Canon zvyšuje bezpečnost plateb díky novému skeneru šeků pro UV spektrum

PRAHA, 22. listopadu 2013 –  Canon Europe uvádí na trh skener šeků imageFORMULA CR-190i UV, který umí skenovat i UV inkoust. Nové zařízení umožňuje maloobchodníkům, bankám a finančním institucím identifikovat podvodné dokumenty a zajistit tak větší bezpečnost platebních procesů.  (TZ)

Nový skener imageFORMULA CR-190i UV obsahuje jak tradiční zdroj světla RGB, tak i zdroj UV záření. Canon CR-190i UV tedy během jednoho průchodu umožňuje skenovat vedle klasických obrazových předloh i obrázky vytištěné UV inkousty. Například firemní loga a další prvky, které umožňují ověřit pravost zpracovávaného dokumentu a zamezit zpracování padělaných šeků. Skener imageFORMULA CR-190i UV umožňuje také zjistit, zda nedošlo k neoprávněné manipulaci s bezpečnostními prvky šeků a efektivně jej tak využít i při zpracování účtenek a kupónů.

„Téměř dvě třetiny organizací mají nějakou zkušenost s platebními podvody a 87 procent z nich uvádí, že se podvod týkal šeků. Tyto firmy proto vyžadují nejmodernější technologie, které jim usnadní ověřování přijatých šeků a jejich bezpečné zpracování. Nový skener Canon imageFORMULA CR-190i UV díky schopnosti snímat obsah vytvořený UV inkousty tyto požadavky splňuje a výrazně zlepšuje ochranu před platebními podvody,“ říká Jiří Jedlička, produktový manažer společnosti Canon CZ.

Canon CR-190i UV patří mezi   nejrychlejší skenery na současném trhu, během jedné minuty dokáže zpracovat až 190 šeků (v UV režimu až 169 šeků za minutu). Uživatelům také nabízí pokročilé nástroje zpracování obrazu pro přesné a efektivní skenování a novinky v práci s dokumenty.

Vedle uváděného UV modelu bude i nadále k dispozici stávající skener šeků imageFORMULA CR-190i. Oba skenery jsou standardně dodávány s aplikací Scanning Utility a s ovladačem Ranger. Zákazníci mají k dispozici i ovladače pro rozhraní ISIS a TWAIN, které umožňují využívat skenery v mnoha různých skenovacích aplikacích. Dodavatelé ucelených řešení mohou pro vytváření aplikací přizpůsobených individuálním požadavkům zákazníků využívat několik různých vývojových kitů.

Nový skener šeků imageFORMULA CR-190i UV je v prodeji u partnerů společnosti Canon od 18. listopadu 2013.

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.