Máte zajímavý nápad? Postavte na něm studentský projekt, ale i svou budoucnost!

Již podvanácté se studenti vysokých a středních škol mohou zapojit do zajímavé soutěže Imagine Cup. Stačí mít neotřelý nápad s využitím informačních technologií a přihlásit jej do jedné ze soutěžních kategorií. Těmi jsou hry, inovace nebo projekty zaměřené na řešení globálních problémů. S realizací nápadu pak pomohou Microsoft inovační centra v Brně, Hradci Králové a Praze, kde Microsoft pořádá konzultace s názvem „Imagine Cup Mentoring days“. (TZ)

„Imagine Cup je studentskou soutěží, ale ve skutečnosti má přesah mnohem dál! My před třemi roky na světovém finále nevyhráli, ale i tak je pro nás Imagine Cup jednou z nejlepších životních zkušeností a příležitostí, která náš tým, firmu a mobilní aplikaci potkala. Získali jsme zajímavé zkušenosti, kontakty, jméno, a to v České republice i v zahraničí,“ hodnotí význam Imagine Cupu Zbyněk Poulíček, ředitel GINA Systems.

„Účast v soutěži představuje nejen konkurenční výhodu v životopise, ale viditelně zvyšuje připravenost studentů na praxi. Posiluje motivaci převést nápady do skutečných projektů, rozvíjí projektové myšlení i manažerské dovednosti. Studenti, kteří projdou Imagine Cupem mnohem lépe ví, jak funguje reálný byznys,“ dodává Milan Hrabovský, ředitel vývoje, Microsoft.

Uzávěrka přihlášek projektů je 22. března. Národní kolo, na které je potřeba připravit představení fungujícího projektu ve formě krátkého videa a prezentace, Microsoft chystá na duben. Během roku proběhnou dílčí soutěže – Blueprint Challenge, v rámci které bude oceněn nejlepší projektový plán, a vzdělanostní kvíz Brain Games. Ve hře je účast na nezapomenutelném světovém finále v Seattlu, ale také hodnotné ceny za více než milion a půl korun. Všichni účastníci mohou využít možnosti bezplatného softwaru přes www.dreamspark.cz, odborných konzultací, mentoringu a otevřených dveří do Microsoft inovačních center.

Více informací naleznete na www.imaginecup.cz.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.