Galavečer „Srdce pro děti“ vynesl i díky podpoře čtenářů Blesku 19 milionů korun

V neděli 15. prosince 2013 odvysílala TV Prima čtvrtý benefiční galavečer na podporu projektu „Srdce pro děti“. Na konto projektu, jenž je společným dílem deníku Blesk a o. s. Život dětem, byla během charitativního večera připsána částka vyšší než 19 milionů korun. Tento výtěžek poputuje na podporu nemocných a handicapovaných dětí. (TZ)

Koncept projektu, který je převzatý z německé iniciativy “Ein Herz für Kinder” („Srdce pro děti“) vydavatelství Axel Springer má již více než třicetiletou tradici. Jako součást strategie mezinárodního vydavatelství převzaly tento projekt i ostatní země koncernu, včetně České republiky. V deníku Blesk bylo za dobu fungování projektu otisknuto několik desítek příběhů dětí a jejich rodin, jež se musejí vyrovnávat s těžkou životní situací.

Právě 8 z těchto nemocných dětí se podělilo o své příběhy tuto neděli v přímém přenosu z Obecního domu, ve kterém vystoupili největší české hudební a televizní hvězdy. Od 20. 15 hodin mohli diváci TV Prima sledovat vystoupení takových osobností jako je Karel Gott, Tomáš Klus, Petra Janů, Petr Kolář, Jiří Korn, Miro Žbirka, Štefan Margita, Adam Mišík a spousty dalších.

Pořadem provázel Libor Bouček, který přinášel i rozhovory z call centra, kde seděly další známé osobnosti, kterým mohli diváci v průběhu večera zavolat se svou nabídkou finanční pomoci. S přispěvateli na konto projektu si v call centru povídala například ředitelka vydavatelství Ringier Axel Springer, Libuše Šmuclerová, herečka Sabina Laurinová, Iva Pazderková, Iva Kubelková, Markéta Hrubešová, Pavel Kříž, moderátoři Karel Voříšek, Klára Doležalová, Terezie Kašparovská, návrhářka Taťána Kovaříková, režisér Zdeněk Troška a další populární osobnosti.

Za skvělý výsledek, kdy se během třetí adventní neděle podařilo vybrat neuvěřitelných 19 milionů korun, děkujeme všem čtenářům Blesku, kteří již šest let projekt „Srdce pro děti“ podporují, a samozřejmě také všem divákům TV Prima, zapojeným firmám a umělcům, kteří vystoupili bez nároku na honorář. Kromě příspěvků pomocí dárcovských SMS, přímých plateb na účet, vynesl potřebné finance i výtěžek z prodeje CD s 15 vánočními písněmi a koledami, které také zazněly v přímém přenosu charitativního večera.  V průběhu večera byly také ukončeny aukce 60 cm vysokých soch ve tvaru srdce vyřezané ze dřeva, které svým osobitým uměním vyzdobili sami umělci. I s připočtením této částky, kterou dražba srdcí přinesla, se podařilo překonat loňskou hranici 14 milionů vybraných korun. Odhad Libuše Šmuclerové, která tipovala, že bude pokořena hranice 17 milionů korun, tak byl správný.

Se slavnostním galavečerem ale projekt nekončí, přispívat můžete i dál, stejně jako my i nadále budeme sledovat příběhy dětí, které vám v průběhu celého příštího roku budeme pravidelně představovat na stránkách Blesku a na www.blesk.cz.

Ringier Axel Springer CZ je multimediální vydavatelství s největším počtem čtenářů na českém trhu. Naše tištěné tituly čte více než 3,8 milionů z vás. Ringier Axel Springer CZ je jasnou jedničkou mezi deníkovými vydavateli, kde dosahuje více než 36% podílu na trhu. Na časopiseckém trhu je Ringier Axel Springer CZ na druhém místě a významný podíl dosahuje i na internetu.

Pod společností Ringier Axel Springer CZ působí v České republice také virtuální mobilní operátor BLESKmobil a dvě tiskárny Ringier Axel Springer Print CZ v Praze a Ostravě.

Ringier Axel Springer CZ je součástí švýcarsko-německé vydavatelské skupiny Ringier Axel Springer Media SE, vedoucí integrované multimediální korporace ve střední a východní Evropě. Společnost se sídlem ve švýcarském Curychu vydává noviny a časopisy, provozuje webové a mobilní platformy a vlastní tiskárny. Ringier Axel Springer Media AG je joint venture společností Ringier AG a Axel Springer AG.