České herní premiéry na veletrhu For Games 2013 už tento týden!

PRAHA, 8. 10. 2013 – Druhý ročník veletrhu videoher a interaktivní zábavy For Games začne v areálu výstaviště PVA Expo Praha v Letňanech již ve čtvrtek 10. října a pokračovat bude přes celý víkend až do neděle 13. října. Veletrh je pořádán pod záštitou Asociace herního průmyslu ČR a SR a premiérově se na něm představí řada hitů, které ovládnou herní trh během nadcházející vánoční sezóny. (TZ)

„Veletrh For Games 2013 si klade za cíl představit videoherní svět v celé jeho rozmanitosti – od rodinných titulů pro širokou veřejnost, přes aktuální herní hity až po ukázky umění profesionálních hráčů,“ říká prezident Asociace herního průmyslu David Klepetko.

V rámci For Games 2013 bude na expozici české pobočky Sony Computer Entertainment Europe představena poprvé v ČR nová platforma PlayStation 4. Hráči si zde mohou sami vyzkoušet řadu titulů, které již brzy na tuto platformu vyjdou. Fanouškům se ale představí i novinky pro PlayStation 3, jako je BEYOND, Gran Turismo 6 a Ratchet and Clank: Nexus. Na své si přijdou i mladší hráči, které určitě potěší tituly Invizimals: The Lost Kingdom a tituly určené pro kouzelnou knihu Wonderbook: Walking with Dinosaurs (Putování s Dinosaury) a Book of Potions. Tyto dva tituly pro Wonderbook budou v České a Slovenské republice k dostání od 13. listopadu 2013 s kompletní lokalizací v českém jazyce. Pro platformu PS Vita budou představeny novinky Tearaway, Invizimals: The Aliance a Killzone Mercenary, spolu s dalšími hrami, které vyšly v průběhu tohoto roku.

Na stánku Nintenda budou na letošním For Games k vidění desítky her, včetně těch ještě nevydaných, i novinka mezi handheldy – Nintendo 2DS. Na Wii U si budou moct hráči vyzkoušet mimo jiné očekávaný akční titul Bayonetta 2 či novinku z oblíbené dobrodružné série The Legend of Zelda: The Wind Waker. Děti i dospělí si vychutnají závody v Mario Kart 8, připravovanou hopsačku s Mariem, Super Mario 3D World, nebo s opičákem Donkeym a jeho kamarády s názvem Donkey Kong Country Freeze. Na olympijskou atmosféru se můžete připravit také v ještě nevydaném Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games nebo vyzkoušet další hry na celkem 14 stojanech konzole Wii U.

Mezi přenosnými konzolemi zde bude poprvé k vidění a vyzkoušení Nintendo 2DS, který v průběhu výstavy teprve přichází na pulty obchodů. Na celkem 30 stojanech si návštěvníci zahrají tituly jako Animal Crossing: New Leaf, Donkey Kong Country Returns 3D nebo Luigi’s Mansion.

Společnost Microsoft připraví pro hráče na svém stánku širokou nabídku her pro svou herní konzoli Xbox 360. V čele se představí hity jako fotbalová FIFA 14, kostičkový svět v Minecraftu, nebo akční pecky Halo 4 a Gears of War: Judgment. Na pohybovém senzoru Kinect mohou rodiny s dětmi nekonečně řádit s hrami Kinect Sports Ultimate, Dance Central 3 nebo Pixar Rush. Návštěvníci si mohou zazávodit i v legendární Forze a k vidění bude i nový design Xbox 360.

Na For Games 2013 bude také poprvé samostatně vystavovat společnost Ubisoft. Největší atrakcí expozice bude část k očekávanému dalšímu dílu série Assassin’s Creed, tentokrát s přídomkem Black Flag, která nabídne divákům nejen hru k vyzkoušení ještě před tím, než přijde na pulty obchodů, ale i velkou porci zábavy a doprovodných programů. V druhé části expozice si budete moci vyzkoušet nový Rocksmith 2014 v rámci kterého vystoupí v pátek Daniel Krob a v sobotu kapely The Snuff a Mahoganio. Na stánku si dále návštěvníci budou moct zatančit na nejnovější hity s Just Dance 2014, zahrát oblíbenou novinku s pestrobarevnou grafikou a energickým soundtrackem Rayman Legends nebo si zaskákat se šmouly v The Smurfs 2. Na fanoušky akčních her čeká Sam Fisher v Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, který si budou moci zahrát v moderním rozlišení 4K.

Nedílnou součástí For Games 2013 bude i bohatý doprovodný program. V jeho rámci vystoupí mimo jiné freerunová skupina Urban Chasers a na hlavním pódiu se odehraje finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Vedle soubojů v titulech Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, StarCraft II, DotA 2, FIFA 13 a TrackMania Nations se na podiu v sobotu odpoledne odehraje i Fan Day herního pořadu Re-Play, mnoho soutěží o zajímavé ceny a připraven je i další zajímavý program.

Více informací o FOR GAMES 2013 je připraveno na oficiálních stránkách veletrhu na adrese http://www.forgames.cz. Najdete zde jak informace pro návštěvníky a zájemce z řad vystavovatelů, tak postupně aktualizované novinky o programu veletrhu a předváděných produktech.

O AHP:

Asociace herního průmyslu České a Slovenské republiky, o. s.,  je občanským sdružením, které sdružuje největší společnosti z řad importérů a distributorů interaktivního softwaru působící v České republice a na Slovensku. Cílem AHP je zvýšení povědomí o herním průmyslu v regionu, zefektivnění diskuse o problémech v tomto oboru zábavního průmyslu a poskytování potřebných základních informací veřejnosti a médiím.