V Austrálii úspěšně testovali první živé LTE vysílání

Ericsson ( NASDAQ : ERIC ) spolu s předním australským poskytovatelem telekomunikačních služeb, společností Telstra, oznámili, že spustili první LTE živé vysílání prostřednictvím komerční LTE sítě. Síťové řešení, které poskytnul Ericsson, bylo úspěšně aktivováno a testováno na živém vysílání video obsahů.   (TZ)
  • Projekt zrealizoval Ericsson spolu s australským telekomunikačním operátorem Telstra.

  • Díky vysoké přenosové kvalitě poskytuje Telstra momentálně nejkvalitnější video přenos se špičkovým obsahem a to pro velký počet účastníků.

  • Ericsson poskytnul dostupné spektrum LTE síťových řešení.

  • Řešení Ericssonu pro LTE širokopásmové vysílání přináší nové obchodní modely pro prémiový obsah a optimalizuje využití dostupného LTE spektra a síťových zdrojů.

Mike Wright, výkonný ředitel Telstra Networks komentuje živé vysílání slovy: “Naším cílem je zajistit, aby spotřebitelé měli snadný přístup k dokonalé kvalitě video obsahů, které získají pomocí živého vysílání.”

Thomas Norén, Vice President and Head of Project Area Radio, Ericsson k celému projektu dodává: “LTE vysílání poskytuje možnost odeslat stejný obsah současně k velkému počtu zařízení. Toho mohou dokonale využít síťoví operátoři a rozšířit spektrum poskytovaných služeb koncovým zákazníkům.“

Během demonstrace živého vysílání připojená zařízení obdržela různé video kanály, například sportovní přenosy s pohledy z různých úhlů a přiblížení nebo opakované záběry během sportovního přenosu. Jiné využití obsahovalo poslání aktualizací a obsahu pro digitální cedule a billboardy.

Podle Ericsson Mobility Reportu 2013 poroste přenos video obsahu v mobilních sítích o 60 % ročně až do roku 2018. LTE širokopásmové vysílání umožní doručení unikátního obsahu velkému počtu zákazníků tou nejefektivnější cestou.

Poznámky pro redaktory:

Zpráva v anglickém jazyce k dispozici ZDE:

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2011 činily tržby naší společnosti 226,9 miliardy švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress