Za starý mobil lístek na koncert skupiny Kabát zdarma

Za necelý měsíc, 12. prosince, se uskuteční jedinečný charitativní koncert Kabát za mobil pro Kapku naděje, na němž vystoupí kapely Kabát, Wanastowi Vjecy, Mandrage a další. Už teď však mají lidé možnost velmi snadno získat vstupenku zdarma. Stačí na jedno z vybraných míst přinést starý mobil, za nějž lístek dostanou. (TZ)

Praha, 18. listopadu 2013 – Netradiční benefiční koncert se koná 12. prosince od 19 hodin v pražské O2 areně. Vystoupí zde Kabáti, Wanastowi Vjecy, Mandrage, Marta Jandová, Marek Ztracený, Voxel či David Deyl. Celým večerem provede Libor Bouček, který také předá šek od generálního partnera koncertu, společnosti Samsung, nadačnímu fondu Kapka naděje Venduly Svobodové v hodnotě milion korun.

„Naším dlouhodobým cílem je pomáhat a přispívat k rozvoji společnosti, ve které působíme. Je pro nás radostí, že můžeme spolu s Kapkou naděje a lidmi, kteří navštíví koncert pomáhat dětem získat druhou šanci na život,“ říká JinHwan Kim, prezident společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

„Koncert Kabát za mobil bude jedinečným večerem, kde se setkají největší české hudební hvězdy a hlavně lidé, kteří mají chuť pomáhat. 12. prosince budeme společně pomáhat nemocným dětem a uděláme také něco pro životní prostředí,“ vysvětluje Vendula Svobodová.

Vstupenky na benefiční koncert Kabát za mobil jsou k dispozici od 18. listopadu. Stačí na vybraná místa v obchodních centrech, nemocnicích či přímo v O2 aréně přinést jakýkoliv starý mobilní telefon, funkční i nefunkční. O jejich sběr se stará nezisková organizace ASEKOL. „Díky koncertu Kabát za mobil máme možnost vybrat až 10 000 mobilních telefonů. Ušetříme tak až 3 000 litrů ropy, což by stačilo na objetí celé Země automobilem s běžnou spotřebou, či vodu, která by jednomu člověku vydržela na čištění zubů po dobu 16 let, “ říká Kristina Mikulová ze společnosti ASEKOL.

V České republice totiž lidé vlastní až 8,5 milionu nepoužívaných mobilů, kterých se však k recyklaci dostane jen sotva 1 %. Přitom každý takový přístroj lze recyklovat a znovu využít až 80 % všech jeho materiálů. Vracet je lidé mohou i jindy, díky projektu Věnuj mobil. Zde lze odevzdávat nefunkční přístroje i staré mobily, které ještě fungují. Takové ASEKOL předává dětem z dětských domovů a do pěstounských rodin, kde mohou ještě sloužit a přinášet radost.

Více informací o koncertu a seznam míst pro výdej lístků je k dispozici na www.kabatzamobil.cz či na facebookových stránkách akce.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům, transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 270 000 lidí v 79 zemích světa s ročním obratem 187,8 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.

O společnosti Asekol s.r.o.

ASEKOL s.r.o., je nezisková společnost, která od roku 2005 provozuje kolektivní systém zpětného odběru elektrozařízení. Na základě zápisu vedeného u Ministerstva životního prostředí ČR zajišťuje zpětný odběr elektrozařízení v oblastech výpočetní, telekomunikační a kancelářské techniky, spotřební elektroniky, nástrojů, hraček a vybavení pro volný čas a sport, přístroje pro monitorování a kontrolu a výdejní automaty (tj. skupiny 3, 4, 6, 7 8, 9 a 10). ASEKOL má uzavřeny smlouvy o zřízení míst zpětného odběru s 4 214 městy a obcemi a 2 568 opravnami a prodejnami elektro. Další tisíce sběrných míst vznikly díky vývoji a instalaci různých druhů kontejnerů na drobná elektrozařízení. Provozovaných více než 15 000 sběrných míst zajišťuje společnosti ASEKOL nejhustší sběrnou síť vysloužilých elektrozařízení ze všech kolektivních systémů v ČR i v Evropě. V roce 2012 vybral ASEKOL od každého občana ČR průměrně 1,63 kg elektroodpadu.