualizace a automatizace výpočetního výkonu, úložiště, sítí a bezpečnosti napříč privátními a hybridními cloudy. V rámci ukázky byl k vidění způsob, jakým řešení VMware Cloud Management zajišťují samoobslužný přístup k aplikacím a jejich automatický provisioning v rámci hybridních cloudů, ale i automatická správa provozu využívající strukturovaná i nestrukturovaná data.

Dodatečné zdroje (v angličtině)

O VMware
Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 4,61 miliardy USD v roce 2012 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 55 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.