Etnetera opět uspěla v TOP 3 soutěže o nejlepšího zaměstnavatele v ČR

Praha, 15. listopadu 2013 – Společnost Etnetera a.s., přední česká společnost, která vytváří weby, se opět umístila mezi třemi nejlepšími zaměstnavateli v ČR a to jako jediná česká firma již čtvrtým rokem v řadě. V letošním roce získala v žebříčku studie Best Employers ČR 2013 celkově třetí místo. (TZ)

Ve čtvrtek 14. listopadu 2013 proběhlo v galerii DOX v Praze slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního desátého ročníku studie Best Employers Česká republika, která je každoročně pořádána a zpracovávána mezinárodní poradenskou a outsourcingovou společností v oblasti řízení lidských zdrojů AON Hewitt. Cílem studie je pomocí analýzy motivovanosti zaměstnanců a míry souladu mezi jejich potřebami a tzv. HR nástroji firem ukázat, co odlišuje nejlepší zaměstnavatele od těch ostatních. Do studie se mohou přihlásit společnosti, které mají alespoň 50 stálých zaměstnanců a na českém trhu působí minimálně dva roky.

Etnetera se na stupních vítězů umístila již čtvrtým rokem v řadě. Za úspěchem v této prestižní soutěži stojí především fakt, že se dlouhodobě snaží budovat pracovní prostředí a podmínky pro své zaměstnance tak, aby pro ně čas strávený v práci byl hodnotný a příjemný jak pro ně, tak pro firmu a od konce roku 2011 se celá firma vydala společně cestou budování tzv. „svobodné firmy“.

„Snažíme se dlouhodobě budovat firmu, ve které se lidé cítí svobodně a dělají to, na co mají talent a v čem jsou nejlepší. Snažíme se cíleně minimalizovat pravidla a dávat maximální prostor samotným zaměstnancům. Fakt, že jsme se již čtvrtým rokem v řadě dostali na přední příčky v hodnocení nejlepších zaměstnavatelů roku v ČR je jasným signálem od našich zaměstnanců, že cesta ke svobodné firmě byla správnou volbou,“ uvedl Martin Palička, výkonný ředitel společnosti Etnetera a.s.

Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 46 společností. Výsledky studie vycházejí z názoru více než 11 000 zaměstnanců, 1 900 středních manažerů a 200 vrcholových manažerů, kteří prostřednictvím vyplněných dotazníků vyjádřili názor na svého zaměstnavatele. Tento vzorek respondentů reprezentuje zaměstnaneckou populaci téměř 20 000 zaměstnanců.

Výsledky Best Employers Česká republika 2013

 

Kategorie – Malé a střední společnosti

Společnost

Obor činnosti

1

ABBVIE s.r.o.

Farmaceutický průmysl

2

Glenmark Pharmaceuticals s.r.o.

Farmaceutický průmysl

3

Etnetera a.s.

IT/Software

4

Edwards Lifesciences AG, organizační sl.

Farmaceutický průmysl

5

AQUASOFT spol. s r.o.

IT/Software

6

SolarWinds Czech s.r.o.

IT/Software

7

ComAp a.s.

Energetika

 

Kategorie – Velké společnosti

Společnost

Obor činnosti

1

AVAST Software a.s.

IT/Software

2

MICROSOFT s.r.o.

IT/Software

3

SAP ČR, spol. s.r.o.

IT/Software

Výsledky společnosti Etnetera za poslední 4 roky:

 

Pořadí

3. místo

3. místo

2.místo

3.místo

Rok

2010

2011

2012

2013

Motivovanost v ETN

77%

79%

89%

88%

Motivovanost průměr v ČR

52%

50%

60%

59%

Vybrané ukazatele spokojenosti zaměstnanců Etnetera (meziroční srovnání 2012/2013)

Nárůst ukazatele důležitosti lidí, který přikládáme přenosu kompetencí na týmy a z něj plynoucí větší míra a možnost ztotožnění se s prací u všech našich lidí. Lidé jednoduše ovlivňují svou práci a to jim pomáhá k vnímání smyslu daných aktivit.

Trvající spokojenost s uznáním, v němž se projevuje týmový charakter naší společnosti. Lidé se dokážou vzájemně podpořit a dát druhým najevo to, že si jich váží.

Dále panuje spokojenost s rozvojem kariéry, možností prosadit se a dělat na zajímavých projektech. Zde se odráží jednak technologické inovace posledního roku, které vznikaly přímo v týmech. Ty začali přicházet s technologiemi vhodnějšími pro to které řešení a dostali od firmy podporu v jejich implementaci. Tak v dalším posílení vnímání osobnosti člověka nad technické znalosti a umožnění lidem vykonávat role s přesahem do businessu či řízení projektů. Např. v rámci našeho akcelerátoru dostalo několik našich zaměstnanců šanci věnovat se svým soukromým projektům pod záštitou i finanční podporou firmy.

Až 90 % zaměstnanců je v souladu se značkou Etnetera, neboť ji sami definují.

Více než 79 % zaměstnanců je spokojeno s rovnováhou mezi soukromým a pracovním životem a dokonce až 92% je spokojeno s pracovním prostředím naší společnosti. Nezavedli jsme žádná plošná pravidla pro čerpání Home office, či kdy musí být zaměstnanci v kanceláři. Vše je v režii menších pracovních skupin / týmů, které se mezi sebou přímo dohodnou na způsobu fungování. Respektujeme potřeby našich lidí a jejich rodin a jejich úkolem je neomezit svým fungováním práci svých kolegů, naopak ji neustále rozvíjet.

Více o soutěži Nejlepší zaměstnavatelé České republiky se dozvíte na www.BestEmployers.cz

Etnetera a.s. (www.etnetera.cz) je přední česká společnost, která vytváří velké weby. Velké rozsahem, nápadem, vlivem. Součástí Etnetery je i samostatná divize Etnetera Activate zabývající se konzultacemi on-line businessu a pokročilou webovou analytikou (www.etnetera.cz/activate), do skupiny dále patří společnost Etnetera Logicworks s.r.o. orientující se na prodej, tuning a servis informačních technologií a telekomunikačních zařízení společnosti Apple (electronics.etnetera.cz), a společnost Atobo provozující pracovní portál www.spravnykrok.cz. Za svou práci Etnetera získala mnohá zahraniční i tuzemská ocenění – Firma roku Hl. m. Prahy 2009, Odpovědná firma roku Hl. m. Prahy 2010, Nejlepší zaměstnavatel roku ČR (3 krát za sebou mezi prvními třemi), IEA, IBA, EBA, Fast50 atd. Mezi klienty společnosti patří např. Allianz, Annonce, Ahold, Blue Style, ČSOB leasing, Datart, Fortuna, Import Volkswagen Group, Telefónica O2, Siemens, Škoda Auto, ŠkoFIN, a další.